Meerdere bronnen bevestigen: Gears of War remaster in de maak

Hoewel Rod Fergusson, de baas van Gears of War-ontwikkelaar Black Tusk Studios, vorige maand nog stellig beweerde dat er geen Gears of War Collection in de maak is, lijken verschillende nieuwe geruchten het tegendeel te bewijzen. Het afgelopen weekend is namelijk uit meerdere bronnen gebleken dat momenteel wel degelijk wordt gewerkt aan een Gears of War remaster.

Het begon allemaal toen een redacteur van Polygon beweerde dat een anonieme bron hem beelden had getoond van de remaster. Het ging hier om screenshots van de Locust-invasie met geüpdatete graphics en screenshots van de multiplayer, die verbeterde lichteffecten en scherpere textures toonden. De bron meldde tevens dat al dit spektakel op 60 frames per seconde draait. Bovendien zouden de cutscenes zorgvuldig opgepoetst worden door een animatiestudio genaamd Plastic Wax.

Een andere bron meldde Polygon dat de remaster momenteel ontwikkeld wordt door de Britse studio Splash Damage. Wanneer je een kijkje neemt op de website van deze ontwikkelaar, vind je vacatures voor een “zeer populaire AAA-titel met next-gen-technologie”.

Kotaku vernam vervolgens uit drie verschillende bronnen dat de remaster inderdaad een feit is. De bronnen beweerden dat ze een vroege versie van de multiplayer onlangs hebben getest. Hierbij kregen ze een veelvoud aan modi voorgeschoteld, waaronder Team Deathmatch, King of the Hill, Sudden Death Gnashers Only en 4v4 KOTH Single Round.

Het lijkt dus vrij zeker dat een remaster van één of meerdere Gears of War-games momenteel in ontwikkeling is. Kunnen we de onthulling misschien verwachten op de E3?

 1.   
  ChielB's avatar

  Een prima reden om nog eens heerlijk door alle campaigns te knallen en zagen! 8)

 2.   
  UncreatedKoen's avatar

  Heb er zin in! gears of war anniversary

 3.   
  squidgyboy's avatar

  ja ja ja, dit is zeer goed nieuws… 8)