Sony onthult UMD Passport voor PlayStation Vita

Sony heeft vandaag de zogeheten UMD Passport kunnen onthullen voor toekomstige PlayStation Vita-eigenaren, die momenteel in het bezit zijn van een PlayStation Portable en de games voor dat platform graag zouden willen spelen op Sony’s aankomende handheld.

Het project staat vooralsnog alleen in de planning voor Japan, maar Amerika en Europa zullen waarschijnlijk gauw volgen wanneer de Vita eenmaal beschikbaar is in die regio’s. Vanaf 6 december kunnen Japanse Vita-eigenaren alvast gebruikmaken van de UMD Passport.

PlayStation Portable-eigenaren kunnen hun UMD-titels overzetten naar de Vita, door de game simpelweg in het slot te plaatsen en online te registreren via de handheld. Voor een gereduceerde prijs, variërend van ruwweg vijf tot vijftien euro, zijn de titels vervolgens te downloaden.

Er zullen ongeveer 200 PSP-games beschikbaar gesteld worden als download, afkomstig van 40 verschillende uitgevers. De volledige lijst is helaas nog niet bekend, waardoor we nog even zullen moeten afwachten wat we dadelijk over kunnen zetten.

 1.   
  maxmeyer's avatar

  Werkelijk schandalig dat je er dan nog voor moet betalen..

 2.   
  MisterMDW's avatar

  Waar slaat dit op !!! Je betaalt, dus dan 2x eigenlijk voor een spel !!!

 3.   
  Leon's avatar

  Tot en met de tweede alinea was ik blij… Vanaf de derde niet meer. Waarom moet je nogmaals betalen voor een spel dat je al hebt?

 4.   
  DGonlag2's avatar

  L30N schreef, "Tot en met de tweede alinea was ik blij… Vanaf de derde niet meer. Waarom moet je nogmaals betalen voor een spel dat je al hebt?"

  Service?

  Ik vind het niet erg om een euro te betalen ofzo. Zij doen ook moeite hiervoor, hoeven ze niet te doen. 10 euro is dan wel weer teveel.

 5.   
  painkillers's avatar

  10 EURO VIND IK OOK TEVEEL.
  MAAR ik kan begrijpen datze hier geld voor vragen 1 tot 5 euro lijkt me een schappelijke prijs.
  en wees blij dat het gaat ze konden ook zeggen dat het niet kon.