Max Payne 3 krijgt twee discs op Xbox 360, bevestigt Rockstar

Max Payne 3 zal niet op één disc passen, tenminste, niet bij de Xbox 360-versie. Rockstar Games heeft namelijk via een bericht op Twitter bevestigd dat het derde deel van de reeks op twee discs verschijnt op de Xbox 360.

Max is on 2 discs for 360, so Redbox will be renting disc 1 which contains half of the single player story and the full multiplayer game.
Op de eerste schijf vinden we de helft van de Max Payne 3-singleplayer en de volledige multiplayer. Halverwege het verhaal zul je dus de tweede schijf nodig hebben om met Max verder te gaan.

Max Payne 3 verschijnt op 18 mei voor de PlayStation 3 en Xbox 360, op 1 juni voor de PC.

 1.   
  MasterRG4's avatar

  Ben ik ff blij dat ik een PS3 heb ipv een X360 😀

 2.   
  Martijn's avatar

  Indd, het is natuurlijk een ramp om de disc tijdens de singleplayer eenmalig te wisselen… 😉

  Bij L.A. Noire zat iedereen ook eerst hard te schreeuwen toen bekend werd dat het meerdere discs zou hebben, maar uiteindelijk heeft volgens mij niemand (ik iig niet) het storend gevonden.

 3.   
  GamerJaime's avatar

  Martijn schreef, "Indd, het is natuurlijk een ramp om de disc tijdens de singleplayer eenmalig te wisselen… 😉
  Bij L.A. Noire zat iedereen ook eerst hard te schreeuwen toen bekend werd dat het meerdere discs zou hebben, maar uiteindelijk heeft volgens mij niemand (ik iig niet) het storend gevonden."

  Bij LA Noire niet maar bij Mass Effect 3 vond ik dat wel tergend alleen is dat natuurlijk ook een grotere game. Ben wel benieuwd nou hoe lang die singleplayer zal duren. Langer dan 5uur in ieder geval waar ik in eerste instantie bang voor was,ik hoop ergens tussen de 25-30 uur. Dan spring ik namelijk letterlijk een gat in de lucht en doe ik een vreugdedansje! 🙂

 4.   
  ShadyXL's avatar

  Dan had je toch beter heel de SP op 1 disc en de MP op 1 disc kunnen doen, toch? 😮 Klinkt voor mij logischer, maar ik weet niet hoe die dingen precies werken.

 5.   
  Ultimate_Jos's avatar

  Wow! Dit is verrassend! Totaal onverwacht dat de game twee discs in beslag zal nemen. Het feit dat maar de helft van de singleplayer op één disc past geeft de schaal van de game wel weer. Ik heb het idee dat we een singleplayer van 13-16 uur kunnen verwachten. Of de gigantische hoeveelheid animaties en AI-variaties zorgen voor een capaciteitsprobleem… Dan kan het nog zo zijn dat de game’s singleplayer minder dan 8 uurtjes in beslag neemt. Maar dat lijkt me sterk.
  Ben benieuwd. Ik vind het btw geen enkel probleem om even een disc te verwisselen. Bij L.A. Noire was dit ook niet storend. Al is de opslagcapaciteit van de Blu-ray disc natuurlijk wel een voordeeltje voor PlayStation 3-bezitters.

  Dan had je toch beter heel de SP op 1 disc en de MP op 1 disc kunnen doen, toch? Klinkt voor mij logischer, maar ik weet niet hoe die dingen precies werken.

  Dat heeft te maken met de geringe opslagcapaciteit van de DVD-9 discs die de Xbox 360 gebruikt. De hele singleplayer past dus niet op de disc 😉

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Geen last van met me ps3 😀

 7.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Martijn schreef, "Indd, het is natuurlijk een ramp om de disc tijdens de singleplayer eenmalig te wisselen… 😉
  Bij L.A. Noire zat iedereen ook eerst hard te schreeuwen toen bekend werd dat het meerdere discs zou hebben, maar uiteindelijk heeft volgens mij niemand (ik iig niet) het storend gevonden."

  Het is idd een kleine moeite,
  maar het haalt je toch uit de game vind ik.

 8.   
  Leon 2.0's avatar

  Ultimate_Jos schreef, "Wow! Dit is verrassend! Totaal onverwacht dat de game twee discs in beslag zal nemen. Het feit dat maar de helft van de singleplayer op één disc past geeft de schaal van de game wel weer. "

  Eigenlijk was het wel te verwachten. Bij de systeemeisen werd ook al 35 GB vrije ruimte genoemd, dus dan weet je wel dat het groot wordt. 🙂

 9.   
  GamerJaime's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Ultimate_Jos” schreef, "Wow! Dit is verrassend! Totaal onverwacht dat de game twee discs in beslag zal nemen. Het feit dat maar de helft van de singleplayer op één disc past geeft de schaal van de game wel weer. "

  Eigenlijk was het wel te verwachten. Bij de systeemeisen werd ook al 35 GB vrije ruimte genoemd, dus dan weet je wel dat het groot wordt. :)"

  Groot in de zin van lang qua speelduur of groot in de zin van de techniek wat ze gebruiken en de wereld anzich?

 10.   
  Ultimate_Jos's avatar

  Ja klopt, dat is voor een lineaire game echt veel. 35GB Pfff. Maar waar ik verrast door was, was meer dat ‘maar’ de helft van de SP op de disc past. Ben nu echt heel benieuwd naar deze game. Toch denk ik dat het merendeel van de data opgeslokt wordt door de techniek en de wereld om je heen. Als de SP 10/12 uur lang is, ben ik zeer tevreden. Nog eventjes wachten ^^

 11.   
  nigel1994engel's avatar

  toch blij dat ik een ps3, haat het om op de helft naar dvd2 te moeten wisselen. zorg dan voor een extra optie dat je hem ook voor de helft kan installeren. dan hoeven mensen met een hardeschijf niet te wisselen

 12.   
  SuperWormJim's avatar

  was wel te verwachten, je ziet het tegenwoordig al bij meerdere games (Mass Effect, the Witcher)