Niets is groter dan Halo, in exclusive-termen, aldus Microsoft

Microsoft komt weer terug op de top door Master Chief de herintroduceren in Halo 4, zo zegt Steve Beinner, global marketing director van Xbox. Hij zegt dat het terughalen van Master Chief groots is en dat dit personage, samen met Halo, het grootste icoon is op het gebied van exclusieve games.

Bringing Master Chief back is huge. Honestly, there’s not many franchises that have done what Halo has. There’s not many that have broken through and sold that much. You named two of them, GTA and Call of Duty. But if you look at platform exclusives, nothing is bigger than Halo.
Beinner meldt dat er niet veel franchises zijn die hetzelfde hebben gedaan als Halo, buiten Grand Theft Auto – die tijdelijk exclusief is geweest – en Call of Duty. Verder laat hij weten dat Halo Master Chief wel een beetje heeft gemist. Chief is gerechtvaardigd en het is in de loop der jaren een sterk icoon geworden, dat hij denkt dat veel fans Chief hebben gemist.
Halo has missed Master Chief a little bit. And that’s not to take anything away from the games that were off the main line. But we’ve built so much equity in Chief and really such a strong icon in Chief, that I do think people missed a little bit not being able to see what he was doing next.
Eind dit jaar mogen Xbox 360-bezitters weer aan de slag met de protagonist in Halo 4.

 1.   
  NoFearz's avatar

  Ik vind het niks. Met alle geweld werd er gezegd dat Master Chief niet meer zou terugkeren, maar nadat Bungie ermee gestopt is zoekt Microsoft alleen maar naar uitmelkerij.”Finish the Fight”, ja, hoe vaak?

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  *Doet kijken naar Farmville*.

  Ik vind Halo de grootste exclusive voor de Xbox360, maar gaat het over platformen dan komt Halo ergens in de vergetenheid, dit omdat niet alle Xbox360 spelers Halo even leuk vinden – nog beter zelfs, de meeste gaan voor games als Call of Duty en Battlefield omdat het een heel ander soort spel is dan Halo.

  Er zijn zo veel spellen waarvan ik zeg: Goh, die zou ik liever spelen dan Halo, dus ik snap deze man niet helemaal.

 3.   
  Neolite's avatar

  In term van exclusives is het de grootste franchise. De games die jij opnoemt(Battlefield en CoD) zijn geen exclusives en die dien je dus niet mee te nemen.

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Ik ben PS fanboy maar ik moet toegeven Halo is het grootste, maar kijk dan hoe goed dat spel is, het doet gewoon alles perfect, mooi universum gecreërd, sterke personages en de wereld is prachtig, hier gaat toch ook gewoon niets overheen…

 5.   
  Alfa Warrior's avatar

  Neolite schreef, "In term van exclusives is het de grootste franchise. De games die jij opnoemt(Battlefield en CoD) zijn geen exclusives en die dien je dus niet mee te nemen."

  Klopt, maar als ik dus een Xbox360 zou kopen, zou het voor die games zijn en niet voor Halo.
  Daarom zou ik ook voor een PS3 gaan, meer exclusives en leukere exclusives. (zover ik zie dan).

 6.   
  Sub-Zeuro's avatar

  gameshark schreef, "Ik ben PS fanboy maar ik moet toegeven Halo is het grootste, maar kijk dan hoe goed dat spel is, het doet gewoon alles perfect, mooi universum gecreërd, sterke personages en de wereld is prachtig, hier gaat toch ook gewoon niets overheen…"

  Words of a true gamer…

 7.   
  Neolite's avatar

  Alfa Warrior schreef, "

  ”Neolite” schreef, "In term van exclusives is het de grootste franchise. De games die jij opnoemt(Battlefield en CoD) zijn geen exclusives en die dien je dus niet mee te nemen."

  Klopt, maar als ik dus een Xbox360 zou kopen, zou het voor die games zijn en niet voor Halo.
  Daarom zou ik ook voor een PS3 gaan, meer exclusives en leukere exclusives. (zover ik zie dan)."

  Ik ben meer van de shooters, dus voel ik mij meer thuis op een xbox360 dan een Playstation 3. Echter speel ik nog steeds het liefst op de PC. Een platform wat helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een console.

 8.   
  toqeer's avatar

  om meer succes te maken hadden ze een remake nodig dus zo groot vind ik het niet
  ken 100 keer betere exlusives 🙄

 9.   
  Battlefield Devil's avatar

  Neolite schreef, "

  ”Alfa Warrior” schreef, "[quote=”Neolite”].."

  Klopt, maar als ik dus een Xbox360 zou kopen, zou het voor die games zijn en niet voor Halo.
  Daarom zou ik ook voor een PS3 gaan, meer exclusives en leukere exclusives. (zover ik zie dan)."

  Ik ben meer van de shooters, dus voel ik mij meer thuis op een xbox360 dan een Playstation 3. Echter speel ik nog steeds het liefst op de PC. Een platform wat helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een console.[/quote]

  mee eens, maar als je PC speelt en je wilt het beste uit je game halen kost het toch wat meer centjes helaas. dat zal altijd zo blijven, meer en mooier is duurder. zo gaat het nou eenmaal. dus eigelijk kies je het platform wat binnen je budget past ook wel. 😀

 10.   
  Neolite's avatar

  toqeer schreef, "om meer succes te maken hadden ze een remake nodig dus zo groot vind ik het niet
  ken 100 keer betere exlusives 🙄 "

  Noem de grotere exclusieve franchises maar op.

 11.   
  Alfa Warrior's avatar

  Battlefield Devil schreef, "mee eens, maar als je PC speelt en je wilt het beste uit je game halen kost het toch wat meer centjes helaas. dat zal altijd zo blijven, meer en mooier is duurder. zo gaat het nou eenmaal. dus eigelijk kies je het platform wat binnen je budget past ook wel. 😀 "

  Dat is zo als je games koopt van ontwikkelaars zoals DICE, die contstant pushen maar niet optimalizeren (zoals Valve met de Source engine), ik vind Portal 2 er zeer mooi uit zien en ik kan alles op hoogste stand draaien – dit doe ik gemakkelijk en vind hem er dan beter uitzien dan Battlefield 3 op medium die ik voor geen meter draai.

 12.   
  Popcorn's avatar

  NoFearz schreef, "Ik vind het niks. Met alle geweld werd er gezegd dat Master Chief niet meer zou terugkeren, maar nadat Bungie ermee gestopt is zoekt Microsoft alleen maar naar uitmelkerij.”Finish the Fight”, ja, hoe vaak?"

  Alhoewel COD geen exclusive is, vind ik juist dat dat een melkkoe is. Met Halo vind ik dat nog meevallen.

 13.   
  toqeer's avatar

  Neolite schreef, "

  ”toqeer” schreef, "om meer succes te maken hadden ze een remake nodig dus zo groot vind ik het niet
  ken 100 keer betere exlusives 🙄 "

  Noem de grotere exclusieve franchises maar op."

  oke cod niet om dat ik het speel gta fifa mario pokemon alsof halo de enigste is