DICE: Gebrek aan Battlefield 3 DLC komt door focus op kwaliteit en blije medewerkers

Battlefield 3 ligt al bijna vijf maanden in de winkels, maar er is pas één DLC-pakket voor het spel verschenen. Opvallend, aangezien miljoenen mensen de game in hun bezit hebben en er dus veel geld kan worden verdiend aan downloadable content. Alan Kertz van DICE gaf onlangs aan dat er echter een simpele verklaring is voor het gebrek aan DLC: men wil de medewerkers graag menswaardig behandelen:

We pushed hard on BF3, and lots of developers pushed vacations, parental leave and other things for a while to ship a product they could be proud about. After that was done, it takes a while to get people back into the office and up to speed.
Daarnaast levert DICE liever af en toe content van hoge kwaliteit, dan dat ze elke maand met een haastig in elkaar gezette nieuwe map komen:
It’s better from our perspective to wait a bit on the DLC and deliver quality content with plans to deliver different types of content for different types of players over the lifetime of BF3, rather than hurry one map out.
In juni verschijnt Close Quarters, het grootste DLC-pakket voor Battlefield 3 tot nu toe.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Ik kan ze moeilijk ongelijk geven. Toch zou ik de DLC graag eerder gezien hebben. Ben wel benieuwd naar de Close Quarters-maps. 🙂

  2.   
    Neolite's avatar

    Pas één DLC-pakket? Waarom zouden ze dan de DLC in rap tempo uit moeten brengen? DLC is vaak iets wat ook nog is vanaf de launch in de game hoort te zitten, of er vaak ook nog is in zit en je enkel moet unlocken.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    vijf maanden in de winkels, maar er is pas één DLC-pakket voor het spel verschenen

    Pas 1 DLC?? ja??? problemen mee??

    Vroeger duurde het een half jaar tot er 1 DLC uitkwam, dit hete een “Expansion Pack” en was dus geen Mappack, nog beter zelfs je moest naar de winkel toe om het op een CD te halen.

    Nee hoor, ik heb liever qualiteit mappen dan iedere 2 maanden een DLC die eigenlijk alleen maar nieuwe mappen toevoegd waarop je na 2 uur spelen alweer uitgekeken bent.

    …En hoe bedoel je “het grootste DLC-pakket voor Battlefield 3 tot nu toe. ” …??? Strike at Karkand was aardig groot hoor.

  4.   
    barto89's avatar

    Ah nu snap ik waarom het allemaal zo lang duurt met die patch.. Iedereen is gewoon op vakantie..
    Alleen begrijp ik niet dat hij zegt dat ze kwaliteit willen leveren, want op ps3 is weinig sprake van kwaliteit aangezien key punten nog steeds niet werken.. (kan nog steeds niet met me vrienden samenspelen zonder een hoop gezeik met wachten om te kunnen switchen van team etc)

  5.   
    Neolite's avatar

    Op de Pc werkt het momenteel naar behoren. En dat is het enige platform bij deze titel waar het er echt toe doet. Leuk dat de consoles het spel ook krijgen, echter is het niet meer dan normaal dat de Pc versie voorrang krijgt.

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Neolite schreef, "Op de Pc werkt het momenteel naar behoren. En dat is het enige platform bij deze titel waar het er echt toe doet. Leuk dat de consoles het spel ook krijgen, echter is het niet meer dan normaal dat de Pc versie voorrang krijgt."

    Wat een onzin. Als je een spel voor PC en console uitbrengt verdient iedere versie even veel aandacht. De PC verdient echt niet meer aandacht om deze er ‘als enige toe zou doen’.

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    @Mr.Black , Call of Duty krijgt voorang bij de Consoles – de PC versie word daarbij gewoon vergeten.

    Battlefield 3 krijgt voorang op de PC – de Console versies hierbij worden tenminste nog onderhouden met patches e.d. – ook is het zo dat de PS3 1 week eerder toegang krijgt tot DLC’s. Patches (bugfixes) is op ieder platform gelijk (iets wat ik niet kan zeggen van CoD).

    En Barto89, dat je geen verbinding kan maken zit zeer waarschijnlijk in je Modem/Router – het “niet bij een vriend spelen” komt gewoon vanwege autobalance, op de PC heb ik er geen last van en het is dan ook slechts een enkele keer dat ik niet in hetzelfde team zit.

  8.   
    NightHawk's avatar

    Zucht

  9.   
    superdedupe's avatar

    ”barto89″ schreef, "Ah nu snap ik waarom het allemaal zo lang duurt met die patch.. Iedereen is gewoon op vakantie..
    Alleen begrijp ik niet dat hij zegt dat ze kwaliteit willen leveren, want op ps3 is weinig sprake van kwaliteit aangezien key punten nog steeds niet werken.. (kan nog steeds niet met me vrienden samenspelen zonder een hoop gezeik met wachten om te kunnen switchen van team etc)"

    Zo moeilijk is het niet, in het laadscherm op rondje drukken zodat je niet in een squad komt en dan allemaal in hotel squad gaan zitten. Als je vrienden in het andere team zitten gewoon een ronde wachten zonder in een squad te zitten, kom je meestal vanzelf bij ze.
    Je kan ook server browser gebruiken en servers zoeken met maximaal 16 spelers. dan kan je altijd bij elkaar komen.

    Vergeet niet dat dit een nieuwe engine is met superveel onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden. Deze kinderziekten waren te verwachten. Het valt me over het algemeen nog mee.

  10.   
    ms13694's avatar

    Erg slim van ze om dlc gespreid uit te brengen, des te langer blijft de game interessant.

  11.   
    PS4owner's avatar

    ik heb liever van dice dat ze kwaliteit afleveren dan idd een in elkaar geflanst dlc ”pakket” waar 1 of misschien 2 map(en) in zitten 😉 het is jammer dat we nog tot juni moeten wachten 😡 voordat er iets nieuws komt had graag gezien dat er een map pack of iets anders zoals een expansion pack er tussen had gezeten want de meeste dingen heb ik al gedaan en ben nu alleen wapens aan het upgrade niet dat dat niet leuk is maar tot juni duurt wel lang zo !!! 😥

  12.   
    brend5's avatar

    kijk eindelijk een ontwikkelaar die begrijpt hoe het in elkaar zit, lever kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik heb liever dat ik een paar maanden moet wachten op DLC dan dat ik iederen maand 10 euro voor 4-5 maps moet neerleggen die niet zo goed en mooi afgewerkt zijn als dat ze nu worden.

  13.   
    irapi's avatar

    Dit is hoe het hoort. Ik vind echter niet dat ze die kwalitieit nakomen, aangezien de ps3 versie na 5 maanden (!) nog steeds de meest simpele bugs als verdwijnen van crosshair vertoont. Gelukkig voegen de DLC’s wel echt wat toe, met grote nieuwe maps en nieuwe wapens.

  14.   
    fdennis's avatar

    Mooi verkoop praatje om Mw3 onderuit te halen. Geloof er werkelijks niks van. Denk dat ze allang die extra maps hadden maar dit pas later uitbrengen. Jammer dat er lag is in de multiplayer anders was de game perfect geweest. ( nja singleplayer is nix maar het gaat om de multiplayer.

  15.   
    bender's avatar

    Ik vond back to karkland eigenlijk echt niet zo goed, de destructie was ondermaats en om met de jets te kunnen vliegen moet je conquest spelen wat ik persoonlijk echt niet fijn vind. (zeker op xbox met 32 spelers.)

  16.   
    Flapjack's avatar

    mr.black schreef, "Ik kan ze moeilijk ongelijk geven. Toch zou ik de DLC graag eerder gezien hebben. Ben wel benieuwd naar de Close Quarters-maps. 🙂 "

    ik ben het helemaal met je eens…. de medaille heeft inderdaad 2 kanten, kwaliteit boven kwantiteit.

  17.   
    ronineter's avatar

    Nou ik hoop dat de players er ook blij van worden!

  18.   
    Fatal1ty's avatar

    NightHawk schreef, "Zucht"

    Battlefield 3 is geoptimaliseerd voor consoles

  19.   
    Neolite's avatar

    fdennis schreef, "Mooi verkoop praatje om Mw3 onderuit te halen. Geloof er werkelijks niks van. Denk dat ze allang die extra maps hadden maar dit pas later uitbrengen. Jammer dat er lag is in de multiplayer anders was de game perfect geweest. ( nja singleplayer is nix maar het gaat om de multiplayer."

    Er is geen lag in de multiplayer en daarnaast was al geruime tijd bekend dat men de periode vlak voor de release, dus na het “gold” gaan van de game gebruikt heeft voor het doorontwikkelen van de B2K DLC.

    bender schreef, "Ik vond back to karkland eigenlijk echt niet zo goed, de destructie was ondermaats en om met de jets te kunnen vliegen moet je conquest spelen wat ik persoonlijk echt niet fijn vind. (zeker op xbox met 32 spelers.)"

    De destructie was minder dan de maps die bij de game zaten. Dit is echter van te voren door DICE verteld, dus dat slaat nergens op, de maps zijn namelijk ontwikkeld voor Battlefield 2, ze zijn dus aangepast voor Battlefield 3. Dit houdt simpelweg in dat deze maps niet ontwikkeld waren voor totale destructie. Dit is echter allemaal van te voren aangegeven door DICE.

    En je kan de game gewoon spelen met 64 spelers hoor. 32 spelers vind ik zelfs vrij weinig in de grote mappen van Battlefield3, kom je amper iemand tegen.

  20.   
    RockerRoy's avatar

    fdennis schreef, "Mooi verkoop praatje om Mw3 onderuit te halen. Geloof er werkelijks niks van. Denk dat ze allang die extra maps hadden maar dit pas later uitbrengen. Jammer dat er lag is in de multiplayer anders was de game perfect geweest. ( nja singleplayer is nix maar het gaat om de multiplayer."

    Als er een spel is met lag is het CoD wel. BF3 heeft dedicated servers op alle platforms, dus dat betekent dat als je een server kiest die redelijk in de buurt ligt van je woonplaats je geen lag hebt.