Dust 514 wordt free to play; krijgt ook een Vita-versie

Over de aankomende game Dust 514, die gebeurtenissen in EVE Online zal bepalen, hebben we nog niet veel gehoord, maar gelukkig wordt er mondjes maat steeds meer bekend. In eerste instantie zou de game voor een klein bedrag ter download beschikbaar worden gesteld, maar ontwikkelaar CCP Games heeft nu toch besloten de game gratis te verschepen.

Gamers mogen voor nul euro spelen, maar kunnen wel via microtransacties in-game items kopen. Voor de gamers moet dit model duidelijker zijn, want de game was altijd al bedoeld als free to play. Gamers kunnen voor een klein bedrag onder andere items, boosters, wapen-varianten en respecs aanschaffen. De Aurum credits, de in-game valuta, zullen in pakketten vanaf 10 euro te koop zijn. Volgens Brandon Laurino, executive producer van Dust 514, zullen gamers die wel betalen geen voordelen krijgen.

It’s very important as we take steps into this topic to unambiguously state that it is not a pay to win game. There is no micro-transaction that you can do that gives you an unfair advantage over someone who hasn’t paid anything. It’s the classic micro-transaction dynamic of, ‘I can pay and get this item,’ or, ‘I can invest my time and get this item.’ But neither of those options will give me an unfair advantage over the other.
Naast de verandering naar het volledige free te play-model heeft CCP Games ook een PlayStation Vita-variant van Dust 514 aangekondigd. Het gaat niet om de volledige game op de nieuwe handheld, maar een zogenaamde companion app. Zo zul je de in-game markt kunnen gebruiken, karakters aanpassen, voertuigen veranderen, strategieën ontwerpen en met je vrienden omgaan. De game blijft dus echt een PlayStation 3-exclusive. Of de Vita app op hetzelfde moment als de game zal verschijnen weet de ontwikkelaar nog niet. Ook wanneer Dust 514 zelf te downloaden zal zijn is nog niet duidelijk.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Dat is goed nieuws, ik had Dust 514 al een sinds de vorige E3 een tijdje in het oog. En dat er een Vita versie aankomt maakt het alleen maar beter.

  2.   
    Neolite's avatar

    Vanwege het feit dat EVE Online beschikbaar is op de PC en omdat het direct met elkaar in verbinding staat. Ben ik van mening dat Dust 514 voor alle platformen beschikbaar moet komen, niet alleen voor de Playstation.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Neolite schreef, "Vanwege het feit dat EVE Online beschikbaar is op de PC en omdat het direct met elkaar in verbinding staat. Ben ik van mening dat Dust 514 voor alle platformen beschikbaar moet komen, niet alleen voor de Playstation."

    Volgens mij ligt het meer aan Microsoft dan aan de ontwikkelaar dat het niet voor de 360 uitkomt. Lijkt me een beetje het zelfde verhaal als bij Portal 2, waarbij de PS3-versie verbinding kreeg met Steam en PC-gebruikers. De x360 kreeg dit niet. Het lijkt erop dat Sony op dat gebied gewoon een stuk soepeler is dan Microsoft.

  4.   
    Neolite's avatar

    Ik doel dan ook met name op de PC, het platform waar EVE zelf op te spelen valt. Dat het op de 360 niet kan, ligt inderdaad aan Microsoft, deze willen het systeem graag gesloten houden. Wat enigzins wel te begrijpen is, als je ziet hoe makkelijk het PSN gehackt was.

  5.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ahhhhh gratis, een woord dat wij Nederlander’s graag horen.

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    Zeker even uitproberen 🙂