Komt er dan toch een film van The Dark Tower?

Er zijn nog al wat boeken en korte verhalen van Stephen King verfilmd. Om maar twee titels te noemen: The Shawshank Redemption en The Green Mile. Maar King’s magnum opus, The Dark Tower, blijft tot op heden onverfilmd.

Daar leek verandering in te komen toen Ron Howard met een zeer ambitieus project op de proppen kwam. De bedoeling was om drie afzonderlijke films te maken, met tussen die films in twee mini-series om de verhalen met elkaar te verbinden. Het moge duidelijk zijn dat daar een behoorlijk prijskaartje aan hing, en dat werd het project fataal.

Producer Brian Grazer en Howard (die zelf in ieder geval de eerste film en serie wil regisseren) hebben het echter nog niet opgegeven. Nu lijken ze het project zelfs nieuw leven in te hebben geblazen, als we Grazer mogen geloven:

We found a way to cut $45m out of the budget without changing the scope and actually giving it a good ending. In the $140m draft, the ending wasn’t quite as satisfying. Now, we’ve got $45m, $50m out of the way and a really satisfying ending. It’s gonna get made.
Dat klinkt goed, maar het doet je toch afvragen waarom men in eerste instantie van plan was er 140 miljoen dollar doorheen te jagen terwijl er nog getwijfeld werd aan de opzet. Maar, daar moeten we ook weer niet te lang over zeuren, voorlopig zijn wij gewoon heel blij dat The Dark Tower weer op koers ligt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren