DICE verklaart ontbreken van Commander in Battlefield 3

Eind deze maand mogen we eindelijk aan de slag met de langverwachte open bèta van Battlefield 3, waarin we aan de slag mogen met Operation Metro. De game verwarmt reeds de harten van vele fans, maar het ontbreekt aan een zekere feature in dit vervolg: Commander.

De Commander speelde in Battlefield 2 logischerwijs een zeer belangrijke rol, waardoor iedereen dolgraag aan de slag wilde als Commander. Op de Eurogamer Expo wist Karl Magnus Troedsson, één van de grote mannen van DICE, te verklaren waarom deze feature niet terugkeert.

Het team heeft vele discussies gehad over Commander, waarbij sommigen de feature in dezelfde vorm graag terug hadden willen zien, terwijl anderen een voorstander waren van een verbeterde versie.

When the dev team sat down and thought about this, the Commander role was a very important and hot topic in the studio I have to say. Some people wanted us to implement it in the absolute same way as we had before; some of us wanted us to reinvigorate how we do it.
Uiteindelijk kwam het er op neer dat de rol erg tof is, maar simpelweg niet perfect. De beste man vertelde nog het volgende over hoe hij het gebruik van Commander ziet:
I don’t know how many people have tried to play as a Commander in Battlefield 2, but it’s kind of a strange experience. Everyone agrees that that actual role of the Commander is very, very cool. But the problem is that only one person per team could play it, and it was always the highest ranking one.

But even for the people that played as a Commander, the first thing they did was what? They ran off to a corner somewhere and lay down there and tried to hide so the Spec Ops guy wouldn’t find them when he was going to blow up the installations.

They basically spent the whole match lying on the ground on some obscure corner of the map, hoping not to get knifed in the back and trying to support people.

There was something very cool about the Commander role and there was also something a bit flawed, we have to say.

  1.   
    -050- Critical's avatar

    hoewel ik de commander in de bad company serie juist wel eens miste ( commanders kunnen je match in je voordeel laten beslissen) hebben ze hem er toch uitgehaald Balenn!

  2.   
    Fischer's avatar

    Ik ben niet bekend met deze rol maar, op verschillende fora zijn veel hardcore spelers not amused. Over wat DICE nu doet.

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik vond het best goed werken in Battlefield 2.
    Jammer eigenlijk dat ze het eruit hebben gelaten.

    Fischer schreef, "Ik ben niet bekend met deze rol maar, op verschillende fora zijn veel hardcore spelers not amused. Over wat DICE nu doet."

    De Comander had een heel groot overzicht over de map/kaart en kon hiermee munitie kratten/recon planes/artillerie strikes en land voertuigen uit de lucht laten vallen die jou team matten dan konden worden gebruikt. Ook kon hij aangeven waar de tegenstander precies was als hij in vuurgevechten terecht kwam, en kon hij orders geven om basissen aan te laten vallen of te verdedigen. Dus als je een goede Comander had was de kans erg groot om te winnen.

  4.   
    MrFakeSmile's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Ik vond het best goed werken in Battlefield 2.
    Jammer eigenlijk dat ze het eruit hebben gelaten.

    ”Fischer” schreef, "Ik ben niet bekend met deze rol maar, op verschillende fora zijn veel hardcore spelers not amused. Over wat DICE nu doet."

    De Comander had een heel groot overzicht over de map/kaart en kon hiermee munitie kratten/recon planes/artillerie strikes en land voertuigen uit de lucht laten vallen die jou team matten dan konden worden gebruikt. Ook kon hij aangeven waar de tegenstander precies was als hij in vuurgevechten terecht kwam, en kon hij orders geven om basissen aan te laten vallen of te verdedigen. Dus als je een goede Comander had was de kans erg groot om te winnen.
    "

    idd met een goeie commander wordt het spel wel bepaald, vind het wel jammer dat het eruit is. 😡

  5.   
    LegendJordy's avatar

    de meeste mensen luisterde helemaal niet naar de commander en deden gewoon hun eigen weg

  6.   
    Broodbeleg's avatar

    Dat had je vaak ja. Toch, als je al 1 of 2 squads had als commander die deden wat jij wilde (of die gewoon uit zichzelf al goed waren) dan kon jij ze zeer goed ondersteunen. Was het niet door het spotten van vijanden, dan was het wel door het plaatsen van supplies of een uav. Maar wat de man zegt klopt ook, je zat maar in een hoekje te hopen neit vermoord te worden.

  7.   
    Battlefield Devil's avatar

    Ik zit er niet zo mee, die functie zou wel weer handig zijn wanneer die commander een militaire opleiding heeft gedaan, maar dat hebben jullie blijkbaar niet, dus zo veel zal het niet veranderen.
    zou wel vet zijn als je met een peleton dit zou spelen 😛
    4 Alpha !

  8.   
    infamous's avatar

    BF2 nooit gespeeld dus ik zou niet weten wat ik hier van moet vinden 😛

  9.   
    DutchFreeze's avatar

    Het is wel jammer, maar het is echt niet iets wat ik vet hard ga missen ofzo hoor.
    Het was wel leuk, maar toch. Ik had vaker een scrappy commander dan echt een goeie.

    Alleen wat ik me nu nog wel afvraag is wat de verklaring nou is. die lees ik hier no niet in eigenlijk.

  10.   
    dmb97's avatar

    Ze willen cod zo graag verslaan dat ze bijna alles eruit halen wat battlefied battlefield maakte inplaats van een gewoone shooter

  11.   
    lassieman's avatar

    Battlefield Devil schreef, "Ik zit er niet zo mee, die functie zou wel weer handig zijn wanneer die commander een militaire opleiding heeft gedaan, maar dat hebben jullie blijkbaar niet, dus zo veel zal het niet veranderen.
    zou wel vet zijn als je met een peleton dit zou spelen 😛
    4 Alpha !"

    Je hoeft toch niet per se een opleiding te doen? Dit slaat echt nergens op, het is wel zo dat je van shooters niet het ‘echt werk’ leert. Maar iemand kan heus wel helpen…

  12.   
    Fox's avatar

    Je moest altijd gewoon zeggen waar teams(squads) moesten aanvalen of verdedigen en ondertussen support geven. Maar dit heb ik all een hele tijd niet meer gezien in de BF serie.

  13.   
    desxeon's avatar

    Het is jammer dat het er niet in zit maar we hebben de comma-rose.:)

  14.   
    LennardF1989's avatar

    Ik heb mixed feeling. De rol van commander was leuk en kon inderdaad de winnaar bepalen, maar het ha ook vele nadelen.

    Zo was op 9 van de 10 servers commando verboden – in z’n geheel, degene die wel artillerie ging gooien werd gewoon gebanned. In de servers waar het wel mocht waren strenge regels: “Je kiest ervoor commando te zijn, dan ben je dta ook, je mag niet in auto’s vliegtuigen, boten, je moet gewoon gaan liggen en je rol vervullen”, ook hier weer de ban als je niet deed wat de regel van je verwachte. Als je je hier vervolgens bij neerledge had je altijd van die stelletje zeikers die dan niet op tijd hun support kregen en vervolgens de hele server tegen je op zetten om je je uit je rol te kicken (dat kon, een muiterij zeg maar). Tevens als jouw team de verliezer was, was het de schuld van de commander en niet van de noobs met 3 kills en 40 keer dood.