Fast Forward 2012: Hitman: Absolution


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer ontzettend veel nieuwe games verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Leon jullie meer over misschien wel dé stealth-game van 2012: Hitman: Absolution.

IO Interactive verraste vriend en vijand met de Debut Trailer van Hitman: Absolution. Het nog geen twee minuten durende schouwspel zag er niet alleen prachtig uit, de actie was ook fenomenaal en de sfeer droop ervan af. Het werd meteen duidelijk: Agent 47 is terug en hij is in topvorm.

Nieuwe stemmen
Het verhaal van Hitman: Absolution is weinig verrassend, maar daardoor niet minder vermakelijk. Agent 47 (wiens stem overigens niet langer wordt verzorgd door David Bateson) is opnieuw verraden door zijn bondgenoten en moet een levensgevaarlijk contract aannemen om de waarheid achter deze samenzwering te ontrafelen. Hiervoor reist hij af naar verschillende locaties in de Verenigde Staten, waaronder Chicago. Tijdens zijn strijd tegen de kwaadaardige Blake Dexter wordt Agent 47 opnieuw bijgestaan door zijn trouwe vriendin Diana, die opmerkelijk genoeg ook een nieuwe stemacteur heeft gekregen.

Subtiel
Agent 47 staat bekend om zijn geraffineerde werkwijze. Hij stormt niet als een kip zonder kop een gebouw binnen om vervolgens te trachten iedereen neer te maaien. Nee, de kale huurmoordenaar gaat veel subtieler te werk: hij schakelt zijn vijanden één voor één stilletjes uit en blijft zoveel mogelijk in de schaduw. Moet hij onverhoopt toch een drukke ruimte betreden, dan zorgt Agent 47 ervoor dat hij een kostuum steelt van een omgelegde vijand, waarna de beste man zijn werkzaamheden incognito voortzet. Gelukkig heeft IO Interactive deze zeer sterke basisprincipes, die ook centraal stonden in de vorige Hitman-games, voor Absolution behouden.

Maar er zal ook veel veranderen. Zo kan Agent 47 dankzij de gloednieuwe Glacier 2 Engine voortaan eindelijk springen, klimmen en in cover gaan. Bovendien speel je niet langer losstaande missies: Hitman: Absolution kent een continue verhaallijn met missies die op een logische manier in elkaar zijn verweven. Ook significant is de reeds aangekondigde multiplayer, waar men op dit moment helaas nog niets over wil zeggen. Agent 47 werkt altijd alleen? Mogelijk niet dus.

[SCREENSHOTS]

Instinct
Een andere opvallende nieuwe feature is Instinct. Wanneer Agent 47 in deze modus verkeert, krijgt hij veel nuttige informatie over zijn vijanden: hun silhouet licht op, evenals het pad wat ze zullen afleggen. Deze feature (die overigens slechts een beperkt aantal keren te gebruiken is) voegt volgens de ontwikkelaar niet alleen een extra tactisch element toe aan de game. Absolution zou op deze manier namelijk ook toegankelijker moeten worden voor de mainstream gamer, waardoor het spel een groter publiek aan zal spreken.

Agent 47 is tegelijkertijd ruwer dan ooit tevoren. De huurmoordenaar gebruikt in Hitman: Absolution niet langer enkel zijn vuisten en pistool; als hij onderweg een stenen beeldje of elektriciteitsdraad tegenkomt, zal hij er niet voor terugdeinzen dit te gebruiken. Mocht hij zich echt in het nauw gedreven voelen, dan kan hij altijd een nietsvermoedende vijand vastpakken om hem als menselijk schild te gebruiken. Niet bijster sierlijk, maar wel zeer effectief.

Voorlopige conclusie
IO Interactive neemt enkele gewaagde keuzes met Hitman: Absolution. Door af te wijken van een reeks traditionele gameplay-elementen en nieuwe features als Instinct en cover te introduceren, kwam een aantal fans aanvankelijk in opstand. Inmiddels heeft de studio echter bewezen dat dit nergens voor nodig was. Men springt nog steeds zorgvuldig om met de licentie, maar is praktisch genoodzaakt om deze nieuwe features toe te voegen als Absolution mee wil komen met de games van tegenwoordig. Fans van stealth-games hebben dus iets om naar uit te kijken in 2012.

Hitman: Absolution verschijnt volgend jaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Ik heb echt zin in deze game. 🙂

  2.   
    Sa.'s avatar

    ”julian9947″ schreef, "Ik heb echt zin in deze game. 🙂 "

    Zeker wel! 🙂

  3.   
    Ika Q's avatar

    Al jaren fan van de serie. Ik hoop dat ze de game echt goed neerzetten. Echt jammer dat ze andere stem acteurs gebruiken.

  4.   
    Hitman047's avatar

    Ik was aanvankelijk ook sceptisch toen ze een aantal basisprincipes van de serie overboord dreigden te gooien,maar inmiddels ben ik er wel gerust op.

    Jammer idd. van de voiceactors, en ook Jesper Kyd (soundtracks) is vervangen… 🙁

    Toch heb ik er echt weer zin om met onze favoriete kale huurmoordenaar aan de slag te gaan. 😉

  5.   
    Pretbek's avatar

    sneller maken! kan niet wachten

  6.   
    Free Roamer's avatar

    Zal super zijn de vorige was ook super