Top 2011: De top 2011 van Leon Kempers

eft33Leon Kempers
L30N
Eindredacteur

Top 5
1. Uncharted 3: Drake’s Deception
Het was de game waar ik het meest naar uitkeek en nu is het, niet geheel onverwacht, mijn Game of the Year 2011. Drake’s nieuwe avontuur is spannender, meeslepender en actievoller dan ooit en de manier waarop Naughty Dog een verhaal weet te vertellen is nog steeds onovertroffen.

2. L.A. Noire
L.A. Noire was niet voor iedereen weggelegd, maar ik heb er wel ontzettend van genoten. Het was een geweldige ervaring om me voor 15 uurtjes in het leven van een detective te wanen en de meest uiteenlopende (moord)zaken op te lossen. Bovendien was het naoorlogse Los Angeles fenomenaal tot leven gebracht. Een dikke pluim voor Rockstar.

3. Batman: Arkham City
Rocksteady bewees dit jaar opnieuw dat het wel degelijk mogelijk is om een vette superheldengame te ontwikkelen. Het uitmuntende vechtsysteem, de gigantische open wereld en de vermakelijke stealth-gameplay hielden mij urenlang aan de buis gekluisterd. Ik kan nu al niet wachten op het vervolg.

4. Battlefield 3
Terwijl Activision voor het vijfde jaar op rij dezelfde engine gebruikte voor haar nieuwe Modern Warfare-game, verraste EA vriend en vijand met de compleet nieuwe Frostbite 2-engine. De multiplayer staat als een huis dankzij Destruction 2.0, het uitstekende leveldesign en de variëteit in klassen. Bij uitstek dé multiplayergame van het jaar.

5. inFAMOUS 2
Een titel die je misschien niet onmiddellijk in een top 5 zou verwachten, maar waar ik me wel ontzettend mee heb vermaakt. Nieuwe krachten, een nieuwe stad, nieuwe personages en dankzij de Mission Creator oneindig veel content: dit is hoe je een waardige sequel maakt.

De grote verrassing
Een verrassing in negatieve zin: de tegenvallende verkoopcijfers van de Nintendo 3DS en de bijbehorende games. Zo’n beetje half Nederland bezit momenteel een DS, dus ik had verwacht dat het apparaatje binnen no-time uitverkocht zou zijn. Het tegendeel bleek echter waar: winkels bleven zitten met stapels handhelds en Nintendo was genoodzaakt binnen no-time een prijsverlaging door te voeren. Ik denk persoonlijk dat Nintendo de 3DS meteen al voor 180 euro in de winkels had moeten leggen en dat het bedrijf meer reclame had moeten maken voor het apparaatje. Dan waren de verkoopcijfers zonder twijfel stukken hoger geweest.

De grote teleurstelling
Ik heb goed nagedacht, maar om eerlijk te zijn schieten mij zo snel geen grote teleurstellingen binnen. Misschien de koude en regenachtige zomer, maar daar blijft het wel bij.

  1.   
    Aftermath's avatar

    ja! als grote Call of Duty fan heb ik dit jaar voor het eerst een battlefield game gekocht, ik ben meer dan tevreden met BF3 (pc), in mijn ogen heeft infinity ward met MW3 gefaald… hopen dat Treyarch het met Black Ops 2 goedmaakt. maar tot dan Bf3 all the way

  2.   
    fdennis's avatar

    Mooie uitgebouwde mening waarom dit je top 5 is. Als ik zo eens naar die fast forwards kijk dan vraag ik me af of dit nog wel goed gaat komen met de game industrie. Najaar 2011 was echt een geweldige najaar met prachtige titels. Maar als je nu gaat kijken wat 2012 heeft te bieden in positieve zin dan vraag ik me echt af of er studios zullen verdwijnen vanwege de slechte verkoop cijfers. Want het aanbod in 2012 is nu al groter dan 2011 en dan worden er vaak nog zat games aangekondigd later in het jaar zoals tijdens de E3. Misschien nog een idee om een item temaken over de games waarop jullie verheugen in 2012?

  3.   
    Coldkiller_NL's avatar

    mooie top 5!

  4.   
    RenevdGijp's avatar

    Aftermath schreef, "ja! als grote Call of Duty fan heb ik dit jaar voor het eerst een battlefield game gekocht, ik ben meer dan tevreden met BF3 (pc), in mijn ogen heeft infinity ward met MW3 gefaald… hopen dat Treyarch het met Black Ops 2 goedmaakt. maar tot dan Bf3 all the way"

    Ja, het zelfde hier, heb MW 3, maar nog niet eens geinstalleerd (op PS3), maar ik ken mezelf, het komt nog wel(hoop ik anders weeer 60 eurie weg)

  5.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Aftermath schreef, "ja! als grote Call of Duty fan heb ik dit jaar voor het eerst een battlefield game gekocht, ik ben meer dan tevreden met BF3 (pc), in mijn ogen heeft infinity ward met MW3 gefaald… hopen dat Treyarch het met Black Ops 2 goedmaakt. maar tot dan Bf3 all the way"

    zelfde hier, ik heb veel Call of duty games maar MW3 niet, wantik vind het zelf gewoon een uitbreiding van MW2

  6.   
    Hillianii's avatar

    ^
    Niet weer beginnen net als een BF3 fanboy a.u.b 😆

    Goeie top 5
    Maar ik dacht dat je ook uitkeek naar ACR of heb ik het mis?

  7.   
    Leon's avatar

    MasterGamer_ schreef, "^
    Niet weer beginnen net als een BF3 fanboy a.u.b 😆
    Goeie top 5
    Maar ik dacht dat je ook uitkeek naar ACR of heb ik het mis?"

    Dat lijkt me inderdaad ook een toffe game, maar ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik er nog niet aan toe ben gekomen 😛 D’r kwamen zoveel belachelijk goede games uit dit najaar, ik heb gewoon geen tijd om ze allemaal te spelen. Maar ik ga ACR zeker in 2012 nog eens oppakken.

  8.   
    Hillianii's avatar

    L30N schreef, "

    ”MasterGamer_” schreef, "^
    Niet weer beginnen net als een BF3 fanboy a.u.b 😆
    Goeie top 5
    Maar ik dacht dat je ook uitkeek naar ACR of heb ik het mis?"

    Dat lijkt me inderdaad ook een toffe game, maar ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik er nog niet aan toe ben gekomen 😛 D’r kwamen zoveel belachelijk goede games uit dit najaar, ik heb gewoon geen tijd om ze allemaal te spelen. Maar ik ga ACR zeker in 2012 nog eens oppakken."

    😆

  9.   
    -B9D7L-'s avatar

    Dit keer geen skyrim ergens in een top 5 lijstje

  10.   
    FishHookz's avatar

    julian9947″][quote=”Aftermath schreef, "ja! als grote Call of Duty fan heb ik dit jaar voor het eerst een battlefield game gekocht, ik ben meer dan tevreden met BF3 (pc), in mijn ogen heeft infinity ward met MW3 gefaald… hopen dat Treyarch het met Black Ops 2 goedmaakt. maar tot dan Bf3 all the way"

    zelfde hier, ik heb veel Call of duty games maar MW3 niet, wantik vind het zelf gewoon een uitbreiding van MW2[/quote]
    En MW2 was een uitbreiding van Call of Duty 4 😆