Nieuwe EA-ontwikkelstudio werkt aan de volgende Need for Speed

EA heeft bevestigd dat het momenteel werkt aan een nieuw deel in de Need for Speed-serie. Mogelijk wordt het de opvolger van Need for Speed: Most Wanted, de reboot die in het derde kwartaal van 2012 verscheen. Dat kwartaal was volgens Peter Moore, Chief Operational Officer bij EA, een zeer succesvolle voor de serie. Hij beweert namelijk dat Most Wanted de beste Triple A-game in zijn genre van dat jaar was. Moore:

Another Q3 success story was Need for Speed Most Wanted. Sell-through was up over 30% year-over-year, and outperformed the industry’s other AAA racing titles.
De reboot was ontwikkeld door het Engelse Criterion Games, bekend van de Burnout-serie. Ondanks dat het een meer dan prima game afleverde, wordt het komende deel ontwikkeld door een nieuwe studio: Ghost Games, een EA-studio gevestigd in Göteborg, Zweden, met aan leiding voormalig DICE-medewerker Marcus Nillson. Hij beschikt over een team met maar liefst 65 man, maar wil binnenkort al gauw uitbreiden naar 85 medewerkers, genoeg om een uitstekende Need for Speed af te leveren. Tot slot heeft hij de ambities om van Ghost Games net zo een goede studio te maken als DICE, zo zegt hij in een interview op de website van Ghost Games.
I’ll bring a lot of DICE attitude to game development. DICE also have a culture where everyone can say what they think and have opinions, I want to have that here as well. But we’ll be our own; we will build Ghost and make games of high quality in our own way.
Oftewel: weer een andere ontwikkelaar gaat aan de slag met de Need for Speed-serie. Inmiddels niets nieuws, want waar EA Black Box het ene deel ontwikkelde, kwam het jaar daarop Criterion Games met het andere. En dat terwijl Slighty Mad Studios de meer realistische delen voor zijn rekening nam. Nu er weer een studio bijkomt, lijkt EA te gaan voor hetzelfde systeem dat Activision met de Call of Duty-serie gebruikt. Infinity Ward het ene jaar, Treyarch het andere jaar. Echter heeft EA niet twee ontwikkelstudio’s op de serie zitten, maar met de komst van Ghost Games maar liefst vier studio’s.

Of de nieuwe Need for Speed echt dit jaar in de winkels ligt, is niet zeker. Moore wilt dan ook geen releasedatum noemen, maar verwacht wordt dat het nieuwe deel gewoon nog dit jaar (weliswaar na de zomer) zal verschijnen.

 1.   
  GENERAL_DS's avatar

  Weinig zin in, most wanted was niet wat ik vind dat het zou moeten zijn. 😉 De andere NFS vond ik trouwens ook al weinig aan na 10 uurtjes te hebben gespeeld.

 2.   
  Bulletfox's avatar

  van mij hoeft het niet meer….. ea fucked up met nfs serie na de oude mw.
  toen kon je gewoon lekker scheuren met je eigen gepimpte auto…………… die goeie oude tijd snifsnif

 3.   
  soldierarjan's avatar

  Als ze weer terug gaan naar underground dan koop ik het nu vind ik het maar weinig aan meer.

 4.   
  ShadyXL's avatar

  ”157409″ schreef, "van mij hoeft het niet meer….. ea fucked up met nfs serie na de oude mw.
  toen kon je gewoon lekker scheuren met je eigen gepimpte auto…………… die goeie oude tijd snifsnif"

  Wat hij zei ^
  Ik vond de nieuwe Most Wanted geen volwaardige reboot van de originele Most Wanted. Begrijp me niet verkeerd, het was geen slechte game.. Het was alleen niet de reboot waar ik en vele andere old NFS fans op hadden gehoopt. Aan de ene kant wacht ik weer op een nieuwe Underground (nu MW al gedaan is), maar aan de andere kant denk ik: Wat als dat ook zo gaat als de nieuwe MW? Dat zou ik niet willen..

  Pro Street vond ik nog wel leuk, alleen miste ik vrij rondrijden. Maar na Pro Street was het echt totaal weg voor mij.

 5.   
  spacebuster1972's avatar

  Ik vind most wanted een stuk slechter als criterions burnout paradise.Als de omgeving wat opener was geweest meer dingen verwoest kunnen worden zodat je een nieuwe sluiproute kunt vrij maken door bijvoorbeeld een muur te rammen.Door een winkelcentrum scheuren, over een begraafplaats ,door een fontijn springen, Door achter tuinen en paadjes raggen.
  Er moeten meer verschillende races komen.met meer verticaal racen( jumps en hoogte verschillen met meerdere routes) en een mogelijkheid om auto’s visueel aan te pasen dan mag het weer een most wanted worden.