Quake na vijftien jaar eindelijk toegestaan in Duitsland

De first-person shooter Quake is sinds vandaag niet langer verboden in Duitsland. De Bundespüfstelle für jungendgefährende Schriften (BFJS) heeft laten weten dat het spel officieel verstrekt mag worden aan derden. Hiermee heeft het Duitse instituut voor mediacontrole voldaan aan een verzoek van uitgever Bethesda.

Volgens Bethesda was de game inmiddels zo verouderd dat een verbod vanwege realistisch geweld niet meer op zijn plaats stond. De keuringsdienst was het hier duidelijk mee eens, waardoor ze besloten om het verbod van het spel op te heffen.

Bethesda heeft zo te zien goed gekeken naar de Duitse wet, aangezien daarin vermeld staat dat bedrijven na tien jaar een bezwaar kunnen indienen om een verbod ongedaan te maken. Hier heeft Bethesda dankbaar gebruik van gemaakt. Maar waarom ze langer dan tien jaar hebben gewacht, blijft ook voor ons een raadsel.

De uitgever heeft verder laten weten dat ze Quake opnieuw door de USK, de leeftijdsindicatiedienst, willen laten controleren. Dit doen ze hoogstwaarschijnlijk omdat ze met een keuring van de USK het klassieke spel als downloadbaare game beschikbaar kunnen stellen. Zoals het er nu naar uit ziet, lijkt het er niet op dat de controle voor problemen zou kunnen gaan zorgen. In september gaven ze namelijk het, ook zo klassieke, schietspel Doom een keuring voor zestien jaar en ouder.

  1.   
    Neolite's avatar

    Sneu, mensen kunnen heel erg goed zelf bepalen waar ze wel en niet tegen kunnen. En anders hebben we altijd nog de ouders die de keuze wel kunnen maken.

    Ook vind ik het raar dat er niet gewoon een 18+ rating op kan als ze zo graag streng willen zijn. Ja, ik weet dat het gevoelig ligt, maar de generatie van nu heeft het allemaal niet meegemaakt en als men er echt aan wilt komen dan gebeurd dat toch wel.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Eerst Doom, nu Quake… zou het kunnen dat Duitsland.. *ziet bericht over Dead Island* – Ik heb niks gezegd.

  3.   
    -050- Critical's avatar

    hahahah falende duitsers!.

    gewoon blijven voetballen en bier drinken en bratwurst eten
    gamen doen wij wel 😳

    Wel sneu eigenlijk voor de duitse gamer, dat je onder zon regering moet leven. Een ongelooflijke censuur 😳

  4.   
    Koen45's avatar

    Duitsland is gewoon streng, is niks falends aan. Aan onze maatschappij gezien zou ik eerder zeggen dat Nederland faalt. Duitsland doneert iig niks aan Griekeland en Rutten maar dokken :).

  5.   
    jessin9731's avatar

    ach dat spel is waarschijnlijk toch al zo vaak gedownload dat het denk ik weinig verschil maakt

  6.   
    squidgyboy's avatar

    daarom kopen veel duitse gamers hier in NL gewoon hun games. 8)