Will Ferell wint prestigieuze Mark Twain Prize

Will Ferrell, die zijn carrière begon bij Saturday Night Live, draait al een hele tijd mee in de filmwereld. De afgelopen jaren heeft hij ons kennis laten maken met de meest rare personages. Hij begon met kleine rollen in Austin Powers en Zoolander, maar brak al snel door met films als Old School en Anchorman.

Ferrell maakt onderdeel uit van de Frat Pack. Samen met Ben Stiller, Vince Vaughn, Steve Carell en Owen en Luke Wilson staan ze vaak samen op het witte doek. Ferrell zien we zo voorbij komen in Starsky & Hutch en Wedding Crashers. De laatste jaren had hij veel succes met Talladega Nights, Blades of Glory en The Other Guys.

Voor zijn hele oeuvre krijgt hij de Mark Twain Prize. Deze prijs is niet de eerste de beste; hij wordt sinds 1998 uitgereikt. Grootheden zoals Richard Pryor, Steve Martin en Bill Cosby hebben het beeldje in ontvangst mogen nemen. Grote komieken zoals Jim Carrey, Adam Sandler of Ben Stiller hebben nog geen prijs gewonnen. Vorig jaar viel Tina Fey (30 Rock) in de prijzen. Net als Ferrell komt zij ook uit de stal van Saturday Night Live. De bedenker van deze legendarische show Lorne Michaels won de prijs in 2004.

Will Ferrell zien we binnenkort in de bioscoop met alweer een hilarische creatie. Hij speelt Armando Alvarez in Casa de Mi Padre. De film is volledig Spaans gesproken en neemt een loopje met de Mexicaanse telenovela. Hieronder kan je de trailer bekijken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren