Fast Forward 2012: Ghost Recon: Future Soldier


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Matthijs over een nieuw begin van de Ghost Recon-serie.

Ghost Recon is een serie die in het verleden bij uitstek de shooter was voor gamers met een tactische knobbel. Hersenloos van de ene naar de andere map rennen zit er niet bij, sluipen en continue strategische beslissingen maken is daarentegen de way to go. En als er een gameplay-aspect is die de game daarnaast dan ook definieert, is het teamwork wel. Zonder je wel of niet computergestuurde maten zal je namelijk zonder meer al vrij snel het loodje leggen.

En teamwork zal dan ook een grote rol gaan spelen in het nieuwe deel van de serie, Ghost Recon: Future Soldier. In dit nieuwe deel zal de Ghost squad, een super-super-super elite team van soldaten dienend in het Amerikaanse leger bestaande uit vier leden, de strijd aangaan met een imponerende vijand, die je over de hele wereld zal voeren in adrenaline pompende gevechten. Deze vijand is een ultra-nationalistische organisatie die na de overname van Rusland op het punt staat om naburige landen ook onder haar vlag te scharen. De nabije toekomst zal dan ook als scenery dienen in landen als Noorwegen, de regio Midden-Oosten, Azië en Rusland.

Top-notch
Je team bestaande uit vier man, de commando Kozak, de sniper Pepper, de verkenningsspecialist 30k en de technicus Bones, zal deze bedreiging voor de wereld aan moeten pakken. Naast het feit dat deze genoemde mannen voor niemand onderdoen, stelt een nieuwe stealth-techniek hen ook nog eens in staat om onzichtbaar te zijn voor het blote oog. Niet alleen dat, ook zullen de heren beschikken over velerlei technische gadgets als drones en een zogenaamd exoskeleton dat hen in staat stelt om een stuk beweeglijker en atletischer te zijn.

[SCREENSHOTS]

Met de futuristische insteek slaat de Ghost Recon serie dan ook een nieuwe weg in waarin de techniek domineert. Desalniettemin zal het aan teamwork en tactische gevechten zeker niet ontbreken. Het feit dat de game dan ook een co-op functie kent, bevestigt dit beeld ook. Online kunnen maximaal vier mensen tegelijkertijd de kogelwerende vesten omgorden en de wapens in de handen nemen, van een singleplayer co-op is helaas dus geen sprake.

Future Soldier zal ook een stuk actiegerichter zijn, waarbij houterige gameplay daarnaast ook definitief tot het verleden moet behoren. In de reeds uitgegeven trailers bevestigt ontwikkelaar Ubisoft dit beeld van een meer up-to-date shooter ook. De anticipatie die bovendien van spelers wordt verwacht dankzij het feit dat een missie meerdere eindes zal kennen, afhankelijk van de keuzes die je als speler hebt gemaakt, presenteert een gehele nieuwe en verrijkende dimensie in gameplay, waar elke speler zo zijn eigen, vrijwel unieke ervaringen met een missie kent.

Voorlopige conclusie
Ghost Recon: Future Soldier lijkt dan ook een interessante en nieuwe insteek te worden op de al lange tijd bestaande serie waarin tactische gameplay, hoewel nog steeds aanwezig, wel meer actiegericht zal worden. Teamwork is echter niet vergeten in dit nieuwe deel en wordt zelfs aangemoedigd dankzij de online co-op functie. De diversiteit die missies daarnaast kennen dankzij het belang dat aan keuzes van spelers wordt gegeven, biedt hopelijk een interessant concept waarin spelers ieder hun eigen spelbeleving zullen kennen. Ik kijk om deze redenen dan ook met een oog uit naar deze game, in de hoop dat Ubisoft ons niet zal teleurstellen en weer eens een goede Ghost Recon op de markt weet te brengen.

Ghost Recon: Future Soldier zal op 6 maart 2012 voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3 verschijnen

  1.   
    Hitman047's avatar

    Zover ik weet is de PC-versie geannuleerd?

    While Ghost Recon Online is exclusive to PC, Ubisoft’s other Ghost Recon game, Future Soldier, uses a traditional payment model and will only be available on console.

    Bron

  2.   
    Rolandos's avatar

    Vette screenshots! Zeker weten ga ik die kopen als het zover is 😀

  3.   
    Neolite's avatar

    Ubisoft heeft de lafbek tactiek toegepast op dit spel. PC versie is geannuleerd. 😉

  4.   
    toqeer's avatar

    pc versie geannuleerd wegens piraterij 🙄

  5.   
    Sarge's avatar

    Damn it! Echt klote dat er geen pc-versie komt!

  6.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Dit word een cod killer?