GN Poll: Wat vond jij van de GamesCom 2011?

Als je dit leest, is de GamesCom alweer een week voorbij. Dat betekent dat de redacteuren van GamersNET zich momenteel uit de naad werken om op tijd alle previews af te hebben, terwijl veel jongere GamesCom-gangers hun eerste schoolweek er alweer op hebben zitten. Later in dit bericht komen we nog terug op de GamesCom, maar laten we eerst even terugblikken op de poll van 8 augustus.

Toen concludeerden we dat digitale distributienetwerken een steeds belangrijkere rol beginnen te spelen binnen de game-industrie. Vooral op de PC wordt Steam steeds groter, terwijl er met de dag minder fysieke spellen worden verkocht. Sommigen beweren zelfs dat games binnen afzienbare tijd enkel nog digitaal verkocht zullen worden! Maar wij vroegen ons af of jij als gamer daar wel op zit te wachten, dus legden we jullie de volgende stelling voor: “Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels.” En toen bleek dat jullie nog terughoudend zijn, aangezien maar liefst 79% liet weten zijn games liever in de fysieke winkels te kopen, tegenover 21% die prefereert spellen via digitale distributienetwerken aan te schaffen. Een greep uit jullie reacties:

extremegamer:

het fysieke geeft mensen nog steeds tastbare zekerheid, en, het het digitale heeft ook een limiet, een ps3 gaat gemiddeld tot 80 a 120 gb, wil je een nieuw spelletje kopen in de store, dan moet je eerst updatedata of een heel spel van je ps3 verwijderen (waneer je HD vol zit), zelfde geldt denk ik ook voor de xbox360. De pc heeft veel minder te kampen met deze problemen aangezien iedere gamer tegewoordig bijna standaard is uitgerust met minimaal 500gb opslag ruimte.
Consolegames zie ik nog graag fysiek, alhoewel ze met de pc-gaming sector redelijk slagen met de digitale verkoop, dus de op pc zou ik het niet eens zo erg vinden om digitaal mijn games aan te schaffen, helemaal gezien het huidige aanbod.
desxeon:
Als ik game wil ik toch het liefst een hoesje pakken en er bij denken “deze heb ik gekocht!” daarom koop ik eigelijk zelden digitaal omdat ik een hoesje veel mooier vind. En natuurlijk zijn er op Steam en Origin heerlijke aanbiedingen waar je profijt van moet maken als die er zijn.
Carlos0_0:
Maar ik koop ze in de winkel liever oke ik games wel alleen op consoles maar zou het ook op de pc doen, Kijk effe maar starcraft moet je 12 gb downloaden als ik me schijfje erin doe en installeer ben ik veel sneller klaar dan dat ik dat moet downloaden. Verder gaan er dan nog meer spellen downloaden waar door het langzamer gaat allemaal en je met schijfje sneller ben.

Nieuwe stelling
De GamesCom is inmiddels een week voorbij, wat betekent dat jullie nu waarschijnlijk een goed beeld kunnen vormen van de beurs. Je kunt je ongetwijfeld de hoogtepunten nog herinneren, zoals de aankondiging van de nieuwe FIFA Street en de prijsverlaging van de PlayStation 3, maar ook de teleurstellingen zoals de afwezigheid van Rockstar en het ontbreken van echt grote verrassingen. Zoals je in de diverse GN On Tour-items kon zien hebben de redacteuren van GamersNET het ontzettend naar hun zin gehad in Duitsland, maar hoe heb jij de GamesCom vanachter je computer ervaren? Vond je het spectaculair, of kon de beurs je weinig bekoren? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat vond jij van de GamesCom 2011?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    el_loco's avatar

    Best wel Chill

  2.   
    matdriks's avatar

    Gamescom 2011 was gewoon een slechte beurs… niks te min over de games.. Maar de beurs was gewoon dramatisch.

  3.   
    IMarks's avatar

    de games waren goed, de beurs slecht gewoon veels te druk (de bekende zaterdag) ze hadden gewoon nooit over de 62.000 heen mogen gaan

  4.   
    soldierarjan's avatar

    de games en de nieuwe nieuws waren goed en word elk jaar meer nieuwe nieuws op onthuld en aangekondigd.
    de beurs zelf gewoon super slecht met zoveel bezoeker en zulke lange rijen overal.

  5.   
    cool ice's avatar

    ik kan niet meepraten over hoe het op de beurs was, maar ik weet wel dat er weer genoeg vette games voorbij zijn gekomen. 🙂 en die dag dat er veel meer mensen binnen waren dan officieel toegestaan, had gewoon niet mogen gebeuren.

  6.   
    Daniel Z's avatar

    Als redacteur was ik mee voor GamersNET en ik vond het een topweek. Dit heeft me echt goed gedaan; veel games gecheckt, veel video’s gemaakt en zo veel lol. Fantastisch!

  7.   
    Rebel1244's avatar

    Daniels_Zwart schreef, "Als redacteur was ik mee voor GamersNET en ik vond het een topweek. Dit heeft me echt goed gedaan; veel games gecheckt, veel video’s gemaakt en zo veel lol. Fantastisch!"

    ja behalve dat het echt veel te druk was (was te gekke gamescom)

  8.   
    Sub-Zeuro's avatar

    beetje chaotisch maar wel groots. misschien volgend jaar wel heen… 🙂

  9.   
    marklin989's avatar

    beetje teveel volk en beetje teveel starcraft! leuk voor de fans maar minder voor de niet-fans.
    maar volgend jaar ga ik toch sws terug 😉