Akira film is ready to go

Men is al een tijdje bezig om Akira te vertalen naar het Amerikaanse witte doek. De beroemde manga, later prachtig verwerkt tot anime, is nog altijd een van de hoogtepunten van de Japanse tekenkunst.

Regisseur Jaume Collet-Serra is al enige tijd betrokken bij het project wat nu door Warner Bros. is goed gekeurd. Er zullen wel wat aanpassingen gebeuren, het verhaal zal zich niet afspelen in Neo- Tokio maar New Manhattan. Daardoor zal het verhaal een Amerikaans standpunt innemen en niet de originele Japanse oorsprong. Akira wordt beschouwd als onderdeel van de Japanse cultuur.

Er is daarom een hoop verzet tegen een Amerikaanse verfilming en iedereen houdt zijn hart vast wat Hollywood gaat doen met het verhaal. Gelukkig hebben ze niet gekozen voor een steracteur maar voor de jonge Garrett Hedlund, hij speelde de hoofdrol in Tron: Legacy. Het is mooi meegenomen dat Hedlund al heeft laten zien goed overweg te kunnen met motors. Daar draait Akira immers om, twee jonge bikers die betrokken raken bij vreemde praktijken van het leger.

De schrijver van Iron Man zal een passend script schrijven voor Akira en met een budget van 90 miljoen dollar hopen we niet op een herhaling van Dragonball: Evolution.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren