EA: FIFA 12 is tot nu toe de grootste release van 2011

Van de game FIFA 12 zijn in slecht een week na de release wereldwijd al 3.2 miljoen exemplaren verkocht. Volgens EA is de game dan ook verantwoordelijk voor de grootste release in de geschiedenis van sport games.

Daarnaast beweert EA ook dat FIFA 12 de, tot nu toe, grootste release is van 2011. Andrew Wilson, executive vice president van EA Sports is dan ook van mening dat EA Canada een prachtige prestatie heeft neergezet:

“FIFA 12 is a stunning achievement by our team at EA Canada. The massive FIFA online community has overwhelmingly connected to the new live services in the game, including EA Sports Football Club, and we intend to keep them engaged all season long as FIFA 12 follows the heartbeat of the football season.”
Niet alleen de verkopen, maar ook de waardering voor het spel is hoog. De Metacritic score van 90 voor Xbox360 en 91 voor PlayStation 3 geeft volgens EA dan ook aan dat de game de best gewaardeerde sport game is van deze console generatie. Op de 3DS en de Wii scoort de game overigens respectievelijk 73 en 67 punten.

Ook het aantal platformen waarop de game is te verkrijgen is groot. Zo is het mogelijk om de game te spelen op de PlayStation 3, Xbox 360, PC, Mac, Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable, 3DS, iPhone, iPad of de iPod Touch. Wereldwijd is FIFA 12 uitgebracht in 51 landen en is de game vertaald naar 18 verschillende talen.

  1.   
    fdennis's avatar

    Ik speel fifa in het begin echt nerdy veel en heb al iets van 50 duels erop zitten. Maar ik kan maar niet wennen aan die waardeloze defensie systeem. Ik kreeg in mijn 1ste seizoen in carriere met Leicester 60 goals tegen en 110 voor. Alleen de nrs 17 tm 24 hadden meer goals tegen terwijl ik kampioen werd. Ik weet vraag me dan af ligt het gewoon aan mij of zuigt deze nieuwe systeem echt. Want soms krijg ik het gevoel alsof ik een goal tegen moet krijgen. Zoals gisteren had ik een potje City-Tottenham en toen stond ik 2-0 voor en ik zie Tottenham counteren over de flank dus ik ging met mijn LB naar die flank toe. En ik zie dat de bal word voorgezet en ik druk op de switch knop zodat ik naar mijn CV zou gaan en hij deed het gewoon niet. Zo vervelend. Ben ik de enige die veel moeite en problemen hebben met dit nieuwe defensie systeem of hebben jullie er ook last van?

  2.   
    Jarek's avatar

    Ik heb nergens problemen mee, het was op het begin wel wennnen, bij voorzetten kun je het beste proberen de bal af te schermen, en het wil wel helpen om gelijk een tackle in te zetten als de tegenstander de bal in het strafschopgebied wil aannemen, ik zelf speel op het moment ook niet meer met die opties, aangezien ik het makkeliijker vind om gewoon druk te zetten en af en toe een tackle te maken. online heb ik nu 6 win 2 gelijk 1 lose , dus het werkt in elk geval wel goed bij mij.

  3.   
    spaarvarke's avatar

    Ik heb fifa sinds vrijdag,
    in het begin was dat defensie systeem echt zwaar frustrerend omdat ik et niet snapte, maar na een aantal wedstrijden kreeg ik et onder de knie en nu werkt et echt super relaxed, gewoon voor de man blijven en in de buurt van de 16 een 2e verdediger erbij roepen… schot geblocked. het werkt echt wel hoor als je even een tijdje oefent.

  4.   
    GENERAL_DS's avatar

    De eerste week van de Call of duty franchise heeft vaak veel meer dan 3.2 miljoen. En mijn verwachting is dat ook Battlefield 3 over de 3 miljoen gaat in de eerste week.

  5.   
    MildBobbySauce's avatar

    GENERAL_DS schreef, "De eerste week van de Call of duty franchise heeft vaak veel meer dan 3.2 miljoen. En mijn verwachting is dat ook Battlefield 3 over de 3 miljoen gaat in de eerste week."

    ik denk van BF wel iets meer, want er zijn al meer 1,5 miljoen pre-orders 😉

  6.   
    toeter83's avatar

    fdennis schreef, "Ik speel fifa in het begin echt nerdy veel en heb al iets van 50 duels erop zitten. Maar ik kan maar niet wennen aan die waardeloze defensie systeem. Ik kreeg in mijn 1ste seizoen in carriere met Leicester 60 goals tegen en 110 voor. Alleen de nrs 17 tm 24 hadden meer goals tegen terwijl ik kampioen werd. Ik weet vraag me dan af ligt het gewoon aan mij of zuigt deze nieuwe systeem echt. Want soms krijg ik het gevoel alsof ik een goal tegen moet krijgen. Zoals gisteren had ik een potje City-Tottenham en toen stond ik 2-0 voor en ik zie Tottenham counteren over de flank dus ik ging met mijn LB naar die flank toe. En ik zie dat de bal word voorgezet en ik druk op de switch knop zodat ik naar mijn CV zou gaan en hij deed het gewoon niet. Zo vervelend. Ben ik de enige die veel moeite en problemen hebben met dit nieuwe defensie systeem of hebben jullie er ook last van?"

    Ben het met je eens, im speel fifa al van af deel in 94 toen het noh fifa international soccer heete en kan zeggen dat het defensie systeem nog nooit zo belabberd is geweest. Het lijkt wel onmogelijk om een bal normaal af te kunnen pakken. Ik kan er maar niet aan wennen. Gelukkig kan je nog op de ouwe manier spelen maar online zal je mij niet zien en dat vind ik kut want ik ben gek op ultoimate team enzo.

  7.   
    -B9D7L-'s avatar

    toeter83″][quote=”fdennis schreef, "Ik speel fifa in het begin echt nerdy veel en heb al iets van 50 duels erop zitten. Maar ik kan maar niet wennen aan die waardeloze defensie systeem. Ik kreeg in mijn 1ste seizoen in carriere met Leicester 60 goals tegen en 110 voor. Alleen de nrs 17 tm 24 hadden meer goals tegen terwijl ik kampioen werd. Ik weet vraag me dan af ligt het gewoon aan mij of zuigt deze nieuwe systeem echt. Want soms krijg ik het gevoel alsof ik een goal tegen moet krijgen. Zoals gisteren had ik een potje City-Tottenham en toen stond ik 2-0 voor en ik zie Tottenham counteren over de flank dus ik ging met mijn LB naar die flank toe. En ik zie dat de bal word voorgezet en ik druk op de switch knop zodat ik naar mijn CV zou gaan en hij deed het gewoon niet. Zo vervelend. Ben ik de enige die veel moeite en problemen hebben met dit nieuwe defensie systeem of hebben jullie er ook last van?"

    Ben het met je eens, im speel fifa al van af deel in 94 toen het noh fifa international soccer heete en kan zeggen dat het defensie systeem nog nooit zo belabberd is geweest. Het lijkt wel onmogelijk om een bal normaal af te kunnen pakken. Ik kan er maar niet aan wennen. Gelukkig kan je nog op de ouwe manier spelen maar online zal je mij niet zien en dat vind ik kut want ik ben gek op ultoimate team enzo. [/quote]
    kun je dat dan ook niet op online aan passen ? dan is het zwaar k****

  8.   
    mastertje's avatar

    Volgens mij ben ik één van de weinige die er geen probleem mee heeft qua verdedigen..
    Fifa 11 was gewoon op X drukken en als je dichtbij was op O drukken. Hier moet je tenminste goed timen.
    Gewoon realisme lijkt me.
    Enige wat ik wel minder is geworden is voorzetten geven die gaan gewoon vol over de achterlijn bij mij 😳