Mass Effect 3 staat op 1.3 miljoen in de VS

Ach, verkoopcijfers, het blijft een leuk iets om te volgen. De NPD Group heeft naar buiten gebracht dat Mass Effect 3 1.3 miljoen keer verkocht is in de VS over de drie platformen. Het gaat hier overigens alleen om fysieke discs, de digitale verkopen worden niet gemeld. Een opvallend feit is echter wel dat Microsoft vorige week nog wist te meldden dat Mass Effect 3 al 943.000 keer is verkocht op de Xbox 360, wat zou betekenen dat de game vier keer zovele verkocht is op de console van Microsoft tegenover de rest.

Electronic Arts heeft zelf ook al van zich laten horen, want volgens John Reseburg van het bedrijf zijn de cijfers van het NPD niet representatief:

“We think the monthly NPD reports are a very poor indicator of the industry’s performance given the proportion of digital sales – including digital downloads via Origin, DLC, mobile and social games and much more – that are not captured in their reports. Taking these reports as an accurate snapshot of the industry today is a dangerous assumption.”
Reseburg heeft ongetwijfeld gelijk en de cijfers zijn ook moeilijk te bepalen voor een externe partij. Er is gelukkig wel een hele makkelijk oplossing en daarmee een advies voor alle uitgevers. Geef zelf de cijfers vrij en we weten het precies. Volgens ons is dat wel zo leuk voor de fans, en natuurlijk de aandeelhouders.

  1.   
    squidgyboy's avatar

    het staat op 2 miljoen wereldwijd klik hier 8)

  2.   
    FishHookz's avatar

    Had eerlijk gezegd hoger verwacht 😮