Fast Forward 2012: Twisted Metal


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Leon jullie over Twisted Metal.

Ik kan me nog goed herinneren hoe Sony op de E3 van 2010 de aanwezige bezoekers eens goed verraste. Toen iedereen dacht de persconferentie was afgelopen, toonde men uit het niets de allereerste trailer van Twisted Metal. Amerikaanse gamers gingen helemaal uit hun dak, Europese journalisten keken verbijsterd om zich heen. Twisted Metal is dan ook een typisch Amerikaanse game, maar dat betekent natuurlijk niet dat hij oninteressant is voor ons Europeanen.

Clowns & Dolls
De vorige Twisted Metal-games stonden niet bekend om hun verrassende en diepgaande verhalen en met dit deel lijkt daar weinig verandering in te komen. Ontwikkelaar Eat Sleep Play borduurt simpelweg voort op het plot uit het vorige spel, wat betekent dat het nog steeds de bedoeling is om Calypso’s Twisted Metal Tournament te winnen.

Twisted Metal bevat minder speelbare personages dan zijn voorganger. Je kunt deze keer enkel kiezen uit Sweet Tooth, Mr. Grimm en The Preacher. Deze personages zijn allemaal aangesloten bij een andere factie en welk karakter je kiest, zal dan ook van invloed zijn op het verloop van het verhaal en het einde ervan. In totaal bevat het spel vier verschillende facties: de Clowns, de Dolls, de Skulls, en de Preachers.

IJscowagens en een Ecto-1
Voertuigen zijn opnieuw erg belangrijk en flink wat nieuwe vervoermiddelen doen daarom hun intrede. Wat te denken van de Reaper, een supervette motor die Mr. Grimm waarschijnlijk toe zal eigenen, of de Roadboat, een auto die opvallend veel wegheeft van een ouderwetse Cadillac? Ook de Meat Wagon (die doet denken aan Ghostbusters Ecto-1) en de Talon (een supervette helikopter) springen in het oog. De bekende ijscowagen van Sweet Tooth maakt uiteraard ook zijn opwachting. Er doen overigens enkele geruchten de ronde waaruit blijkt dat het mogelijk zal zijn om je auto te customizen. Of dit waar is, wil David Jaffe helaas niet zeggen.

[SCREENSHOTS]
Nucleaire gevechten
Multiplayer zal in deze Twisted Metal een grote rol spelen. De game bevat een groot scala aan online modi die met zestien spelers tegelijkertijd speelbaar zijn, al kun je samen met vier vrienden op de bank ook genieten van een potje split-screen. De meest opvallende nieuwe modus is Nuke. Hierin krijgen twee facties allebei een gigantisch metalen standbeeld dat in de lucht wordt gehouden door een helikopter. Het andere team moet dit sculptuur vervolgens zien te vernietigen, maar wel op de ‘Twisted Metal-manier’.

Dit houdt in dat je eerst de leider van de andere factie moet ontvoeren, om deze vervolgens op te offeren. Hierna krijg je de beschikking over een gigantische raketwerper. Daarmee kun je slechts één nucleaire raket afvuren, dus het is belangrijk dat je niet misschiet en meteen het standbeeld treft. Vervolgens moet je dit proces nog drie keer herhalen, alvorens het beeldhouwwerk van de tegenpartij volledig in puin ligt en jouw factie heeft gewonnen. Je moet er tegelijkertijd uiteraard ook voor zorgen dat de rivaliserende factie jouw standbeeld geen schade toebrengt. Kortom: knotsgekke chaos gegarandeerd.

Voorlopige conclusie
Twisted Metal lijkt, ondanks dat het gericht is op het Amerikaanse publiek, ook voor Europeanen een zeer vermakelijk spelletje te worden. De meest prominente personages uit de vorige delen zijn opnieuw aanwezig en hun splinternieuwe voertuigen zijn spectaculairder dan ooit. De multiplayermodi lijken bovendien uitermate vermakelijk te worden met als hoogtepunt Nuke, dat ongetwijfeld voor hilarische taferelen zal gaan zorgen. En wees eerlijk: heeft David Jaffe ons ooit een baggerspel voorgeschoteld?

Twisted Metal verschijnt voor de PlayStation 3 op de meest romantische dag van het jaar: 14 februari 2012.

  1.   
    NiSh's avatar

    Calling All Cars is nooit echt een succes geweest. Terwijl het wel hoge cjifers kreeg. 🙂