Verhaalgedreven multiplayer voor Max Payne 3

Max Payne 3 bevat naast een uitgebreide singleplayer ook flink wat modi die met meerdere personen te spelen zijn. Rockstar wilde aanvankelijk nog maar weinig kwijt over de multiplayer, maar zojuist onthulde lead designer Charlie Bewsher een nieuwe modus getiteld ‘Gang Wars’. Volgens Bewsher was het, gezien de grote rol die het verhaal speelt in de Max Payne-games, logisch om dat aspect ook in de multiplayer door te voeren:

The narrative element of Max Payne 1 and 2, and what we’re doing with 3, is obviously very strong. So when you starting thinking about the multiplayer version of Payne I think you’ve got to address that part of the game. But there’s also a narrative unique to any multiplayer game, though – you sort of get this drama that unfolds.
Een typische match van Gang Wars begint met een drugsdeal die compleet in het honderd loopt. Spelers moeten daarom tassen met geld verzamelen en die naar een veilig punt brengen. In de volgende ronde zullen de taken die de spelers uit moeten voeren aangepast zijn naargelang de gebeurtenissen uit de vorige ronde. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat degene die toen het beste presteerde, nu een bounty op zijn hoofd heeft.

Elk nieuw missiedoel is gekoppeld aan een stemfragment van Max Payne en bewegende comics zorgen ervoor dat de single- en multiplayermodi dezelfde look en feel hebben. Goede prestaties worden beloond met XP, die je vervolgens weer kunt gebruiken om bursts, een soort perks, vrij te spelen. Een van deze perks is bullet-time, de feature waar de Max Payne-games bekend om staan. Max Payne 3 staat gepland voor een release in maart 2012.

 1.   
  fdennis's avatar

  Mooi dat rockstar als 1 van de weinige iets vernieuwends komt. Ik kijk erg uit naar deze game. Het enige wat wel een enorm minpunt was dat ik in Red Dead Redemption bijna 5 tot 15 minuten kwijt was om een potje te kunnen spelen. Of dit komt omdat we een NAT verbinding hebben weet ik niet maar dat behoort gewoon goed te zijn.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Tof concept. Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken. 😉

 3.   
  Mika0077's avatar

  Hopelijk pakt dit beter uit dan het verhaal in brink