Grafische sprong Uncharted 3 minder groot ten opzichte van Uncharted 2

Tijdens een interview met de website SPOnG wist Justin Richmond, director van het aanstormende Uncharted 3: Drake’s Deception, te vertellen dat dit vervolg grafisch gezien een minder grote sprong maakt ten opzichte van Uncharted 2.

Volgens de beste heeft Naughty Dog veel veranderingen doorgevoerd in Uncharted 3, maar het aantal is op visueel vlak erg minimaal. Dit mag logischerwijs niet als een verrassing komen, aangezien met het tweede deel simpelweg een gigantische sprong is gemaakt.

Het komt er simpelweg op neer dat op de PlayStation 3 geen grote sprongen meer gemaakt kunnen worden, al blijven er altijd elementen die een tikkeltje verbeterd zouden kunnen worden, zoals animaties, het aantal polygonen en natuurlijk nog meer.

[the game wasn’t] an incremental update – we did change lots and lots of things – but graphically speaking, it’s not going to have the same gap” compared to the past two games.

Uncharted 2 to 3 is still a jump, but its a narrower jump. And going forward, it depends on what we do. There are always ways to improve stuff, always ways we can pull out more stops… like changing optimisations, changing streaming animations, getting more polygons on screen, progressive mesh,” Richmond added.

But I don’t think you’ll ever see that same jump again, at least on a PlayStation 3. There was just so much power left over in the PS3 when we made Uncharted 1, that we figured out how to use and really took it to town when developing Uncharted 2.

 1.   
  -Arthur-'s avatar

  Geeft niet, hoor. Deel 1 en 2 zijn nog steeds erg mooi. Ik denk ook dat ze langzamerhand een beetje de limiet hebben bereikt op grafisch vlak voor de huidige generatie consoles.

 2.   
  Jonah's avatar

  Ik ben als PC-gamer sterk onder de indruk van de grafische pracht van Uncharted, maar The Witcher 2 heeft mij dit jaar volledig omver geblazen op grafisch gebied. Ik durf The Witcher 2 zelfs mooier te noemen dan Crysis en dat is een flinke prestatie.

 3.   
  Daniel Z's avatar

  De sprong is misschien niet groot, maar het is zeker te zien dat Uncharted 3 er beter uitziet en meer ontwikkeld is ten opzichte van Uncharted 2.

 4.   
  tijn80's avatar

  Uncharted 3 krijgt toch wel 3D functionaliteit? Ze hebben wel al een 3D trailer uitgebracht.
  Dat zal wel niet zo’n grote sprong zijn geweest.

 5.   
  mickey666's avatar

  ik vindt dat er niet zoveel moet veranderen in uncharted deel 1 en deel 2 zijn gewoon goede games

 6.   
  Helios929's avatar

  Jonah schreef, "Ik ben als PC-gamer sterk onder de indruk van de grafische pracht van Uncharted, maar The Witcher 2 heeft mij dit jaar volledig omver geblazen op grafisch gebied. Ik durf The Witcher 2 zelfs mooier te noemen dan Crysis en dat is een flinke prestatie."

  Je doet het overkomen alsof GFX zoveel belangrijker is dan gameplay, nu heeft The Witcher 2 een geweldige gameplay (vind ik zelf) maar ook al had de GFX er net zo uitgezien als Crysis dan was het nog steeds een geweldige game geweest.

  Me vader stamt uit het oude tijdperk met games en is nog steeds onder de indruk van de GFX van de huidige consoles, die zegt bij mij zagen de poppetjes eruit als een stokje met 2 armpjes en beentjes :D.
  Vind wel dat hij daar gelijk in heeft zeker als je kijkt naar Uncharted 1 en 2 ok grafisch ziet deel 2 er beter uit maar de gameplay van deel 1 is zo geweldig dat je daar zeker niet naar zal kijken.

 7.   
  Jonah's avatar

  Ik vind het heel knap dat je daar uit kunt halen dat ik vind dat graphics belangrijker zijn dan gameplay. 😛 In m’n afgelopen column wist ik zelfs te beweren dat geluid het belangrijkste element is. Ik ben opgegroeid met Nintendo, kortom, met het motto “gameplay -> graphics” en dat motto houd ik altijd in m’n achterhoofd, bij elke game. 😉

 8.   
  Zhoukov's avatar

  tja.. je kan niet alles hebben 🙂

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Het ziet er al erg mooi uit maar het gaat toch verder om de gameplay

 10.   
  soldierarjan's avatar

  ik vind uncharted 2 nog een super mooie game als hij zelfde eruit zag als die was ik al tevreden geweest gaat mij toch om verhaal en beleving.

 11.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Water was de pure kracht van Uncharted, Sneeuw in Uncharted 2, en nu kunnen we met zand spelen in Uncharted 3. Maar wat valt er nóg te verbeteren aan de graphics/engine level in Uncharted 3, als de graphics in Uncharted 2 Among Thieves ons al omver blies.