Oud Oasis-gitarist noemt games factor voor Londense rellen

Voormalig Oasis-gitarist en -songwriter Noel Gallagher heeft gereageerd over de laagheid van de Londense rellen. Hij kan niet begrijpen waar de jongeren de energie vandaan halen om zulke rellen te schoppen, gebouwen in brand te steken en winkels te plunderen. Gallagher geeft aan dat het rumoer in Londen deels te maken heeft met het geweld op televisie en van videogames.

I can’t understand where their energy for these riots is coming from. We live in this age of violence – and I don’t care what other people say: Brutal TV and brutal video games are a reason for this pointless violence as well.
Niet alleen maar het geweld van deze media deed de onenigheden uit de hand lopen, maar we leven in een gewelddadige tijd waarin veel beïnvloedbaar is. Toch vindt de oud Oasis-ster dat mensen immuun zijn voor geweld en dat het mensen weinig doet als ze worden opgepakt; daders worden niet de juiste richting opgestuurd.
It’s crazy. It’s just violence for the sake of violence. The people who are at these riots aren’t poor. These are kids with f***ing mobile phones and all sorts of sh**. The police and government have to take drastic measures.
Gallagher noemt het rellen voor het rellen. De daders zijn niet arm, ze hebben mobiele telefoons en andere dure gadgets. Hij vindt het ongelooflijk en de politie en regering moeten veel harder optreden.

Zijn games inderdaad een factor voor de Londense ‘riots’ of is het weer een manier om games in slecht daglicht te zetten?

  1.   
    twoakrm's avatar

    games het blijft een mooie discusie maar je hoort het tegenwoordig wel vaker in het nieuws jammer
    kijk ook eens naar de opvoeding zou ik zegen …

  2.   
    FishHookz's avatar

    Geen Oasis meer voor mij.

  3.   
    LXZ-76's avatar

    Gold Cobra schreef, "Geen Oasis meer voor mij."

    Serieus waar slaat dat nu weer op. Het is de oud gitarist, die heeft nu net zoveel met Oasis te maken als dat Justin Bieber dat doet. Beetje flauwe opmerking.

    OT:
    Games de schuld geven is natuurlijk erg makkelijk. Maar als je naar het nieuws van vandaag en het nieuws van 50 jaar terug kijkt dan zie je dat er sowieso meer geweld in de hedendaagse maatschappij. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat games niet ten grondslag liggen aan geweldadig gedrag.

  4.   
    FishHookz's avatar

    LXZ-76″][quote=”Gold Cobra schreef, "Geen Oasis meer voor mij."

    Serieus waar slaat dat nu weer op. Het is de oud gitarist, die heeft nu net zoveel met Oasis te maken als dat Justin Bieber dat doet. Beetje flauwe opmerking.
    OT:
    Games de schuld geven is natuurlijk erg makkelijk. Maar als je naar het nieuws van vandaag en het nieuws van 50 jaar terug kijkt dan zie je dat er sowieso meer geweld in de hedendaagse maatschappij. Uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat games niet ten grondslag liggen aan geweldadig gedrag.[/quote]
    Ja je hebt gelijk het was een flauwe opmerking, en de rest dat je heb neergezet klopt wel 😉