Remake eerste Crysis komt nu officieel richting de consoles

Electronic Arts heeft officieel bekendgemaakt dat de eerste Crysis binnenkort richting de PlayStation 3 en Xbox 360 komt. Hier waren eerder al geruchten over, maar niets was zeker. De heruitgave van de originele PC-game uit 2007 zal als een downloadable game op het het PlayStation Network en Xbox LIVE worden uitgeven.

De zogenaamde remasterd edition van het eerste deel uit de Crysis-franchise zal de beschikking hebben over nieuwe lichteffecten, nieuwe besturing voor de Nanosuit, aangepaste special effects en de mogelijkheid voor 3D-weergave. De engine van het oude spel wordt zelfs opgekrikt naar de CryEngine 3 en dat beloofd natuurlijk mooie graphics. Crytek probeert hiermee een nieuwe standaard voor downloadable games te creΓ«ren. Cevat Yerli, CEO van Crytek, zei namelijk het volgende:

We are extremely proud of what we were able to accomplish with Crysis. We set out to create a next-generation FPS and delivered a PC experience that became a benchmark for quality – and still is for many gamers even four years later. By bringing the single-player campaign to console, we believe we are again setting a new standard for quality in downloadable gaming.
De remasterd edition van Crysis verschijnt in oktober voor €19.99 of 1600 Microsoft Points.

  1.   
    Neolite's avatar

    De engine van het oude spel wordt zelfs opgekrikt naar de CryEngine 3 en dat beloofd natuurlijk mooie graphics.

    De engine die gebruikt is bij deel 1 is grafisch mooier dan de opvolgers. Dus het is jammer dat ze de eerste engine niet aangepast hebben en het spel op die manier aanbieden.

  2.   
    Koen's avatar

    Misschien was hij dan maxed out mooier maar natuurlijk veel zwaarder. Ik ben wel benieuwd hoe het er uit komt te zien. De prijs valt mee.

  3.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Iemand heeft mijn mail gelezen? 8)

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "Iemand heeft mijn mail gelezen? 8) "

    Nee πŸ˜†

  5.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Carlos0_0″][quote=”MaxDamage_NL schreef, "Iemand heeft mijn mail gelezen? 8) "

    Nee πŸ˜† [/quote]
    πŸ™ Had het nieuwtje gemailed voordat dit bericht kwam.
    WHY U NO SHOW UP KUDOS!

  6.   
    R1chardTM's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "

    ”Carlos0_0″ schreef, "[quote=”MaxDamage_NL”].."

    Nee πŸ˜† "

    πŸ™ Had het nieuwtje gemailed voordat dit bericht kwam.
    WHY U NO SHOW UP KUDOS![/quote]

    … Misschien omdat we zelf ook persberichten krijgen. πŸ˜‰ Thx voor het mailtje, maar ik moet eerlijk zeggen dat we het persbericht eerder hadden. πŸ˜‰

  7.   
    MaxDamage_NL's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”MaxDamage_NL” schreef, "[quote=”Carlos0_0″].."

    πŸ™ Had het nieuwtje gemailed voordat dit bericht kwam.
    WHY U NO SHOW UP KUDOS!"

    … Misschien omdat we zelf ook persberichten krijgen. πŸ˜‰ Thx voor het mailtje, maar ik moet eerlijk zeggen dat we het persbericht eerder hadden. πŸ˜‰ [/quote]
    πŸ™

  8.   
    Ken2BE's avatar

    Lijkt me wel leuk voor 1600 punten.

  9.   
    JonsoN's avatar

    Super leuk allemaal, maar Crysis voor de pc is bij mij nog bijna onspeelbaar op het allerhoogst.. geeft wel weer aan waar de prioriteit ligt bij Crytek, juist.. bij de consoles πŸ™‚

  10.   
    MaxDamage_NL's avatar

    JonsoN schreef, "Super leuk allemaal, maar Crysis voor de pc is bij mij nog bijna onspeelbaar op het allerhoogst.. geeft wel weer aan waar de prioriteit ligt bij Crytek, juist.. bij de consoles :)"

    EA wil dat zelf, aangezien ze alleen top grafische games ontwerpen.

  11.   
    Alias's avatar

    MaxDamage_NL schreef, "EA wil dat zelf, aangezien ze alleen top grafische games ontwerpen."

    De Sims series zijn natuurlijk grafische hoogstandjes. πŸ™„ Sorry hoor maar simpelweg omdat EA de uitgever is van Battlefield 3 (ze ontwikkelen daar niks aan dat doet DICE), Mass Effect 3 (ontwikkelaar is BioWare), Crysis series (onwikkelaar is Crytek) en een wellicht grafisch goedogende Need For Speed (The Run word bijvoorbeeld ontwikkeld door EA Black Box) game wil dat niet zeggen dat ze “alleen top grafische games ontwerpen” (vooral dat ontwerpen doen ze zelf vrij weinig aan, zelf doen ze meer aan uitgeven/uitmelken)