Warner Bros. bouwt aan een lego-film

Films worden de laatste tijd op de gekste dingen gebaseerd. Zo werden spellen als Monopoly en Zeeslag verfilmd en kwamen er onlangs berichten dat ook Farmville en Angry Birds naar het witte doek zullen worden gebracht. Lego, waarschijnlijk het populairste speelgoed aller tijden, bleef een beetje achter.

Maar nu niet meer! Wat eigenlijk al een tijdje verwacht mocht worden, is opgepakt door Warner Bros. Zij gaan een lego-film maken. En er is nog weinig bekend over de aanpak, maar we mogen er natuurlijk wel van uit gaan dat het wat meer wordt dan de stop-motion filmpjes die al langere tijd gemaakt worden met lego. Het gaat hier tenslotte om een bioscoopfilm, het enige domein dat eigenlijk nog niet was veroverd door de kleine bouwsteentjes.

De geruchtenmolen draait al op volle toeren. Zo wordt er gemompeld dat er moet worden gedacht aan films als Who Framed Roger Rabbit? en Space Jam. Hierin werden animaties gecombineerd met echte acteurs. Tegelijkertijd wordt ook geopperd dat het om een compleet nieuw concept zou kunnen gaan.

Wel zijn er al enkele namen aan het project verbonden. Animal Logic, het bedrijf achter films als Happy Feet en Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole zal voor de animaties gaan zorgen. Phil Lord en Chris Miller gaan samen regisseren. Dit duo werkte eerder al samen aan onder meer Cloudy with a Chance of Meatballs en 21 Jump Street (volgend jaar te zien).

Zoals gezegd is lego al vaker succesvol gebleken in domeinen buiten de ‘reguliere speelgoedwereld’. Denk aan games en straight to dvd-films. Zullen de steentjes en poppetjes ook succes hebben in de bioscoop? We zijn benieuwd naar jouw ideeën hier over!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren