Square Enix reageert op beschuldigingen van racisme in Deus Ex

Een paar dagen geleden ontstond grote commotie op internet toen bleek dat Deus Ex: Human Revolution een personage genaamd Trash Lady of Letitia bevatte. Boze Afro-Amerikanen beweerden dat deze vrouw op racistische wijze een stereotype Afro-Amerikaan vertegenwoordigt. De zwarte vrouw zoekt letterlijk in het afval en zodra je op haar afkomt, zal ze geld aan je vragen. Square Enix liet in een officiële reactie weten dat het nooit hun bedoeling is geweest om mensen te discrimineren:

Deus Ex: Human Revolution is a fictional story which reflects the diversity of the world’s future population by featuring characters of various cultural and socioeconomic backgrounds. While these characters are meant to portray people living in the year 2027, it has never been our intention to represent any particular ethnic group in a negative light.
Geïnteresseerden kunnen het beruchte fragment hieronder bekijken.

  1.   
    ms13694's avatar

    belachelijk, dit had net zo goed een blank persoon geweest kunnen zijn en dan hoorde je niemand!

  2.   
    Ika Q's avatar

    sshhiiittt, cap’n. Beste deel van de game xD

  3.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Epic accent

  4.   
    killingdj0's avatar

    Ik ben geen racist ofzo hoor maar die mensen moeten echt eens hun bek houden/

    Ik bedoel als het een wit persoon was is het toch opeens niet racistisch? of hun mogen wel tegen ons kloten maar als wij het terug doen is het racistisch

    groei is op/ de tijd van de slaven is voorbij ga nu niet zielig lopen doen….

  5.   
    fabiankok's avatar

    Dit is nu het probleem waar we tegenwoordig mee zitten. We hadden vroeger rassenscheidingen, en die is door activisten en de verandering van de publieke opinie in de kiem gesmoord (helemaal lukt nooit, totdat de mensen die het meegemaakt hebben 3generaties verder zijn minimaal) en nu zijn ze doorgeslagen. Was het een blanke geweest, was het dan racisme geweest? Neehoor, dan had je níemand erover gehoord, dan zou het ”normaal” zijn, maar als we een persoon met een donker getinte huid portretteren in een negatieve omgeving, ohwé! Dit kan je nog eerder racisme noemen dan het filmpje zelf.

    Ik ben 100% tegen racisme, dat hoef ik verder niet te verdedigen, maar dit is doorgeslagen gekte.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    *ZUCHTTTTTTTTT* Echt mensen???
    Zijn ze zo verveeld of gewoon te snel op hun tennen getrapt
    dat ze weer zoiets moeten raporteren.
    Het zelfde bullshit verhaal net als met Resident Evil 5.

  7.   
    Rebel1244's avatar

    ik snap niet waarom zo offensief het is een spel EN HET IS NIET SLECHT BEDOELD mensen zijn soms zo dom 🙁

  8.   
    ozzman's avatar

    hieruit blijkt maar weer dat de zogenaamde game haters, maar blijven zoeken om games in een slecht daglicht te zetten, terwijl het nergens op slaat

  9.   
    LennardF1989's avatar

    Dan vind ik het ook racistisch dat de Nederlandse hacker een neger was zonder Nederlands accent… Op een gegeven moment zegt het spel zelfs: “Is het wachtwoord van die PC van die ‘Dutchman’ niet gewoon ‘klomp’ of ‘molen'”.

    Beetje zielig gedoe dit.

  10.   
    ikkiewikkie's avatar

    Sure, als je kunt natuurlijk overal wat achter gaan zoeken en overal op lopen bitchen, maar daar maak je niet echt vrienden mee.
    Dat die klagende gasten vinden (en dan heb ik het niet over degenen die het geen hol uitmaken) dat dit het stereo type is van hun bevolkingsgroep vind ik dat ze zelf hun eigen bevolkingsgroep keihard aan het beledigen zijn.

  11.   
    -Arthur-'s avatar

    Tja……