Singleplayer-games ten einde in 2014, aldus Mark Cerny

Tijdens een door Eurogamer georganiseerd panel wist Mark Cerny, producer van games zoals Uncharted en Ratchet & Clank, te vertellen dat hij verwacht dat we in 2014 de dood van traditionele singleplayer-games zullen zien. Dit is volgens hem het gevolg van een wereld waarin connectiviteit en sociale media van groot belang zijn, zoals Facebook.

I believe the traditional single-player game experience will be gone in three years. Right now you sit in your living room and you’re playing a game by yourself – we call it the sp mission or the single-player campaign. In a world with Facebook I just don’t think that’s going to last.
Volgens de beste man zullen singleplayer-games over enkele jaren namelijk bekritiseerd worden voor een gebrek aan innovatie, want een game zonder extra spelers zou tegen die tijd niet meer acceptabel zijn. Of het werkelijk de standaard wordt over enkele jaren om singleplayer-games uit te breiden voor meerdere spelers, dat valt nog te bezien.

  1.   
    gerowniko's avatar

    Ik geloof niet dat dit echt zo zal gebeuren. Er zijn altijd mensen, die niets hebben met social media en wél veel waarde hechten aan single-player games. We zullen zien waar de toekomst ons brengt.

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    *zucht* singleplayer games kunnen tenminste emoties overbrengen op je, in MP lukt dat gewoonweg niet.
    Co-Op kan.. maar werkt meestal niet zo goed als bijvoorbeeld Fallout of The Elder Scrolls (en ga maar door met een gigantische lijst van spellen die je niet in co-op / MP zou willen zien).

  3.   
    bender's avatar

    Het spijtige is dat het de waarheid lijkt te zijn, als je kijkt naar games wordt de sp al verwaarloosd. Maar volledig verdwijnen zal niet gebeuren kijk maar naar R* en valve die weten nog altijd een fantastische sp ervaring neer te zetten.

  4.   
    FishHookz's avatar

    Denk en hoop niet dat dit gaat gebeuren want ik geniet nog steeds van elke singleplayer game en de singleplayer heeft ook veel invloed soms op de multiplayer. Ik denk dat het een heel domme zet zou zijn om te stoppen met singleplayer games.

  5.   
    tijs_vp's avatar

    Daar kan je toch alleen maar eens hartelijk om lachen.
    Zo lang singelplayers een markt hebben, wat ze altijd zullen hebben denk ik, zullen producenten singelplayers blijven uitbrengen. Want velen denken, spijtig genoeg maar terecht, als er maar geld mee te verdienen is.

  6.   
    Carcass's avatar

    neem toch hoop ik aan dat hij games bedoeld die alleen sp hebben..

    En dan nog.. Moet er echt niet aan denken..

  7.   
    toqeer's avatar

    hopelijk gebeurt dit nooit game zonder sp kan gwn niet zou jammer zijn
    geniet ook nog van sp games dus

  8.   
    gebruiker50081's avatar

    Mark Cerny blijf nou maar van die drank af 😉 Ik lol’de echt op dit bericht.

  9.   
    dmb97's avatar

    laat mij lekker een singelplayer spelen zoals het hoort lekker alleen of coop met een vriend inplaats van met een of andere vevelende lul die alles beter weet

  10.   
    superboer1986's avatar

    Hoop het toch echt niet.
    Ik koop een game nog altijd om de singleplayer.
    De Multiplayer is maar een bijkomstigheid voor mij 😉

  11.   
    spychohead's avatar

    1.ik geloof er ook niets van. 😮
    2.als dat wel gebeurt doe ik mijn spelcomputers weg,moet er niet aan denken om alleen maar multi te spelen. 😕
    3.als ze geen singleplayer meer maken lopen ze veel geld mis. 🙁
    4.en wat moeten games zoals fallout dan?vind fallout echt geen game voor multiplayer. 😥

  12.   
    Moon-Hero's avatar

    Geloof er niets van

  13.   
    craz's avatar

    Jammer dat hij hierin gelooft, Ik vermaak me heel goed met de singleplayer games. In meeste gevallen zelfs meer dan multiplayer.

  14.   
    RauserLuLz's avatar

    Owja natuurlijk zoo kan ik lekker gamen met die klote italiaanse connection.. Wat een stelletje ras mongolen die Italiaanen

  15.   
    Super Gamer's avatar

    Klopt geen zak van….

  16.   
    theis's avatar

    f*ck facebook, half life 3 wordt dus mooi wel SP only

  17.   
    nuclearnemo's avatar

    Ik ben iemand die (bijna) nooit multiplaye games speelt of multiplayer speelt. Vind het meer dan zat als er een top Single player campain inzit. Ik denk dat SP nooit helemaal zal verdwijnen, je kunt niet alle games alleen maar om MP laten draaien…(denk maar aan AC, Elder Scrolls, Fable…enz.)..Vooral bij RPG’s is het heel moeilijk om die alleen maar om MP te laten draaien….dus nogmaals..ik denk dat het niet zo ver komt.

  18.   
    MildBobbySauce's avatar

    die heeft eens steekje los zitten! 😆

  19.   
    Terence015's avatar

    Als dit echt zou gebeuren zou ik stoppen met gamen.
    Ik vindt de sp Belangrijker dan de mp.

  20.   
    matti3067's avatar

    Volgens mij begrijpen veel mensen dit bericht verkeerd. Hij bedoelt dat ie Sp-Only games zullen verdwijnen. Dus games als Fallout blijven wel bestaan, maar kunnen er niet omheen dat ze er een MP bij moeten maken, zelf lijkt me dat egt gaar bij Fallout maarja 🙁