Mario wordt fris gehouden door hardware-veranderingen

Koichi Hayashida – directeur van Super Mario 3D Land – heeft in een interview laten blijken dat de veranderingen in hardware de Mario-franchise fris weet te houden. Volgens de directeur zijn het de mogelijkheden van de nieuwe hardware die voor frisse ideeën zorgen bij de ontwikkelaar van Mario.

One element is that every time we come out with new hardware, the unique capabilities of that technology drives us to find new combinations for gameplay that’s familiar in the Mario universe, but made new by something special about that hardware.

That combination of familiar and new, I think, gives people a sense of freshness.

De nieuwe technologie dwingt de ontwikkelaar tot een nieuwe gameplay die vertrouwd aan moet voelen in het Mario-universum, maar meteen ook als vernieuwend gezien moet worden. Als alles goed uitgevoerd wordt, dan geeft de combinatie van vertrouwd en nieuw een bepaalde frisheid mee aan de gamers.

  1.   
    Superwasbeer's avatar

    “that’s familiar in the Mario universe, but made new by something special about that hardware.”

    Deze zin suggereert dat Mario leeft voor remakes 🙁 sad face.

  2.   
    KSnK's avatar

    Van mij mag de volgende Mario ook wel weer een 3D Mario zijn als Galaxy of Mario 64, dat moet de 3DS wel aankunnen.

  3.   
    ckerigon's avatar

    KSnK schreef, "Van mij mag de volgende Mario ook wel weer een 3D Mario zijn als Galaxy of Mario 64, dat moet de 3DS wel aankunnen."

    Helemaal met je eens.. Wauw wat was Mario Galaxy toch baas…

  4.   
    Jelkey's avatar

    Superwasbeer schreef, "”that’s familiar in the Mario universe, but made new by something special about that hardware.”
    Deze zin suggereert dat Mario leeft voor remakes 🙁 sad face. "

    hoezo remakes? ja ik ben het met je eens dat bepaalde mariogames erg op elkaar lijken, maar waarom zou je de basis veranderen als het pure fun is? en ja, je zou het uitmelkerij kunnen noemen, maar nintendo levert elke keer weer kwaliteit, en ik hoor maar weinig mensen klagen over ‘alweer een mariogame’

  5.   
    Superwasbeer's avatar

    IK WIL GEWOON WAT NIEUWS! @ above zoals mario en yoshi die weet ik veel de wereld van de yoshis redden ofzo. of een andere grootst avontuur met luigi en mario 3D waarin ze bijv. door de tijd reizen!
    Net als SMG in principe