Co-op in Battlefield 3 een compleet andere ervaring, aldus DICE

In een interview met het PlayStation Blog ging DICE product manager Tommy Rydling in op de compleet nieuwe co-op mode van Battlefield 3. Nooit eerder was er een co-op campaign te vinden in Battlefield-games, wat het implementeren deze nieuwe modus een interessante zet maakt. Rydling liet weten dat de co-op een perfecte mix moet worden dus de meeslepende singleplayer campaign en de constante actie van de multiplayer modi.

We are fusing the replayability of multiplayer with a pick up and play mentality to create a totally new flavour of Battlefield.
Aldus Rydling. De product manager van DICE liet tevens weten dat de co-op erg asymmetrisch is: de ene keer zul je zij aan zij door moeilijke levels schieten, de andere keer zul je afzonderlijk van elkaar verschillende objectives moeten voltooien.

Ook het gebruik van de zogenaamde ‘tandem kills’ zal vaker voorkomen. We zagen in de Gamescom demo van de co-op al hoe de spelers hun schoten zo timede dat mogelijke andere vijanden niet gealarmeerd zouden worden. De tandem kills zijn optioneel, maar erg handig. Gamers met een goed gevoel voor teamwork worden dan ook gemotiveerd deze tandem kills zo vaak mogelijk in te zetten voor de beste playthrough.

Rydling vertelde tevens dat je tegenstanders elke keer anders kunnen spawnen. De moeilijkheidsgraad lag al hoog, maar nu zullen co-op gamers nooit echt weten wat ze te wachten staat. Zo probeert DICE de herspeelbaarheid van de coöperatieve campaign hoog te houden.

Eerder deze maand liet de general manager van DICE, Karl Magnus Troedsson, al weten dat er bij de launch van de game een totaal van zes verschillende co-op missies zullen zijn. Meer missies worden later wellicht aangeboden door middel van downloadable content.

  1.   
    aurahunt's avatar

    Dat moet en zal ik dus gaan spelen

  2.   
    FishHookz's avatar

    Dan moet ik die ervaring is even beleven binnenkort 😆

  3.   
    desxeon's avatar

    Ik zou het graag willen spelen, dus kom maar op!:)

  4.   
    Tom's avatar

    Ik vind vooral die tandem kills echt gaaf. In de campaign van Bad Company 2 werden ze zo nu en dan ook ingezet, maar maakte het eigenlijk niet echt uit of je meedeed met je AI-partners. Nu wordt het wel echt belangrijk om ze juist wel of niet in te zetten samen met je buddy! 🙂

    “I’ll take the one in the front, you take the one in the back… 3, 2, 1… Fire!”

  5.   
    ms13694's avatar

    Het is wel leuk dat ze dit soort dingen toevoegen, het maakt teamwork belangrijker en intenser!

  6.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Da vink wél leu-ker. 🙂

  7.   
    Battlefield Devil's avatar

    Wie doet mee 17 oktober op de xbox 360 ?
    Ik host 😀 haha

    hier blijf ik wel een tijdje zoet mee 🙂

  8.   
    FT0rres090's avatar

    2 player only of?

  9.   
    Flapjack's avatar

    co- op is meestal 2 player only want de multiplayer werk je met sqauds.

  10.   
    Rebel1244's avatar

    Waarschijnlijk 2 player only maar ik kijk er echt naar uit is voor mij goed genoeg ik heb al enige trailers screenshots enz. gezien en het zegt mij genoeg een te gekke co-op en een leuke shooten WANNA HAVE !! 🙄