Ook Microsoft introduceert cloud-service

Voor bezitters van een PlayStation 3 of PC bestaat al langer de mogelijkheid om gebruik te maken van een cloud-service, via het PlayStation Network dan wel Steam. Hierdoor kun je data van games op een server opslaan, zonder dat het ruimte op je harde schijf inneemt. Daarnaast weet de server welke games je hebt gekocht als digitale kopie, waardoor je die game na verwijdering van je schijf weer kosteloos kunt downloaden.

Nu heeft Microsoft-medewerker Brian Prince tijdens de GDC in China een cloud-specifieke functionaliteit voor de Xbox 360 aangekondigd. Helaas heeft hij niet duidelijk gemaakt wat die functionaliteit precies inhoudt.

You will be seeing things in the Xbox platform that’s cloud-specific. I’m already doing it, it’s really exciting, but I can’t tell you about it or else I’ll get fired.
Om je data op de server te zetten zal je een vooralsnog onbekend bedrag moeten betalen, dat niet afhangt van de hoeveelheid gegevens die je wilt opslaan.
Since you’re using it, you’re paying for it. Like a hotel room, even though I’m not in it right now, I’m still paying for it.

 1.   
  Banaanslak's avatar

  Microsoft kan natuurlijk niet achterblijven op de concurrent. Logische stap dus.

 2.   
  FishHookz's avatar

  Banaanslak schreef, "Microsoft kan natuurlijk niet achterblijven op de concurrent. Logische stap dus."

  Inderdaad, Microsoft moet hun klanten wel tevreden houden ๐Ÿ˜† Elk bedrijf doet dit ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Stephan123's avatar

  Ik kan dit bevestigen, op het nieuwe dashboard heb je 510 mb aan cloud-storage ๐Ÿ™‚

 4.   
  firehopper211's avatar

  Dit was al een tijd bekend met de nieuwe Dashboard Update die gaat komen. Ik zou heel graag mijn data naar een andere harde schijf overbrengen via cloud, Maar om daar nou weer voor te betalen vind ik af en toe wel een beetje gierig van Microsoft.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik gebruik die services van me ps3 helemaal niet, Je kan savegames opslaan ja dat zijn juist de dingen die geen ruimte innemen.
  De data die spellen opslaan enzo extra dat neemt ruimte in de savegames niet, En je kan er nog niet eens wat op zetten toen ik betaald members was geprobeerd wel maar kon niet eens al me saves kwijt

 6.   
  fabiankok's avatar

  Je betaald toch al voor xbox-live? K’zou geen zin hebben om voor nog meer te betalen, mag er wel bij inbegrepen zijn imo

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  fabiankok schreef, "Je betaald toch al voor xbox-live? K’zou geen zin hebben om voor nog meer te betalen, mag er wel bij inbegrepen zijn imo"

  Zal vast wel gratis zijn voor goldmembers en waarschijnlijk dan niet beschikbaar voor silver members, Of tegen een vergoeding zoveel per maand of jaar.

 8.   
  Relief's avatar

  Om wat dingen te verduidelijken. Save-games opslaan is gratis. Dit gaat over nieuwe functionaliteit. Waarschijnlijk iets in de vorm van muziek in de cloude opslaan?

  Wat betreft Cloud, MS is hier al veel langer mee bezig dan enig andere concurrent. Ze hebben zowat de beste Cloud pakketten voor bedrijven.