EA: online problemen Battlefield 3 bijna opgelost

De klachten stromen binnen bij DICE sinds Battlefield 3 afgelopen donderdag in de winkels kwam te liggen. Vooral de servers zouden niet naar behoren werken, waardoor het voor veel spelers lastig is om fatsoenlijk een multiplayer match te spelen. Een woordvoerder van EA kwam vandaag echter met geruststellend nieuws: bijna alle problemen zijn inmiddels opgelost en het ergste is achter de rug:

We’ve turned a corner. We are happy to report that PS3 and PC players experienced server stability all weekend, and Xbox 360 servers are at 95 percent and climbing.
Volgens de woordvoerder zal men niet rusten totdat alles volledig naar behoren werkt:
Regardless of the cause or platform, our online teams are standing by to identify the issues and addressed them as they arise. We will not rest until we’re at 100 percent… At a high level, the tech process has been: identify, hypothesize, reproduce, fix, test, publish, verify and communicate.

[…]

There are a number of different factors impacting server connectivity on Xbox 360. It is a particularly complex server architecture and we continue to work with Microsoft to improve connectivity.

Tot slot gaf men aan de frustraties van veel gamers te begrijpen:
We are gamers, too, and understand how frustrating it is not to be able to play the game without interruption. We appreciate their patience and promise, it will be worth the wait.
Battlefield 3 ligt sinds vorige week in de winkels en is een commercieel succes: het spel staat momenteel op nummer 1 in de hitlijsten en is al meer dan 10 miljoen keer verscheept.

 1.   
  MaxDamage_NL's avatar

  Behalve Quick Match verliep alles goed bij mij hoor.
  PS3.

 2.   
  cool ice's avatar

  heb vanmiddag voor het eerst multiplayer gedaan maar werkte prima. alleen zitten er nog wat bugs in de multi en singleplayer. bij multiplayer bijv. als je met je mes een hek doorsnijd, dat daar vertraging in zit. ook in singleplayer wat bugs zoals een vijand die door een muur loopt of bij de eerste cutscene, dat de beweging van de mond achterloopt op het geluid. hoop wel dat daar ook vlot een patch voor komt.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  MaxDamage_NL schreef, "Behalve Quick Match verliep alles goed bij mij hoor.
  PS3.
  "

  Ik had alleen een beetje lag, maar verder idd ook geen problemen hier.
  Maar dit is de 2e keer al dat ea deze fout maakt. Kan iemand Battlefield 1943 server
  problemen nog herineren voor de PS3/XB360? Ik bedoel kom op Battlefield een van de populairste games die online word gespeeld. Slecht zaak ea, jullie weten toch better ! ๐Ÿ˜ณ

 4.   
  matthias005's avatar

  Ik wordt helemaal gek van de lagg die de game soms heeft op de Xbox 360 en ik krijg stiekem steeds meer zin in Mw3 daarom

 5.   
  Jelkey's avatar

  heb nergens last van op mijn pc, speel multiplayer nu al 5 dagen, ik ben er heel tevreden over

 6.   
  Nitrix31's avatar

  Er is hier en daar wat lag, maar verder is er niet veel op aan te merken. Ze hebben zo’n beetje alle bugs van de beta eruit. Maar, de map metro is wel bugged. Ik kan op sommige plekken gewoon onder de grond liggen. Je zult denken: Lekker bug abuse! Maar nee, het is meer vervelend dan dat je het kunt abusen.

 7.   
  fdennis's avatar

  Er is wel veelste veel lag op het moment ( ps3 versie ). Zeker als je recon bent met een sniper. Dan is zon lag zo irritant. Je ziet dat je vizier op zijn kopstaat en je schiet en hijs niet dood. Zo vervelend. Hopelijk komt hier snel een patch voor.

 8.   
  cool ice's avatar

  fdennis schreef, "Er is wel veelste veel lag op het moment ( ps3 versie ). Zeker als je recon bent met een sniper. Dan is zon lag zo irritant. Je ziet dat je vizier op zijn kopstaat en je schiet en hijs niet dood. Zo vervelend. Hopelijk komt hier snel een patch voor."

  je weet toch wel dat de kogel over lange afstand valt door de zwaartekracht he?

 9.   
  Leon's avatar

  Zolang je geen Quick Match doet, heb ik geen last van lag op de PS3-versie. Wel flink wat technische foutjes, waaronder pop-ups en uitvallend geluid.

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  ik kon een paar keer niet in de match komen en had een beetje lag, maar dat was niks vergeleken met dat ik vandaag een paar keer uit de match werd gegooid, dat is erg vervelend vooral als je net goed bezig bent, ik dacht echt dat de computer een hekel aan me had omdat die teveel punten moest tellen hahahaha ๐Ÿ˜†

 11.   
  squidgyboy's avatar

  hardcore games zijn nog steeds moeilijk te joinen… ๐Ÿ˜ฅ

 12.   
  DGonlag2's avatar

  gameshark schreef, "ik kon een paar keer niet in de match komen en had een beetje lag, maar dat was niks vergeleken met dat ik vandaag een paar keer uit de match werd gegooid, dat is erg vervelend vooral als je net goed bezig bent, ik dacht echt dat de computer een hekel aan me had omdat die teveel punten moest tellen hahahaha ๐Ÿ˜† "

  Ja inderdaad, maar dat vind ik nog niet eens zo heel erg. Maar na hard werken op het einde van een co-op level (op hard mode, vind ik best moeilijk) er uitgegooid worden, dat is klote.
  Veels te vaak dat ik niet kan joinen en dat server disconnect is. Vind ik erg jammer.

  Ook het geluid lijkt niet helemaal soepel te werken. Soms schiet ik met een wapen, reload en krijg daarna pas het geluid van het schieten/reloaden. Ook lijkt het geluid van bepaalde dingen (meestal wapens) gewoon te verdwijnen.
  Hebben meer mensen hier last van?
  Ik had dat bij BFBC2 ook regelmatig, misschien is dat gewoon een eigenschap van BF ofzo.

  (Vind het dan ook best wel grappig om bij een review bij +punten te lezen ‘het geluid’. Dan denk ik ja als het het normaal zou doen ja.)

 13.   
  darkclown's avatar

  ”matthias005″ schreef, "Ik wordt helemaal gek van de lagg die de game soms heeft op de Xbox 360 en ik krijg stiekem steeds meer zin in Mw3 daarom"

  Het is heel menselijk dat je na het spelen van BF3 zin krijgt in MW3

 14.   
  MaxDamage_NL's avatar

  darkclown schreef, "

  ”matthias005″ schreef, "Ik wordt helemaal gek van de lagg die de game soms heeft op de Xbox 360 en ik krijg stiekem steeds meer zin in Mw3 daarom"

  Het is heel menselijk dat je na het spelen van BF3 zin krijgt in MW3"

  Het is menselijk wanneer we ff ophouden met dat MW3 gezijk.

 15.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  gameshark schreef, "ik kon een paar keer niet in de match komen en had een beetje lag, maar dat was niks vergeleken met dat ik vandaag een paar keer uit de match werd gegooid, dat is erg vervelend vooral als je net goed bezig bent, ik dacht echt dat de computer een hekel aan me had omdat die teveel punten moest tellen hahahaha ๐Ÿ˜† "

  Weet je wat pas echt erg is.
  Dat er dan vast een quitting op je naam komt te staan.

 16.   
  DGonlag2's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”gameshark” schreef, "ik kon een paar keer niet in de match komen en had een beetje lag, maar dat was niks vergeleken met dat ik vandaag een paar keer uit de match werd gegooid, dat is erg vervelend vooral als je net goed bezig bent, ik dacht echt dat de computer een hekel aan me had omdat die teveel punten moest tellen hahahaha ๐Ÿ˜† "

  Weet je wat pas echt erg is.
  Dat er dan vast een quitting op je naam komt te staan."

  Ja inderdaad. Dat was toen met Uncharted 2. Het spel heeft fail servers en gooit mij eruit. En ik krijg per keer dat ik eruit word gegooid gewoon 40.000 dollar eraf en 1 rank omlaag. Sloeg echt nergens op.

  Sindsdien geen Uncharted 2 meer aangeraakt en ook de grootste reden dat UC3 me niet meer boeit.

 17.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  DGonlag2″]

  ”Gamer4Ever-NL schreef, "[quote=”gameshark” schreef, ".."

  Weet je wat pas echt erg is.
  Dat er dan vast een quitting op je naam komt te staan."

  Ja inderdaad. Dat was toen met Uncharted 2. Het spel heeft fail servers en gooit mij eruit. En ik krijg per keer dat ik eruit word gegooid gewoon 40.000 dollar eraf en 1 rank omlaag. Sloeg echt nergens op.
  Sindsdien geen Uncharted 2 meer aangeraakt en ook de grootste reden dat UC3 me niet meer boeit.[/quote]
  Dan ben je niet de enige, ik heb dat vele keren gehad.
  Erg frustrerend is dat. ๐Ÿ™

 18.   
  RockerRoy's avatar

  Mijn Xbox 360 versie lagt ELKE keer op Tehran Highway. Zelfs al heb ik een server met uitstekende connectie, zodra Tehran highway opstart zit iederen rond te teleporteren en tegen muren aan te lopen. ELKE keer is dat zo, dus ik denk dat er een of andere rare bug in die map zit. Ik heb al van meerdere mensen dezelfde klacht gehoord.

 19.   
  RocknRolf's avatar

  Heb hetzelfde met Tehran Highway op PS3. Supervaak lag op gewoon goede servers en aan mijn internetverbinding ligt het ook zeker niet.

  Het meest irritante vind ik idd dat je bijna aan het einde van een potje (meestal als het net super gaat en je nasty veel points en upgrades te pakken hebt) zomaar gedisconnected wordt. Weg al je behaalde shizzle. blegh, wat is dat naar zeg!

  Voor de rest wil ik niet alleen maar zeiken en ook even benoemen dat ik naast deze bugs, de multiplayer helemaal te gek vind!! singleplayer daarentegen was gaar :p

 20.   
  tomson71's avatar

  Heb weinig problemen in multiplayer, hier en daar even een beeldhapering, maar dat is het eigenlijk wel.
  In het begin nog wel 1 of 2 keer gehad dat het hele spel vastsloeg, maar de laatste dagen op wat beeldhaperingen na geen problemen, speel ps3 versie

 21.   
  ronineter's avatar

  Jippie straks is aldie klote server lag weg en kan ik eindelijk een goeie match spelen(en ik hoop vliegen met een vliegtuig zonder dat het in de lucht lijkt dat ik over eeen hobbelig zandweggetje rijd en uit het niets hoog in de lucht van het ene op het andere moment neerstort zonder dat dicht bij de grondzat

 22.   
  Michelman's avatar

  Heb er totaal geen last van. Mischien als je Tele 2 internet hebt wel…

 23.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "

  ”gameshark” schreef, "ik kon een paar keer niet in de match komen en had een beetje lag, maar dat was niks vergeleken met dat ik vandaag een paar keer uit de match werd gegooid, dat is erg vervelend vooral als je net goed bezig bent, ik dacht echt dat de computer een hekel aan me had omdat die teveel punten moest tellen hahahaha ๐Ÿ˜† "

  Weet je wat pas echt erg is.
  Dat er dan vast een quitting op je naam komt te staan."

  haha klopt, bepaalde dingen moeten verholpen worden, ik heb nu ook last van dat het richtkruis verdwijnt dus dan moet je telkens zelf richten erg frustrerend met een shotgun, ๐Ÿ™

 24.   
  houtblok's avatar

  op nosahr canals als je een hek met een geel doek knifed dan komt er blauw doek vanaf dwarrellen