Fast Forward 2012: Uncharted: Golden Abyss


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag vertelt Leon jullie meer over de allereerste draagbare Uncharted-game.

De Uncharted-serie heeft binnen korte tijd een belangrijke plek weten te veroveren binnen de game-industrie. De franchise is een ware system seller geworden en als er iets is wat Sony’s gloednieuwe handheld vanaf het begin kan gebruiken, is dat het wel. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat een geweldige serie als deze in combinatie met de zeer krachtige PlayStation Vita, zal resulteren in iets prachtigs.

Ontwikkeld door deskundigen
Het wordt zonder meer een lastige opgaaf voor Sony Bend om de filmische actie uit de Uncharted-games over te zetten naar de Vita. Gelukkig heeft de studio al veel ervaring op het gebied van handheldgames: de heren van Sony Bend hebben in het verleden gewerkt aan maar liefst twee draagbare Syphon Filter-spellen. Daarnaast waren ze verantwoordelijk voor het uitstekende Resistance: Retribution, dat door velen nog steeds wordt gezien als één van de beste PSP-shooters ooit. Bovendien wordt de studio bijgestaan door Naughty Dog, die waar nodig een helpende hand zal bieden.

Golden Abyss speelt zich af vóór Uncharted: Drake’s Fortune. Tijdens een expeditie komt Nathan Drake op het spoor van een 400 jaar oude, geheimzinnige Spaanse sekte. Tijdens dit avontuur zal Drake vergezeld worden door Jason Dante, een oude vriend die ruzie heeft met een dame genaamd Marisa Chase. Zij heeft eveneens een goede relatie met Nathan, maar verdwijnt op een gegeven ogenblik spoorloos. En je kunt er donder op zeggen dat deze twee verschillende verhaallijnen uiteindelijk op een geniale manier in elkaar verweven zullen worden.

[SCREENSHOTS]
Paradepaardje
Uncharted: Golden Abyss dient het paradepaardje van de PlayStation Vita te worden. Belangrijk in zo’n geval is dat de game de nieuwe functies van de handheld goed ondersteunt. Dit zit gelukkig wel snor: door middel van het touchscreen kun je onder andere klappen uitdelen, klimmen en schieten. Middels de aanraakgevoelige achterkant van de Vita kun je zelfs je sniper besturen! Mensen die hun spellen liever zonder toeters en bellen spelen, worden trouwens ook op hun wenken bediend: de game kan tevens op de traditionele manier worden bestuurd.

Bovendien belooft Uncharted: Golden Abyss op grafisch gebied revolutionair te worden. Dankzij de krachtige hardware die PlayStation Vita huisvest kan het apparaat prachtige beelden op het scherm toveren en wat we tot nu toe van Golden Abyss gezien hebben, spreekt zeer tot de verbeelding. Grafisch komt het spel dicht in de buurt bij de eerste generatie PlayStation 3-games en dankzij het gebruik van geavanceerde motion-capturing technieken zien de animaties van de personages er levensecht uit.

Voorlopige conclusie
Zoals het er nu naar uitziet, wordt Uncharted: Golden Abyss een spel dat zowel de casual als de hardcore gamer zal bekoren. De game maakt op een intuïtieve manier gebruik van de mogelijkheden van de PlayStation Vita en belooft te bieden waar de Uncharted-serie al sinds jaar en dag bekend om staat: filmische actie, vergezeld door een geweldig verhaal. Niet meer, maar ook zeker niet minder.

Uncharted: Golden Abyss verschijnt gelijktijdig met de PlayStation Vita: op 22 februari 2011.

 1.   
  Hillianii's avatar

  Dit spel lijkt me egt gaaf!

 2.   
  ayoubelbidawi's avatar

  deze ga ik zeker weten halen 😀

 3.   
  fdennis's avatar

  Hier kan nintendo iets van leren. Gewoon meteen met een A game komen ipv eerst 30 B games en 3A games die precies hetzelfde zijn op de n64 alleen dan met een 3d ondersteuning.

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  ayoubelbidawi schreef, "deze ga ik zeker weten halen 😀 "

  Ik ook 😀

 5.   
  Zeeha's avatar

  deze game schaf ik meteen aan voor mijn ps-vita :). mooi geschreven trouwens 😉

 6.   
  toqeer's avatar

  deze ga ik ook egt zeker halen 😛