Matthew Vaughn haalt Superior binnen

Matthew Vaughn heeft met zijn comicbook verfilmingen de smaak aardig te pakken. Hij brak door met Kick-Ass en maakte erna X-Men: First Class. Vaughn gaat opnieuw aan de slag met een bijzondere comic: Superior. Hij heeft de rechten gekocht van schrijver Mark Millar, die ook Kick-Ass bedacht.

Millar lijkt soms wel filmscripts te schrijven in plaats van comics. Ook Wanted is al vertaald naar het witte doek en een sequel is in de maak. Of er een vervolg komt op Kick-Ass is onzeker: Vaughn doet zeker niet mee en denkt dat het moeilijk wordt om de gehele cast terug te krijgen.

Superior is het laatste comicbook van Mark Miller en gaat over een jongen van 12 die de spierziekte Multiple Sclerose heeft. Hij mag een wens doen en vraagt of hij een superheld kan worden. Superior is geboren, een superheld die zich niet bezig houdt met het bestrijden van misdaad maar bijvoorbeeld het probleem in het Midden-Oosten oplost. Een officieel persbericht meldde het volgende:

This dark, magical tale has been described by critics as Big meets Superman, a unique take on the superhero mythos with a magical element that appeals to Harry Potter fans as much as the traditional superhero audience. The movie rights to this book were snapped up by ‘Kick-Ass’ and ‘X-Men’ director Matthew Vaughn with a view to turning this into a Hollywood blockbuster.
Het mooie is dat Mark Millar en Matthew Vaughn met de comic en de mogelijke film de ziekte onder de aandacht willen brengen. Wanneer Superior in productie gaat is onbekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren