Battlefield 3 krijgt geen in-game squad management, aldus DICE

Degenen die reeds aan de slag zijn gegaan met de open bèta van Battlefield 3 hebben inmiddels ondervonden dat het niet mogelijk is om een persoonlijke squad aan te maken. Met vrienden terechtkomen in dezelfde squad komt neer op geluk, want alle spelers worden automatisch willekeurig verdeeld over de squads. De enige wijze om momenteel bij elkaar terecht te komen, is door je huidige squad te verlaten en opnieuw te zoeken, met de hoop dat je als speler terechtkomt in de correcte squad.

Dit is volgens de vele fans een enorme stap terug van het systeem dat aanwezig is in de PC-versie van Battlefield: Bad Company 2, maar de community had het vertrouwen dat in-game squad management beschikbaar zou worden gesteld in de retailversie van Battlefield 3. Dit mag nu echter niet het geval zijn, want community manager Daniel Matros, ook wel bekend als zh1nt0, heeft via zijn Twitter laten weten dat Battlefield 3 geen in-game squad management zal krijgen en dat in het geval van de PC-versie een squad enkel via Battlelog te managen zal zijn.

TRansfersmania
@zh1nt0 can u guarantee that squad the systems will fixed for the full game? I.e voice chat and the constant splitting of squad? Thank

zh1nt0
@TRansfersmania Voice chat and squadding will be on the battlelog side of things

Naar aanleiding van dit bericht hebben vele fans hun woede geuit op de fora van Battlelog en Electronic Arts, want de community eist dat in-game squad management, zoals het aanwezig was in Battlefield: Bad Company 2, terugkeert in Battlefield 3.

  1.   
    Jonah's avatar

    Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een schande vind. Battlefield 3 draait om teamwerk en niet bij elkaar kunnen komen in een squad, zonder eerst tig keer te zoeken, is spelbrekend.

  2.   
    Broodbeleg's avatar

    Dat is best wel lame. Het werkte super in BF2 en BFBC2, waarom nou weer via Battlelog at random? πŸ™„

  3.   
    Koen45's avatar

    Omg. Dat huidige squad systeem is echt ruk. Heel zelden kom je bij elkaar in een squad. Ruk Dice.

  4.   
    Rolandos's avatar

    Jammer dit! Waarom hebben ze dit gedaan? Het teamverband wordt hierdoor juist uit elkaar gerukt.

  5.   
    Wouter's avatar

    Vrij onbegrijpelijk dit.

  6.   
    Epic-Max's avatar

    jammer maar het blijft een vette game

  7.   
    ckerigon's avatar

    Ik heb nu beetje het idee van:
    Ze promoten de game vet erg en dit is vet dit is goed en als iedereen het ge pre orderd heeft of enthousiast is komen ze in 1x met allemaal verhalen wat er wel niet meer in zit en wat anders is.. -_-

  8.   
    Sarge's avatar

    Jonah schreef, "Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een schande vind. Battlefield 3 draait om teamwerk en niet bij elkaar kunnen komen in een squad, zonder eerst tig keer te zoeken, is spelbrekend."

    Groot gelijk. Dit is echt lame πŸ˜•

  9.   
    Jelkey's avatar

    als je met een party joined via battlelog, kom je dan nog wel bij elkaar in een squad?

  10.   
    Jonah's avatar

    Jelkey schreef, "als je met een party joined via battlelog, kom je dan nog wel bij elkaar in een squad?"

    Nee, het is alsnog willekeurig dan. Dat is dus het probleem.

  11.   
    soulzx3's avatar

    zie -> Battlefield 2

  12.   
    AsoDave's avatar

    bijna niet te geloven, dat zou echt een enorme stap terug zijn in de beleving van het spel.. terwijl de beleving juist zo fantastisch is vh spel.. echt, is dit een dronke tweet van die gast?

  13.   
    Lazar93's avatar

    nou het leid inderdaad tot aardig wat frustratie ik zit al sinds BF BC met een vast groepje mensen te spelen en nu kan dat niet doordat alles random gaat, ik ben echt zwaar teleur gesteld in dice door deze actie

  14.   
    PixelShooter's avatar

    Broodbeleg schreef, "Dat is best wel lame. Het werkte super in BF2 en BFBC2, waarom nou weer via Battlelog at random? πŸ™„ "

    Idd, en zelfs in BF2142 ging het smooth πŸ™‚

  15.   
    Neolite's avatar

    Mijn hoofdreden om dit spel te spelen is om met een aantal vrienden online samen te spelen. Als dit niet kan is voor mij de lol er af. Dit is toch echt wel een essentieel onderdeel van het spel.

  16.   
    Hitman047's avatar

    Ik snap de ophef even niet. De beste man zegt dat er geen ingame squad management komt, niet dat er helemaal geen squad management komt… 😳

  17.   
    Jonah's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Ik snap de ophef even niet. De beste man zegt dat er geen ingame squad management komt, niet dat er helemaal geen squad management komt… 😳 "

    Er is dus helemaal geen squad management op de consoles en in het geval van de PC-versie kun je op Battlelog een “squad” (lees: een party) aanmaken en vervolgens een server betreden als een party. Desondanks plaatst de game alle spelers binnen die party in willekeurige squads, waarbij in-game squads managen, om dus met drie andere vrienden in één squad te komen, niet langer mogelijk is. Dat is op zijn minst gezegd een klap in het gezicht.

  18.   
    Hitman047's avatar

    True, maar hij zegt toch ook niet dat dit niet gefikst zal worden in de uiteindelijke versie. πŸ˜‰

  19.   
    Burrows's avatar

    Beetje Stom gedaan πŸ™ als je niet kan praten koop ik bf3 niet, dan is online niet zoveel aan

  20.   
    Jonah's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "True, maar hij zegt toch ook niet dat dit niet gefikst zal worden in de uiteindelijke versie. πŸ˜‰ "

    Tevens waar. Maar dat bevestigt hij niet. πŸ˜‰

  21.   
    GamerJaime's avatar

    Waarom gooit Dice nu in hemelsnaam zijn eigen ruiten in?! Eerst met een beta komen die toch grotendeels faalt (ik snap dat dit nog verbeterd gaat worden en dat dit GEEN demo is maar er zijn genoeg mensen die dit niet snappen en die misschien wel juist daardoor die game niet gaan aanschaffen) en nu weer die falende nieuwtje. πŸ˜•

    Ff een vraagje. Als ik met een vriend in een party (xboxlive πŸ˜‰ ) zit kan ik toch wel gewoon met hem praten? En het probleem is dus dat als ik met een vriend online ga het waarschijnlijk zal zijn dat ik niet in hetzelfde team zit toch? Je zit wel in hetzelfde potje of dat ook niet?

  22.   
    Jonah's avatar

    Wat betreft de voicechat kan ik geen duidelijk antwoord geven, maar als je met een party een game betreedt, dan zul je altijd in dezelfde match terechtkomen. Of je ook met z’n allen in hetzelfde team terechtkomt, is een ander verhaal, want er is altijd een hantering van balans. Met drie vrienden in één squad komen, dat gaat dus neerkomen op dom geluk…

  23.   
    Sacul's avatar

    Erg lame. Ik kwam er gister pas achter eigenlijk toen ik met Thazero en Bello in squad wilde. We waren echt 15min bezig om dat voor elkaar te krijgen. Iedere keer squad verlaten, en weer zoeken…

  24.   
    RocknRolf's avatar

    holy shit wat een tegenvaller!!!

  25.   
    timishier's avatar

    Van de andere kant op deze manier zit wel iedereen in een squad

  26.   
    infamous's avatar

    Spijtig, opeens wordt dit spel veel minder interessant voor mij.

  27.   
    darkclown's avatar

    Ik ben een MW3 fan, en al helemaal na het spelen van de beta. De graphics op de consoles zijn niet oogverblindend zoals voorspelt, en nu dit weer… Voor mij was het al duidelijk dat MW de betere van de 2 is (op consoles) maar dit nieuwtje in combinatie met de beta (waarin ik 4x onder de map viel) bevestigen dit nog maar eens keihard!

    MW3 vs BF3 = MW3

  28.   
    Hitman047's avatar

    Jonah schreef, "

    ”Hitman047″ schreef, "True, maar hij zegt toch ook niet dat dit niet gefikst zal worden in de uiteindelijke versie. πŸ˜‰ "

    Tevens waar. Maar dat bevestigt hij niet. :wink:"

    Hehe, wederom waar. Dus ik snap de ophef niet. (Wat zijn wij het toch vaak eens, zeg) πŸ˜‰

  29.   
    sesame street's avatar

    Ze komen hun beloftes niet echt na dat het een foutloos spel zou worden. Ik heb nu de demo gespeeld en zie niks anders dan glitches en andere fouten en nu kan je ook nie met je vrienden spelen, denk da het voor mij mw3 ga worden πŸ˜•

  30.   
    GamerJaime's avatar

    darkclown schreef, "Ik ben een MW3 fan, en al helemaal na het spelen van de beta. De graphics op de consoles zijn niet oogverblindend zoals voorspelt, en nu dit weer… Voor mij was het al duidelijk dat MW de betere van de 2 is (op consoles) maar dit nieuwtje in combinatie met de beta (waarin ik 4x onder de map viel) bevestigen dit nog maar eens keihard!
    MW3 vs BF3 = MW3"

    Kijk dit bedoel ik dus. Zoals je zelf al zegt het is een BETA met andere woorden een in ontwikkeling zijnde software dus zo word de game dus niet. Snap dus niet dat je daarop de game gaat afrekenen. En ja dit is inderdaad best jammer maar als je gewoon met elkaar in een match zit en je zit alleen niet altijd in hetzelfde team is dat voor mij nog prima te doen. Voor mij is Battlefield 3 ook vernieuwender dan MW3 (nieuwe engine etc).

    En oja ”de graphics op de console zijn niet oogverblindend zoals voorspeld” wie heeft voorspeld dat ze op de console oogverblindend zouden zijn? Vanaf het begin was al duidelijk dat de game het mooist tot zijn recht komt op een pc en dat de graphics op een console een tandje minder zijn maar nog steeds prima te doen maar oogverblindend heb ik niemand horen zeggen. Maar zoals je zegt ben jij meer een MW3 fan dus dan moet je je misschien toch maar bij die game houden.

  31.   
    GamerJaime's avatar

    sesame street schreef, "Ze komen hun beloftes niet echt na dat het een foutloos spel zou worden. Ik heb nu de demo gespeeld en zie niks anders dan glitches en andere fouten en nu kan je ook nie met je vrienden spelen, denk da het voor mij mw3 ga worden πŸ˜• "

    Is geen DEMO maar een BETA…. http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8taversie

  32.   
    alround gamer's avatar

    Serieus? Ik dacht dat ze alle ‘fouten’ die ze gemaakt hadden in bfbc2 wilde verbeteren, en nu schaffen ze een heel goed systeem af!! πŸ˜•

  33.   
    Michelman's avatar

    Jammer… Dus je kunt wel een squad joinen die je wilt via battlelog?

  34.   
    desxeon's avatar

    Weer een reden minder om deze game te kopen als het zo door gaat, eerst geen Commander en nu dit…

  35.   
    jorkauf_'s avatar

    zeer slecht dit, ik had eigenlijk gehoopt dat de problemen met de squad een beta fout was. :S
    betekend dit dat ik niet eens zeker ben dat ik ij mijn vrienden in het team kom?
    dan gaat de lol voor mij er een beetje af :S

  36.   
    dmb97's avatar

    jaime360gamer schreef, "

    ”sesame street” schreef, "Ze komen hun beloftes niet echt na dat het een foutloos spel zou worden. Ik heb nu de demo gespeeld en zie niks anders dan glitches en andere fouten en nu kan je ook nie met je vrienden spelen, denk da het voor mij mw3 ga worden πŸ˜• "

    Is geen DEMO maar een BETA…. http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8taversie "

    Maar er zitten zoveel fouten glitchen in en hij moet over 3 weken al in de winkel liggen normaal is een game allang klaar zo kort voor de relase datum dus er zullen wel veel patchen komen dit komt omdat ze perse voor mw3 uit wilden komendit word voor veel mensen πŸ˜₯

  37.   
    brend5's avatar

    wat een onzin is dit nou weer, ik speel battlefield juist met vrienden omdat er anders bijna geen ruk aan is. ze promoten het spel, doordat het realistische zou zijn en om samenwerking draait en dan gaan ze juist het beste van battlefied bad company 2, dat je met vrienden een squad kan vormen eruit halen. dit is echt een domper.

  38.   
    Steen's avatar

    dmb97″]

    ”jaime360gamer schreef, "[quote=”sesame street” schreef, ".."

    Is geen DEMO maar een BETA…. http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8taversie "

    Maar er zitten zoveel fouten glitchen in en hij moet over 3 weken al in de winkel liggen normaal is een game allang klaar zo kort voor de relase datum dus er zullen wel veel patchen komen dit komt omdat ze perse voor mw3 uit wilden komendit word voor veel mensen πŸ˜₯ [/quote]
    misschien even verder lezen voor te beginnen met beoordelen want DICE heeft al gemeld dat dit een PROEFversie is en dat hij de echte game zo’n beetje af heeft, dit zijn namelijk ook NIET de echte graphics deze zijn namelijk terug houdend (Qua mooiheids niveau) van de echte πŸ˜‰

  39.   
    Update's avatar

    Zeker jammer!!!! BF3 gaat toch om teamplay en squadwerk!? niets is leuker om met vrienden in een squad de hele server te klappen!! πŸ˜•

  40.   
    Battlefield Devil's avatar

    geen squad = geen teamwerk
    & geen lol met vrienden,

    maar ik speelde de beta en als je iemand invite als je in de lobby zit kom je wel bij elkaar…
    maar dan moet ie niet eerst 10x vast lopen

    (xbox 360) 😳

  41.   
    PSPfreaky's avatar

    Best wel een faal. Ik maak met vrienden een party op Battlelog. Heel soms zitten we in dezelfde squad, maar vaak niet. Het komt ook voor dat we in verschillende teams terecht komen.

  42.   
    ianyo's avatar

    Nou dat word dus als een loner rond lopen door een level omdat je squad toch alleen maar schreeuwen en niet luisteren in de mic en zoeken naar je vrienden…

    Hiermee veroorzaak je juist campers…..

  43.   
    cool ice's avatar

    hoe kunnen ze dat nou doen! het word dus vrijwel onmogelijk om gewoon bij een vriend in de squad te joinen, en als het lukt heb je geluk. belachelijk gewoon! dit valt me erg tegen van DICE. 😑 πŸ˜₯

    hopelijk komen ze naar aanleidng van alle woede nog met een update waardoor dit wel mogelijk word.

  44.   
    Flapjack's avatar

    hoe ik het altijd met een maat doe is:
    1.deploy
    2.leave sqaud
    3.zoek elkaar op
    4. find sqaud

    zo is de kans groter dat het ‘squad system’ jullie in sqaud stopt
    helaas is het indd jammer dat je elkaar niet kan inviten. 😑

  45.   
    DutchFreeze's avatar

    😑
    Foking gay dit. Dat is nou net waarom ik battlefield speel, om met een goeie squad de vijand te ownen.
    Anders had ik MW3 wel ge pre-ordered ipv BF3 duh.

  46.   
    Verluci's avatar

    dmb97″]

    ”jaime360gamer schreef, "[quote=”sesame street” schreef, ".."

    Is geen DEMO maar een BETA…. http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8taversie "

    Maar er zitten zoveel fouten glitchen in en hij moet over 3 weken al in de winkel liggen normaal is een game allang klaar zo kort voor de relase datum dus er zullen wel veel patchen komen dit komt omdat ze perse voor mw3 uit wilden komendit word voor veel mensen πŸ˜₯ [/quote]
    Dat zijn kleine foutjes, die echt wel in 3 weken gefixed worden!
    Ik had echt zon zin om volledig op Sesam_Street te rage… xD

    @DutchFreeze
    Gay betekent blij/vrolijk of homo. Ik snap niet waarom je een van de twee in die zin zou willen gebruiken?

    Wat ik tot nu toe gezien heb valt me wel tegen trouwens:(

  47.   
    Jelkey's avatar

    zh1nt0
    @TRansfersmania Voice chat and SQUADDING will be on the battlelog side of things

    betekent dit nu wel of niet dat je een squad kan creΓ«ren/aanpassen via battlelog? want zeg nou zelf, ze kunnen het squadsysteem er toch niet uit halen, dat is waar de hele bf-franchise op is gebouwd, op teamwork

    ik denk (hoop) dat het alsnog via battlelog kan, anders ga ik in een hoekje onder een koude douche huilen…

  48.   
    blackname's avatar

    dmb97″]

    ”jaime360gamer schreef, "[quote=”sesame street” schreef, ".."

    Is geen DEMO maar een BETA…. http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8taversie "

    Maar er zitten zoveel fouten glitchen in en hij moet over 3 weken al in de winkel liggen normaal is een game allang klaar zo kort voor de relase datum dus er zullen wel veel patchen komen dit komt omdat ze perse voor mw3 uit wilden komendit word voor veel mensen πŸ˜₯ [/quote]
    Het is een 3 maanden oude beta.

  49.   
    vulstar's avatar

    Wat de bf serie juist zo anders maakte van de andere shooters was het samenwerken met je kameraden op hun spawnen en elkaar supporten. Was er in de beta ook niet erg blij mee dat ik steeds met randoms in de squad zat terwijl er 5 kameraden in dezelfde server zitten en je maar een enkele keer ff bij elkaar in de squad zit. En dan komt de next round en zit je ineens bij de enemy team soms zelfs.

  50.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Het is ook moeilelijk iemand te joinen maar dat komt ook omdat alle potjes snel vol zitten met players…maar dan ook alle…de Beta wordt als een gek gespeeld!!! πŸ™‚

  51.   
    Gssteam's avatar

    HET KAN WEL!!! je kan gewoon met je vrienden in een squad via battlelog, ze hebben ook een heel platoon (clan) systeem gemaakt, denk je nou echt dat je niet met vrienden in een squad kan? waarom kan je dan clans maken als je elkaa toch niet kunt joinen? het is gewoon een fout, daar is de beta voor. er staat bij squad: private squad.

  52.   
    Jelkey's avatar

    JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ik lees net dat bf3 WEL in-game squad management krijgt!!!!!!!!!!!!!!

    zie http://bf3blog.com/ voor meer nieuws

    ik hoop dat zoveel mensen dit lezen, ZEG HET VOORT!!!