Andy Whitfield (39) overleden

Gisteren is bekend geworden dat Andy Whitfield op 39-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van non-Hodgkin lymphoma, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Zijn manager Sam Maydew en echtgenote Vashti lieten in een verklaring weten:

On a beautiful sunny Sydney … morning, surrounded by his family, in the arms of his loving wife, our beautiful young warrior Andy Whitfield lost his 18-month battle with lymphoma cancer.
Naast zijn vrouw laat Andy nog twee kinderen achter.

Whitfield is vooral bekend geworden met zijn titelrol in Spartacus: Blood and Sand. In maart 2010 werd bij hem lymfeklierkanker vastgesteld. Om Whitfield de tijd te geven te herstellen werd besloten om een korte prequel op te nemen: Gods of the Arena. Dit seizoen bestond uit zes afleveringen en speelde voor de verwikkelingen van Blood and Sand. Whitfield had hierin nog een kleine rol als voice-over.

Al in mei leek het erop dat Whitfield de strijd had gewonnen: hij werd kankervrij verklaard. Helaas keerde de ziekte nog hetzelfde jaar terug, waarop hij besloot definitief afstand te doen van zijn rol als Spartacus. Liam McIntyre is inmiddels gecast als zijn opvolger.

En nu bereikte ons dus het droevige nieuws dat de gladiator die in zijn glansrijke rol als Spartacus voortdurend op onnavolgbare wijze aan de dood wist te ontsnappen, in het echte leven de strijd heeft moeten staken. Andy Whitfield, rust in vrede.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren