Bethesda klaagt Minecraft-ontwikkelaar toch aan over de naam ‘Scrolls’

Bethesda heeft besloten om Mojang Specifications, bekend als de ontwikkelaar van Minecraft, aan te klagen. De naam ’Scrolls’ zou namelijk een copyright schenden. In een eerder nieuwsbericht hier op GamersNET was al te lezen dat oprichter Markus Persson bericht had gekregen van de advocaten van Bethesda, maar nu zullen de twee het officieel uit moeten vechten in de rechtbank.

Bethesda is van mening dat de naam van de game voor verwarring zou kunnen zorgen. Het zou namelijk te veel lijken op ‘The Elder Scrolls’ en volgens de advocaten van Bethesda zal iedereen de nieuwe game van Mojang daarom dan ook verwarren met Skyrim. Persson heeft dit nieuws bevestigd via zijn officiële twitter account, maar heeft verder (nog) niets te melden.

“The Scrolls case is going to court! Weee!”

  1.   
    RocknRolf's avatar

    Belachelijk van Bethesda..

  2.   
    daan147's avatar

    Ergens begrijp ik de reactie van Bethesda wel. Je moet toegeven dat het woord “Scrolls” minder vaak voorkomt dan bijvoorbeeld “duty” of “battle”. Verder vind ik wel dat ze het een beetje zoeken.

  3.   
    Tadao's avatar

    Mwah, eerst dacht ik gwn wtf Bethesda, toen las ik meer over Scrolls, ik kan hun standpunt wel begrijpen, maar ze horen niets te hebben om bang voor te zijn, en Notch gedraagt zich maar als een kleuter, wat ik op sommige niveaus ook weer kan begrijpen..

  4.   
    -Arthur-'s avatar

    Dus als ik het goed begrijp mag straks een tandpasta fabrikant iedere andere fabrikant verbieden het woord “pasta” te gebruiken in de naam van hun product. Chocopasta, pastakruiden….dat word nog wat. 🙂

  5.   
    painkillers's avatar

    Ze waren bang dat ze van notch zouden verliezen 😀

  6.   
    MaxDamage_NL's avatar

    “Your MOM handles things in mature ways” -Notch -___-

  7.   
    lonestar's avatar

    het wordt dus niet uitgevochten in een potje Doom?

  8.   
    LesserMagic's avatar

    Dit nieuwsbericht is in de loop der tijd een eigen leven gaan leiden en helaas word het door elke website klakkeloos overgenomen.

    Notch heeft patent aangevraagd op het woord ‘Scrolls’, waardoor er problemen zouden kunnen ontstaan met de franchise van Bethesda. ‘The Elder Scrolls’ bevat immers het woordje ‘Scrolls’ wat door Notch zou zijn vastgelegd, als hij z’n zin had gekregen. Dan zou hij Bethesda bv. kunnen aanklagen en een percentage kunnen eisen van de opbrengsten. Bethesda wil een dergelijk scenario voorkomen en daagt Notch nu voor de rechter, om ervoor te zorgen het het woord ‘Scrolls’ niet in zijn handen valt.

  9.   
    FishHookz's avatar

    Kinderachtig -.-‘

  10.   
    Kilerden's avatar

    lonestar schreef, "het wordt dus niet uitgevochten in een potje Doom?"

    Toch wel jammer 🙁

  11.   
    Tha Destiny's avatar

    Nemhauser schreef, "Dit nieuwsbericht is in de loop der tijd een eigen leven gaan leiden en helaas word het door elke website klakkeloos overgenomen.
    Notch heeft patent aangevraagd op het woord ‘Scrolls’, waardoor er problemen zouden kunnen ontstaan met de franchise van Bethesda. ‘The Elder Scrolls’ bevat immers het woordje ‘Scrolls’ wat door Notch zou zijn vastgelegd, als hij z’n zin had gekregen. Dan zou hij Bethesda bv. kunnen aanklagen en een percentage kunnen eisen van de opbrengsten. Bethesda wil een dergelijk scenario voorkomen en daagt Notch nu voor de rechter, om ervoor te zorgen het het woord ‘Scrolls’ niet in zijn handen valt. "

    Je kan geen patent aanvragen op een woord.

  12.   
    xZer0tolEranCe's avatar

    zieligie lui van bethesda serieus ga huilen ofzo mongolen

  13.   
    LesserMagic's avatar

    Tha Destiny schreef, "Je kan geen patent aanvragen op een woord. "

    Facebook heeft patent op het woord ‘face’, indien een derde partij dat woord gebruikt in combinatie met social media.
    Vervang nu Facebook door Notch, face door scrolls en social media door gaming media.
    Overigens heeft Facebook ook woorden als ‘wall’ en ‘poke’ vastgelegd. Wederom alleen in combinatie met social media.

    Deze hele situatie had voorkomen kunnen worden als Notch lekker z’n spelletje had gemaakt en verder z’n mond had gehouden. Maar deze situatie levert ‘m nu gratis publiciteit op en bovendien heel veel goodwill omdat hij ‘strijdt’ tegen de grote boze gamestudio. Prima hoor, maar alleen jammer dat hij de goede naam van Bethesda ermee door het slijk haalt. Van collega’s moet je het hebben.

  14.   
    Houserz's avatar

    Belachelijk, dit kan je niet maken als ontwikkelaar.
    Je kan niet zomaar een woord claimen en mensen aanklagen als ze dit in de titel gebruiken.

  15.   
    Tadao's avatar

    Blijkbaar lezen vele mensen de comments van andere niet en zeggen gelijk al zielig. Wat als je het complete verhaal niet eens kent? En dan toch nog een partij kiezen? Zo komen er wel voor oordelen