Max Payne krijgt eigen comic in samenwerking met Marvel

Rockstar Games heeft op haar website laten weten dat er een driedelige comic-serie rondom Max Payne in de maak is; Marvel Custom Solutions zal de stripserie over meneer Payne gaan verzorgen. De strip zal het moeilijke verleden van Max verder uitdiepen en de belangrijkste momenten zullen uiteraard aan bod komen. Het eerste deel zal in de komende weken gratis digitaal te downloaden zijn via Rockstar Newswire, de officiële Max Payne 3-website en diverse andere digitale distributiekanalen. De strips zullen ook in beperkte oplage in hardcopy-vorm verkrijgbaar zijn. Of en bij welke comic-winkels je de hardcopy-versie van de strips kunt vinden, is nog onduidelijk.

Het eerste deel zal de ondertitel After the Fall krijgen en maakt een start om een aantal gaten in de verhaallijn op te vullen. De comic-reeks zal tevens aansluiting maken met het verhaal van Max Payne 3. Het lijkt er vooralsnog op dat de stripserie bedoeld is om nieuwkomers kennis te laten maken met Max Payne en de echte fans eindelijk de comic-serie te geven waar ze op gewacht hebben.

Rockstar Games probeert hiermee een serieuze poging om een goede strip rondom het universum van de duistere Payne neer te zetten. Dan Houser, een van de oprichters van de ontwikkelaar, die tevens het verhaal van Max Payne 3 heeft geschreven, schrijft samen met Sam Lake het verhaal van de comics. Lake schreef al eerder het verhaal van de eerste Max Payne-game en ook dat van Alan Wake. Leuk detail is dat Sam Lake model heeft gestaan voor het uiterlijk van Max in deel één en deel twee, inclusief grijns.

Van onderstaande afbeeldingen krijgen we vast een indruk van de tekenstijl van Fernando Blanco, die de Max Payne-comics verzorgt van de illustraties.

  1.   
    LXZ-76's avatar

    Als ze de sfeer van de cutscenes in de eerste 2 delen weten te creeeren dan kan het niet mislukken.