Gerucht: Volgende Xbox zal gebruikmaken van blu-ray

De volgende generatie Xbox zal volgens Kotaku gebruikmaken van blu-ray schijfjes, om Sony’s PlayStation 3 te evenaren. De huidige Xbox 360 heeft slechts een DVD-speler, die 9GB per disc op kan slaan. Een blu-ray disc kan 50GB aan.

Microsoft’s next home console will use Blu-ray discs, catching up with Sony’s PlayStation 3.
Bronnen van de website zeggen ook dat Microsoft een technologie zal implementeren die het gebruiken van tweedehands games tegen zal gaan, al is niet bekend hoe dat in z’n werk zal gaan.

Dit alles kun je uiteraard met een korreltje zout nemen, want niets is zeker.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    Dit zal toch wel logisch zijn. Je hebt nu al vaak dat xbox 360 games op meerdere disc komen.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    DVD’s zijn, zeker bij een volgende generatie, ook niet echt handig meer. Games worden er niet kleiner op en de capaciteit van DVD’s blijkt nu al te laag te zijn. Logische stap. ๐Ÿ™‚

  3.   
    KSnK's avatar

    Wel jammer als ze gaan zorgen dat er geen tweedehands games op gespeeld kunnen worden, zo kom ik aan een groot deel van m’n xbox games ๐Ÿ˜›

  4.   
    Hitman047's avatar

    De zoveelste keer dat dit gerucht voorbij komt? ๐Ÿ˜•

    Ik blijf het nog altijd grappig vinden. Sony is (mede)eigenaar van het intellectuele eigendom op blu-ray. Voor iedere Xbox die Microsoft dan zou verkopen moeten ze licentiekosten aan o.a. hun grootste concurrent Sony betalen. ๐Ÿ˜†

  5.   
    NightHawk's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "De zoveelste keer dat dit gerucht voorbij komt? ๐Ÿ˜•
    Ik blijf het nog altijd grappig vinden. Sony is (mede)eigenaar van het intellectuele eigendom op blu-ray. Voor iedere Xbox die Microsoft dan zou verkopen moeten ze licentiekosten aan o.a. hun grootste concurrent Sony betalen. ๐Ÿ˜† "

    En er loopt anders ook geen Windows op Vaio computers?

  6.   
    RockerRoy's avatar

    Gebruik van tweedehands games tegengaan is echt de grootste onzin ooit. Ik vond het al schandalig dat je games op steam nooit meer kon verkopen, als ze dit ook op de Xbox 360 gaan doen zal ik echt een stuk minder games kunnen gaan kopen. Volgens mij werkt dit alleen maar tegen de verkoop.

  7.   
    Neolite's avatar

    KSnK schreef, "Wel jammer als ze gaan zorgen dat er geen tweedehands games op gespeeld kunnen worden, zo kom ik aan een groot deel van m’n xbox games ๐Ÿ˜› "

    Ze zullen het tegen gaan. Misschien komt er wel een systeem zoals de PSN pass.

    En om de mensen die denken dat Sony nu heel veel geld voor het gebruik van Blu-Ray mag vragen voor te zijn. Dit is niet mogelijk, Sony zit samen met o.a Philips in een samenwerking voor Blu-Ray. Ten tweede, ze willen dat het de standaard wordt voor alle toekomstige media. Dit betekent dat ze niet meer aan Microsoft mogen vragen dan wat ze aan andere fabrikanten vragen. Hier zijn wetten voor, deze zijn speciaal om deze redenen in het leven geroepen.

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Was een tijd geleden niet een topman van Sony wat zei tot een samenwerking tussen Microsoft positief kan uitpakken? Hopelijk zullen beide bedrijven ook langzaam gaan nadenken over crossover zodat men op beide console’s met elkaar kunnen spelen!

  9.   
    Fabianb's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Was een tijd geleden niet een topman van Sony wat zei tot een samenwerking tussen Microsoft positief kan uitpakken? Hopelijk zullen beide bedrijven ook langzaam gaan nadenken over crossover zodat men op beide console’s met elkaar kunnen spelen!"

    Nou, liever niet! Als ze gaan samenwerken hebben ze een monopolie op dat gebied. Ze kunnen de prijzen dan samen zo hoog doen als ze willen want de concurrentie is dan wel verdwenen. Hetzelfde gebeurd nu ‘waarschijnlijk’ ook tussen de telecom providers. Veel te hoge prijzen voor sms/bel/mobiel internet.

  10.   
    PS4owner's avatar

    het zou ook echt de meest domme zet ooit zijn om hier in een nieuwe console geen blu-ray te gebruiken
    behalve voor de Wii U geen idee eigenlijk wat deze voor disc drive heeft

  11.   
    DeAdSeYe's avatar

    Fabianb schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "Was een tijd geleden niet een topman van Sony wat zei tot een samenwerking tussen Microsoft positief kan uitpakken? Hopelijk zullen beide bedrijven ook langzaam gaan nadenken over crossover zodat men op beide console’s met elkaar kunnen spelen!"

    Nou, liever niet! Als ze gaan samenwerken hebben ze een monopolie op dat gebied. Ze kunnen de prijzen dan samen zo hoog doen als ze willen want de concurrentie is dan wel verdwenen. Hetzelfde gebeurd nu ‘waarschijnlijk’ ook tussen de telecom providers. Veel te hoge prijzen voor sms/bel/mobiel internet. "

      Het geeft wel een gelegenheid om de productie kosten te vermindere, en als de architectuur van beide console’s ongeveer het zelfde zijn geeft de gelegenheid aan de ontwikkelaars om zich beter op de product te richten en een beter game neer te zetten dan energie in de verschillende versie te steken.

  12.   
    mastertje's avatar

    DeAdSeYe schreef, "

    ”Fabianb” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

    Nou, liever niet! Als ze gaan samenwerken hebben ze een monopolie op dat gebied. Ze kunnen de prijzen dan samen zo hoog doen als ze willen want de concurrentie is dan wel verdwenen. Hetzelfde gebeurd nu ‘waarschijnlijk’ ook tussen de telecom providers. Veel te hoge prijzen voor sms/bel/mobiel internet. "

      Het geeft wel een gelegenheid om de productie kosten te vermindere, en als de architectuur van beide console’s ongeveer het zelfde zijn geeft de gelegenheid aan de ontwikkelaars om zich beter op de product te richten en een beter game neer te zetten dan energie in de verschillende versie te steken.[/quote]

      Mja het is kwestie van vraag en aanbod. als er weinig vraag is daalt hun prijs wel heel snel hoor. (al denk ik juist dat er extreem veel vraag is mocht er een playbox of iets dergelijks komen).

  13.   
    dmb97's avatar

    KSnK schreef, "Wel jammer als ze gaan zorgen dat er geen tweedehands games op gespeeld kunnen worden, zo kom ik aan een groot deel van m’n xbox games ๐Ÿ˜› "

    Ik denk niet dat dat zal gebeuren dat zou ze veel klanten kosten en meer mensen zullen hem laten ombouwen.

  14.   
    alround gamer's avatar

    Blue ray? Dat is toch van sony alleen?

  15.   
    firehopper211's avatar

    Ze zouden beter een geheel een eigen capaciteit kunnen bedenken aan geheugen op disc of als download. Tweedehands games afnemen zou wel heel gemeen en naar zijn, Als je eens een keer een leuke ouwe game hebt gevonden en hij doet het dan niet, zo zouden sommige consumenten een schandalig verlies aan geld hebben. Ze zijn nog beter af met die Online Pass voor tweedehands kopers.

  16.   
    xHouse's avatar

    Leek me niet meer dan normaal dat de volgende Xbox gebruik gaat maken van Blu-ray technologie.
    Hopelijk kan je op de nieuwe xbox ook nog games van de Xbox 360 spelen, zoals bij de huidige Xbox 360 games van de eerste Xbox kan spelen.

  17.   
    Fawaka-W's avatar

    Goede oplossing aangezien dvd echt te kleim is tegenwoordig

  18.   
    grassyfuzz's avatar

    Als ps3 servers en x360 servers samen zouden komen zou echt wel nice zijn. Samen met me ps3 vrienden gamen ๐Ÿ˜€

  19.   
    xHouse's avatar

    grassyfuzz schreef, "Als ps3 servers en x360 servers samen zouden komen zou echt wel nice zijn. Samen met me ps3 vrienden gamen :D"

    Lol gaat, helaas, nooit gebeuren darry. ๐Ÿ™
    Ik zie Microsoft en Sony nog niet zo direct samenwerken met iets waar veel centjes aan te verdienen is. ๐Ÿ˜‰

  20.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zal een goeie zet zijn ik neem geen nieuwe xbox meer me 360 staat nu ook stof te happen, Ik gebruik alleen me ps3 zowat nog maar.

  21.   
    The Nostra NL's avatar

    lijkt me logish