GN Poll: De Amerikaanse Revolutie is een leuke setting voor Assassin’s Creed III

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 27 februari, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De PlayStation Vita lag toen net in de winkels. Sony heeft miljoenen dollars uitgetrokken voor reclamecampagnes, in de hoop dat het apparaatje in een razend tempo over de toonbank zal vliegen. Toch blijft de hoge prijs voor velen een obstakel, want voor die €250,- kun je ook een PlayStation 3 of Xbox 360 kopen. Wij vroegen ons af of jij een PlayStation Vita hebt aangeschaft en zo niet, of je dat wel (na een eventuele prijsverlaging) van plan bent. Toen bleek dat 20% van de stemmers het apparaatje al in zijn of haar bezit heeft, terwijl 28% de aanschaf overweegt. Een ruime meerderheid van 52% is totaal niet geïnteresseerd in de handheld. Een greep uit jullie reacties:

KillGamer01:

Ik heb de Playstation Vita op release gekocht. Ik koos voor de Wifi versie omdat ik 3G al op mijn Iphone heb en dat niet voor een 2e keer nodig heb. Toen ik mijn pre-order plaatste had ik spijt dat ik dat had gedaan. Maar nu ik de Vita heb ben ik helemaal van mening veranderd. Het is een erg vette handheld die voor mij de beste handheld ooit genoemd mag worden! Alleen vind ik het jammer dat ik via de browser geen filmpjes kan afspelen op Youtube.com. Ik hoop dat er nog een Youtube app voor de Vita verschijnt. De Facebook app en de Unit 13 demo zijn vrijdag uit de PS store gehaald vanwege een fout in de app. Ook die zal ik graag terug willen zien in de PS Store samen met een Youtube app.

Toen ik Uncharted Golden Abyss voor het eerst afspeelde op de Vita vond ik het beeldkwaliteit echt geweldig! Net zo mooi als de PS3! Ik heb de game inmiddels uitgespeeld en heb mij er heerlijk in vermaakt. Nu ik de game heb uitgespeeld kijk ik erg veel uit naar Resistance Burning Skies, Mortal Kombat, Killzone en Call of Duty voor de Vita. Als Sony er nou voor kan zorgen dat alle PS3 games ook op de Vita gespeeld kunnen worden, dan denk ik dat iedereen wel een Vita gaat halen en dat de Vita meer verkocht wordt. Mensen die de Vita nog willen kopen zal ik aanraden om de Vita pas te gaan kopen wanneer die in prijs is verlaagd. Als je een Uncharted fan bent dan kan je de Vita wel kopen maar dat is dan de enige toptitel die er op dit moment voor de Vita is. Binnen een paar maanden zijn Resistance Burning Skies en Mortal Kombat ook verkrijgbaar voor de Vita, en als de Vita dan al een prijsverlaging heeft? Tja… dan is het natuurlijk zonde dat je hem alleen had gekocht voor Uncharted.

DeAdSeYe:
Dit is de aller eerste handheld wat ik voor me zelf heb gekocht. Nog nooit eerder een handheld gehad, wel een Nintendo DS voor men moeder gekocht, en een 3DS voor mijn vriendin. Mijn ervaring met handhelden zijn zéér klein.

Mij heeft dit nooit zo getrokken, ik wachte meestal tot thuis was, lekker lui in je stoel achter de pc, xbox 360 of playstation 3. Sins eergister heb ik me een Vita meegenomen voor 200 euro. Daarnaast ben je verplicht om een geheugen kaartje van Sony erbij te kopen (een gewone SD past niet inverband met de vorm). Voor 4gb wat bij mij na 15 min compleet vol stond, heb ik me nog een ander geheugen kaartje van 8gb erbij gekocht. Ondanks tot ik de Vita voor 200 heb ga ik toch weer over de 300 euro heen, voordat je wat demo’s kunt downloaden of een spelletje erbij hebt! En dat is een flink smak geld… Gelukkig is naast de negatieve prijs ook iets positiefs, de Vita speelt wel heerlijk weg en de graphics bij Uncharted zijn ongelooflijk mooi, en dat voor een launch titel. Ben beniewd hoe de graphics over 2 jaar op dit ding zullen uitzien en hoe de aanbod in games zullen groeien met goede gameplay.

tijn80:
Nee, ik heb (nog) geen Vita. Ik weet ook nog niet of hij er gaat komen, maar nu nog zeker niet. De (potentiële) funfactor van het apparaat ligt wel hoger dan bij de andere handhelds, maar ik wacht nog ff af welke games er nog meer voor gaan komen. De enige fatsoenlijke game die er nu voor te krijgen is, is Uncharted. Nog ff de kat uit de boom kijken dus.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Er zijn de afgelopen week flink wat details over Assassin’s Creed III uitgelekt. Zo weten we dat de game ons mee zal nemen naar besneeuwde bossen en zich af zal spelen ten tijde van de Amerikaanse Revolutie. Na de Derde Kruistocht en de Renaissance is dit een opvallende koerswijziging, die overigens niet bij iedereen in goede aarde valt. Wij zijn benieuwd wat jij vindt van de nieuwe setting en daarom vragen we je jouw mening te geven over de volgende stelling:

De Amerikaanse Revolutie is een leuke setting voor Assassin’s Creed III

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Eens, de nieuwe setting is heerlijk verfrissend, de trailer zag er goed uit en ik ben blij dat we weer van een nieuwe protagonist mogen genieten! Ik heb er zin in! 😀

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Als ik er vanuit kan gaan dat het goed werkt, veel variatie heeft, en uit meerdere steden bestaat zoals Assassin’s Creed 1 of 2, dan zeg ik: Eens. Maar wat weten we nou al over de nieuwe Assassin’s Creed zen omgeving? Bijna niets, dus ik kan natuurlijk niet volledig oordelen.

  3.   
    ms13694's avatar

    Eens. Al vindt ik het wel jammer dat ze er voor gekozen hebben dat de Britten de bad guys zijn, het was interessanter als de founding fathers tempeliers bleken te zijn imo

  4.   
    JonsoN's avatar

    ”ms13694″ schreef, "Eens. Al vindt ik het wel jammer dat ze er voor gekozen hebben dat de Britten de bad guys zijn, het was interessanter als de founding fathers tempeliers bleken te zijn imo"

    Het speelt zich af tijdens de Amerikaanse revolutie, daat waren de Britten de vijand?

  5.   
    zENDA's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Als ik er vanuit kan gaan dat het goed werkt, veel variatie heeft, en uit meerdere steden bestaat zoals Assassin’s Creed 1 of 2, dan zeg ik: Eens. Maar wat weten we nou al over de nieuwe Assassin’s Creed zen omgeving? Bijna niets, dus ik kan natuurlijk niet volledig oordelen.
    "

    het gaat om de setting, niet om de gameplay 😉

  6.   
    Hillianii's avatar

    Eens, wandt het is gewoon leuk om een keer een ander wereld te kunnen bekijken.
    Het is ook vooral vol met informatie over de Amerikaanse Revolutie.
    Ben ook wel blij dat we de indianen tegenkomen. Hoe ze bijv. met pijl en boog omgaan en dat soort dingen. 😉

  7.   
    Neolite's avatar

    De nieuwe setting is broodnodig. De originaliteit kwam dusdanig in het geding, dat men een frisse wind door de serie moest laten waaien. Ik ben dan ook heel benieuwd of Ubisoft het aan durft om een aantal facetten van de vorige games volledig over de kop te gooien. En daarmee te voorkomen dat de game alsnog te veel gaat lijken op zijn voorgangers.

  8.   
    ms13694's avatar

    JonsoN schreef, "

    ”ms13694″ schreef, "Eens. Al vindt ik het wel jammer dat ze er voor gekozen hebben dat de Britten de bad guys zijn, het was interessanter als de founding fathers tempeliers bleken te zijn imo"

    Het speelt zich af tijdens de Amerikaanse revolutie, daat waren de Britten de vijand?"

    Vanuit het standaard Amerikaanse perspectief idd wel.

  9.   
    Koen45's avatar

    Oneens, ik houd voornamelijk van de geschiedenis van Italië en Egypte. Ik had er nog een beetje meer van willen zien. Verder ben ik wel benieuwd of het vernieuwing bied. Als het einde in dit deel maar goed is..

  10.   
    Alfa Warrior's avatar

    zENDA schreef, "
    het gaat om de setting, niet om de gameplay ;)"

    Setting is dus bossen e.d. – bepaald de gameplay dus want de huidige gameplay is gebasseerd op huizen en grote steden, bossen word toch wat anders omdat er niet op iedere hoek van de straat een Templar op het dak staat.

  11.   
    RenevdGijp's avatar

    AC staat zeker voor kwaliteit, maar was deze setting wel zat. Het werd tijd voor vernieuwing en dit is echt heel anders, ben benieuwd naar het verhaal, en als ik mij goed herinner is dit de afsluiter van de Desmond verhaallijn, benieuwd hoe ze dat gaan doen. Hoop op meer info!

  12.   
    Phil's avatar

    Helemaal mee eens, persoonlijk was ik na 4 games in een middeleeuwse/renaissance setting wel een beetje klaar er mee. Maar de Amerikaanse Revolutie is echt een frisse wind, waar ik echt heel erg benieuwd naar ben.

  13.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Ik was de middelandse zee wel zat dus laat maar komen!

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind het niet erg, maar het is niet waar ik op had gehoopt. Wat ik wel weet is, ze zullen zeker 140% uit de studio(‘s) halen om er een geweldige game van te maken. Ik dacht meer aan China/Japan/Egypte, maar dit is ook wel goed.

  15.   
    RockerRoy's avatar

    Ik had eigenlijk gehoopt op een historische Japanse of Chinese setting, maar nu lijkt me deze setting ook wel vet.