Examenhulp: de examens van donderdag 16 mei


Op GamersNET helpen we jullie al enkele jaren met het doorkomen van de examentijd met onze examenhulp. Dit keer staat ook MoviesNET de examengangers van dienst. De examenhulp is het lesprogramma van MoviesNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens. Geen saaie lessen, maar het kijken van films! Elke dag vertellen we je hoe je op een leuke en toch leerzame manier op enkele vakken van morgen voor kunt bereiden.

Spaans (VMBO/HAVO/VWO)

Amores perros (2000)
Film van Alejandro González Iñárritu met onder andere Emilio Echevarría, Gael García Bernal en Goya Toledo.
Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico City. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.

Er zijn zat Spaanse films die je kunt aanzetten om de taal te oefenen, maar Amores perros is echt één van de beste. Deze thriller biedt je een spannende en tegelijkertijd leerzame tijd. Zet de ondertitels uit als je de Spaanse taal al zeer goed onder de knie denkt te hebben. Mocht je nog oefening nodig hebben kun je natuurlijk gewoon de ondertitels aan houden.

Morgen zijn we weer terug met adviezen voor Duits en Economie. Tot morgen!

Bekijk natuurlijk ook de examenhulp op GamesNET om tips over games te krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren