Call of Duty: Elite en vergelijkbare services worden noodzakelijk

Volgens Jamie Berger, vice president van Activision, zal er binnen vijf jaar een noodzaak zijn van social networks en services als Call of Duty: Elite. Hij geeft aan dat een service die 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar is de game-ervaring sterk verbetert en dat dit noodzakelijk wordt in de toekomst van het gamen.

We believe that a 24/7, year-round services strategy that broadens the game experience beyond just playing is going to be a necessity.
Tot nu toe is Elite een keuze die je maakt, voor de mensen die het willen, maar binnen drie tot vijf jaar is de keuze over. Om een diverse installbase te creëren, is innovatie in zulke services een strategie om verder te komen. Berger begrijpt niet hoe games over een paar jaar nog zonder kunnen.
Right now, it’s an option but in three to five years, it won’t be. To support a diverse player base, you will have to have a services and ongoing content strategy. I don’t see how games are going to manage without that.
Of systemen als Autolog van Need for Speed en Battlelog van Battlefield 3 ook betaald gaan worden zoals Call of Duty: Elite, kon Berger niet zeggen.

Denken jullie dat hier flinke toekomst in zit of dat Elite dit nieuwe systeem maar langzaam op gang brengt?

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Er is no way dat ik 60 euro ga betalen voor DLC’s die ik misschien wil hebben en over een “Clan Ranking systeem” … ja leuk, daar heb je ESL en Clanbase en al die sites al voor, ik game voor men plezier en af en toe een match, niet om men virituele penis te vergroten door dat soort features van Elite. Tactisch Na het spel support is leuk, maar ik weet echt wel zelf wat ik fout doe als ik dood ga, zit niet te wachten om dat in detail terug te kunnen zien, zoals ik al zei: ik speel voor men plezier niet om “Hardcore pro gamer” te worden.

  2.   
    fdennis's avatar

    Ik heb de hardenend editie besteld dus met Elite erbij. Ik ben zeer benieuwd. Maar weet iemand van jullie hoe het nou precies zit met de DLC? Want microsoft komt iedere jaar met een zakgeld naar activision om die DLC eerder te krijgen. Maar is het nou ook zo dat iemand met een xbox360 eerder de DLC krijgt met zon Elite ding dan mij of hoe zit dit nou precies? Want dat vond ik nogal onduidelijk.

  3.   
    fabiankok's avatar

    Ik denk dat hier wel wat in zit… alleen dan geen betaalde service

  4.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik dacht dus ook gelijk not in my freaking life.
    Ik ga dus echt niet voor ieder spel een service aanschaffen die in eerste instantie gewoon gratis hoort te zijn.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Tot ontwikkelaars maar extra tijd insteken in gameplay, dan een service wat alleen iets bij houd!

  6.   
    GENERAL_DS's avatar

    Ik zit in de beta van black ops elite. en ik vind het iets te oppervlakkig. ik wil elk kleine statistiek weten van mijzelf en mijn black ops game gedrag. 😛

  7.   
    Hillianii's avatar

    Elite is het beste

  8.   
    Flapjack's avatar

    Playstation4Life schreef, "Elite is het beste"

    loze en niet zeggende opmerking…
    het gaat om het principe van die services. ongeacht de game.
    ik vind het wel een beetje belachelijk dat je voor elite moet betalen.. ik bedoel je betaald toch al voor de game?
    wat we dus moeten verkomen zijn digitale tolhuisjes.(zoals elite)

    ik wil geen fora war creeren maar dice heeft dit door en geeft om de klanten en daarom willen ze perse battlelog gratis houden. 8)

  9.   
    -050- Critical's avatar

    Als je elite gratis zou het onmisbaar kunnen worden, maar je ziet wel vooral bij autolog, hoe het je game ervaring veranderd! 🙂

  10.   
    GENERAL_DS's avatar

    Flapjack schreef, "

    ”Playstation4Life” schreef, "Elite is het beste"

    loze en niet zeggende opmerking…
    het gaat om het principe van die services. ongeacht de game.
    ik vind het wel een beetje belachelijk dat je voor elite moet betalen.. ik bedoel je betaald toch al voor de game?
    wat we dus moeten verkomen zijn digitale tolhuisjes.(zoals elite)
    ik wil geen fora war creeren maar dice heeft dit door en geeft om de klanten en daarom willen ze perse battlelog gratis houden. 8) "

    Alle dingen die battlelog heeft, heeft de gratis versie van Elite ook. Elite heeft gewoon die extra paar dingen zoals gratis DLC en toernooien waarvoor je moet betalen.

  11.   
    perryv's avatar

    ik vind zo’n service wel goed, ondanks dat ze meer aandacht moeten schenken aan de game dan een service maar oke, vooral vind ik het goed dat er een betaalde en een gratis versie van ‘Elite’ is, zodat iedereen iets of wat “E-xtra’s” heeft.