Peter R. de Vries wil Anthony Hopkins als Freddy Heineken

Peter R. de Vries zat gisteren aan tafel bij De Wereld Draait Door en had het over zijn verfilming van De Ontvoering van Freddy Heineken. Wij krijgen op 27 oktober eerst nog de Nederlandse versie in de bioscopen. In deze versie zien we Rutger Hauer als Alfred Heineken. Volgend jaar komt de TROS ook met een 4-delige serie over het succes van de biermagnaat.

Voor de Amerikaanse versie zou de Vries graag Anthony Hopkins de titelrol zien spelen. De voormalige speurneus treedt op als adviseur voor de filmstudio, die het verhaal zo volledig waarheidsgetrouw wil vertellen. De programmamaker vindt namelijk dat de Nederlandse film, die niet is gebasseerd op zijn boek, veel zaken heeft gestolen uit De Ontvoering van Alfred Heineken. Er ontbreken ook enkele belangrijke zaken, zoals de naam van de ontvoerder Willem Holleeder.

Ik ga die film als hij af is eens goed bekijken om te zien welke onderdelen van het boek er in verwerkt zijn. Dan ga ik nadenken of ik juridische stappen ga ondernemen. Mijn film wordt beter.
De film wordt opgenomen in Nederland, België en de Verenigde Staten. Peter R. De vries nam onlangs zijn Amerikaanse contacten mee op een tocht langs het traject van de ontvoering in Amsterdam. Ze bezochten De Heijning, waar Heineken en zijn chauffeur opgesloten hebben gezeten. De schrijver heeft al wat bekendheid in de V.S. met de hele Joran van der Sloot/Natalee Holloway zaak en won er een internationale Emmy Award voor. Het biertje zelf is misschien wel een van de beroemdste pilsjes ter wereld.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren