CrewGrounds: De hype rond GTA V is overdreven

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

De hype rond GTA V is overdreven.

Michiel Brunsveld
Oneens
GTA V krijgt gigantisch veel media-aandacht, alleen al om een trailer, maar is het overdreven? Wat mij betreft niet. Als gameswebsite schrijf je graag over dingen die gamers tof vinden en het moge duidelijk zijn dat extreem veel mensen zitten te wachten op een nieuwe GTA. GTA IV verkocht geweldig en dat wekt hoge verwachtingen voor een vijfde deel, maar er zijn natuurlijk ook veel gamers die helemaal niets hebben met GTA of deel vier simpelweg niet leuk vinden. Voor hen zal het allemaal veel te veel zijn, maar ik denk dat de grote groep fans, de echte liefhebbers, geen genoeg kunnen krijgen van GTA V. En dat Rockstar dat alles bereikt met slechts één trailer, zegt wel genoeg over de kracht van de franchise.

Wester Wagenaar
Eens
Natuurlijk is Grand Theft Auto V een grote en belangrijke game, die weer miljoenen keren verkocht zal worden. Echter, het hypen van een spel heeft nu wel ongelooflijk absurde proporties aangenomen. De wereld stond op zijn kop toen Rockstar slechts een logo liet zien. Een logo! Toen de eerste trailer dan verscheen was het helemaal erg; het hele internet praatte nog maar over één ding: GTA V en hoe vet die wel niet zal worden. Toegegeven, de trailer wekte indruk, maar toch ook niet zoveel. Het gaat mij echter niet per se om de game in kwestie; het feit dat iedereen als dolle kippen achter een spel aanrent, zonder dat er echt veel informatie is onthuld, zegt wat mij betreft genoeg: dit is een hype van de grootste en ergste soort. GTA V heeft zich nog allerminst bewezen en verdient zoveel media-aandacht dan ook (nog) niet.

Glenn van Dormolen
Eens
Een dusdanig grote franchise als Grand Theft Auto staat bij menig gamer al jaren in het geheugen gegrift, maar het op deze manier opblazen hoeft van mij niet. Toegegeven, de games zijn erg leuk, maar na deeltje vier vind ik dat Rockstar wel weer eens een humoristische versie van de titel op de markt mag brengen. Dus daarom zeg ik over Grand Theft Auto V: “eerst zien, dan geloven.”

Leon Kempers
Oneens
Rockstar is meester in het maken van videogames, maar het doet altijd jaren over zijn sequels. Ik wacht dan ook al lang op de onthulling van GTA V en ik was zo blij als een kind toen men het logo vrijgaf. Uiteraard, het is slechts een logo, maar het is precies waar ik destijds op zat te wachten: een teken van leven. De bevestiging dat men druk bezig is aan het spel. En na het zien van de trailer kan ik al helemaal niet meer wachten. Of er sprake is van een hype? Ja, zonder meer. Maar hij is volledig terecht.

  1.   
    Battlefield Devil's avatar

    als je niet zo levenloos daarop let, valt het reuze mee, ik heb niks gemerkt. 🙄

  2.   
    FishHookz's avatar

    Battlefield Devil schreef, "als je niet zo levenloos daarop let, valt het reuze mee, ik heb niks gemerkt. 🙄 "

    Ben ik het helemaal mee eens 😉

  3.   
    The Beaver's avatar

    Ik hou mij er niet eens zo mee bezig , het komt vanzelf nog wel als we vlak tegen de release day aanlopen 🙂 .

  4.   
    Aftermath's avatar

    aandacht voor een opvolger in een succesvolle reeks is meer dan logisch en als die er is zeker niet overdreven
    maar ik vind dat je dit nog geen hype kan noemen.

  5.   
    Houserz's avatar

    Ik vind de hype zeker niet overdreven, de hele wereld wacht op die game, die we allen kennen als de Grand Theft Auto serie welke elke keer garant staat voor veel plezier en een goed verhaal, daar wachten we toch allen op.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Als zelfs de hype van een Grand Theft Auto titel overdreven is…

    welke game titel is dan niet overdreven?!
    😆

  7.   
    painkillers's avatar

    Wat ik persoonlijk leuk vind is dat rocjstar meester in in het hergenruiken van personages.
    elke gta heeft hoe dan ook iets met elkaar te maken invermeer personages die je tegenkomt als missiegever enzovoort.
    neem nu salvator leone de baas van de maffia in het gta 3 era.
    in san andreas is hij jong in liberty city stories al ouder en in 2001 gta 3 dus sterft hij.
    dat wil ik terugzien.

  8.   
    G_Dragon16's avatar

    Omg alweer hebben ze het lef om hierover iets te posten, overdreven ???? Gta is gewoon de game waarbij dat mag, als je mw3 pakt ja dan is de hype wel 50x te overdreven voor een game met weinig nieuwe inhoud. Gta brengt tot nu toe elke keer weer een geweldige game met super gameplay, iedereen kent het in de wereld. en dan durven zeggen dat een van de beste games over hyped is ?

    Kan me ogen niet geloven wat ik hier lees,

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik vind van niet gta komt maar in 1 om de zoveel jaar, Dus ja dan is de hype gewoon groot en het is ook een groot spel je kan veel.

  10.   
    DeAdSeYe's avatar

    Om de zoveel tijd kwam een aangekondigde trailer uit van GTA 4, telkens als die uit was waren de servers plat! Moest je gewoon 20 min wachten voor een video van 2 min! 😆