GN Poll: Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels

Begin augustus is altijd een opmerkelijke periode. Want waar het op het gebied van videogames altijd ontzettend rustig is, is men achter de schermen hard bezig met de voorbereidingen voor de GamesCom. Dit jaar reist GamersNET namelijk met maar liefst zes man af naar Duitsland om jullie vanaf de beursvloer dagelijks op de hoogte te houden van het laatste nieuws en de heetste roddels. Maar dat duurt nog ruim twee weken, dus laten we eerst even terugblikken op de poll van 25 juli.

De komkommertijd was toen weer aangebroken, wat te zien was aan het aantal spellen dat uitkomt. De toppers tijdens juli en augustus zijn namelijk ook dit jaar weer op รฉรฉn hand te tellen, waardoor wij ons afvroegen waar jullie je tijdens de zomer eigenlijk mee gaan vermaken. De duidelijke winnaar is Deus Ex: Human Revolution, die door maar liefst 11% van de bezoekers aangeschaft zal worden. Driver: San Francisco sleept een nette tweede plaats in de wacht, terwijl Bodycount met 6% het minst populair is. Verrassend genoeg gaf maar liefst 57% aan deze zomer oudere titels te gaan spelen en 5% raakt zijn of haar console de hele vakantie zelfs niet aan! Een greep uit jullie reacties:

Codename_Black:

Elke game die ik met de steam summersale heb gekocht, vooral Fallout 3 GOTY edition. Naast dat speel ik ook met Pingwing en Jonah Killing floor en Brink al is er deze week niet veel van gekomen.
extremegamer:
wat ik deze zomer ga spelen? ik ga buiten voetbal spelen wanneer het zonnetje schijnt, maar het is niet altijd feest, dus soms kan ik ook zaalvoetbal spelen in een zaaltje in de buurt. kickbox training gaat gewoon door dus wekelijks fight night in de ring. In de uitgaansavonden naar de clubs om daar justdance te spelen. misschien nog een beetje sims tussendoor en een relatie aangaan met een mooie vrouw.
Black13:
ik vind het eigenlijk wel fijn zo’n komkommertijd, geeft je de kans om games die al een poosje uit zijn toch nog te kopen. ik speel nu eigenlijk van alles door mekaar, battlefield: bad company 2, GTA4, just cause 2, NFS hot pursuit. ik ga binnekort nog even Red Dead Redemption halen, dan kom ik de zomer wel door. en dan gaan we de herfst weer in en komt er weer een berg topgames uit.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Digitale distributienetwerken beginnen een steeds belangrijkere rol te spelen binnen de game-industrie. Vooral op de PC wordt Steam steeds groter, terwijl er met de dag minder fysieke spellen worden verkocht. En aangezien ontwikkelaars er dankzij de lagere productiekosten baat bij hebben dat dit soort diensten groeien, zullen zij er alles aan doen om de verkoop van fysieke games in de toekomst een steeds minder grote rol te laten spelen. Sommigen beweren zelfs dat spellen binnen afzienbare tijd enkel nog digitaal verkocht zullen worden! Maar zit jij daar als gamer wel op te wachten? Wij zijn benieuwd en daarom vragen we je jouw mening te geven over de volgende stelling:

Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels.

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-bericht! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Lazar93's avatar

    Nou het verschilt
    ik koop voor me ps3 liever gewoon met hoesje erbij
    Maar voor de computer is het ander verhaal ik gebruik steam nu vrij veel en vind het heerlijk werken
    en er zijn ook veel spellen te koop die je niet meer als ”hoesje” in de winkel kunt vinden.
    En van die grote uitverkopen zijn altijd leuk meegenomen ๐Ÿ™‚

  2.   
    Phil's avatar

    Dat ligt heel erg aan de prijs. Mij boeit een hoesje of een boekje niet zozeer, maar ik kijk altijd naar de prijs. Ik koop altijd het goedkoopste, meestal zijn dat de games in de winkel. Maar steam heeft ook soms hele mooie aanbiedingen en dan wil ik nog wel eens een game digitaal kopen.

  3.   
    tijn80's avatar

    Ik koop toch liever een schijfje. Wanneer ik de game nix vind of hem zat ben wil ik hem kunnen verkopen. Ik heb wel een aantal digitale games, maar dit zijn wel goedkopere games. (en niet te vergeten de Welcome Back-games ๐Ÿ˜€ )

  4.   
    RauserLuLz's avatar

    Ik vertrouw dat hele internet winkel gebeuren niet meer zo.. ligt eraan wat voor een internet site

  5.   
    timishier's avatar

    ik zie voor mezelf eigenlijk geen nadeelen van digitale distributie boven in de winkel halen meer. Via mijn fiber haal ik een spel nog sneller binnen dan dat ik naar de winkel kan fietsen en in sommige gevallen is het nog goedkoper ook. Dan heb ik het natuurlijk wel over pc games, xbox spellen koop ik nog wel gewoon in de winkel ๐Ÿ˜›

  6.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik kan geen antwoord geven met Eens of Oneens, het ligt er aan welk spel het is en natuurlijk waar hij het goedkoopst is.
    Als ik hem voor 25 euro kan kopen zonder DVD’tje dan doe ik dat liever dan dat ik 30 euro moet betalen en dan wel een DVD’tje erbij krijg.

  7.   
    Extremegamer's avatar

    het fysieke geeft mensen nog steeds tastbare zekerheid, en, het het digitale heeft ook een limiet, een ps3 gaat gemiddeld tot 80 a 120 gb, wil je een nieuw spelletje kopen in de store, dan moet je eerst updatedata of een heel spel van je ps3 verwijderen (waneer je HD vol zit), zelfde geldt denk ik ook voor de xbox360. De pc heeft veel minder te kampen met deze problemen aangezien iedere gamer tegewoordig bijna standaard is uitgerust met minimaal 500gb opslag ruimte.

    Consolegames zie ik nog graag fysiek, alhoewel ze met de pc-gaming sector redelijk slagen met de digitale verkoop, dus de op pc zou ik het niet eens zo erg vinden om digitaal mijn games aan te schaffen, helemaal gezien het huidige aanbod.

  8.   
    Neolite's avatar

    Hoe kan ik hier kiezen als mijn optie er niet eens bij staat? Als ik via het internet een game bestel dan ben ik niet in de winkel aanwezig om mijn game te kopen. Vaak hebben dat soort bedrijven vaak geen eens een fysieke winkel. Digitaal games kopen doe ik heel af en toe eens een keer. Zoals bijvoorbeeld Minecraft, wat op geen andere manier verkrijgbaar is.

  9.   
    fdennis's avatar

    Tja beetje vreemde poll. Want digitaal kan via steam of psn/xbox live zijn maar het kan ook zoals ik de laaste tijd doe via Wehkamp. Maar dan heb ik wel een hoesje enzo. De laaste tijd Maar dat komt vooral omdat ik nu Skyrim voor de ps3 hebt besteld voor 50 euro inclusief verzendkosten waar ik normaal 60 voor betaal in de winkel. En Battlefield 3 Limited edition inclusief verzendkosten voor MAAR 45 euro op de ps3.

  10.   
    desxeon's avatar

    Als ik game wil ik toch het liefst een hoesje pakken en er bij denken “deze heb ik gekocht!” daarom koop ik eigelijk zelden digitaal omdat ik een hoesje veel mooier vind. En natuurlijk zijn er op Steam en Origin heerlijke aanbiedingen waar je profijt van moet maken als die er zijn.

  11.   
    ms13694's avatar

    Tuurlijk is het leuker om iets tastbaars te hebben, toch koop ik meestal via Steam omdat het veel handiger is (je hoeft er niet op uit) en vaak ook nog goedkoper.

  12.   
    limsma's avatar

    het maakt mij niet heel veel uit maar nijg toch naar winkel omdat ik het gewoon leuk vind om een hoesje bij mijn game te hebben maar op het moment dat downloaden echt goedkoper is dan ben ik om.

  13.   
    squidgyboy's avatar

    ik zal altijd zolang het kan tastbare games kopen….. 8)

  14.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ik kan geen antwoord geven met Eens of Oneens, het ligt er aan welk spel het is en natuurlijk waar hij het goedkoopst is.
    Als ik hem voor 25 euro kan kopen zonder DVD’tje dan doe ik dat liever dan dat ik 30 euro moet betalen en dan wel een DVD’tje erbij krijg.
    "

    ik sluit me bij jouw antwoord aan ๐Ÿ˜€

  15.   
    RauserLuLz's avatar

    martinschoon schreef, "Tuurlijk is het leuker om iets tastbaars te hebben, toch koop ik meestal via Steam omdat het veel handiger is (je hoeft er niet op uit) en vaak ook nog goedkoper."

    Stel je voor je zal je stoel uit moeten komen ๐Ÿ˜ฎ

  16.   
    Fabianb's avatar

    Volgens mij klopt de vraag bij de poll dan niet.

    ”Ik koop mijn games liever digitaal dan in de winkels”

    Jullie bedoelen Steam en dat soort download stores toch?
    Maar toen ik de poll voor het eerst las dacht ik dat jullie digitaal kopen (dat het naar je wordt opgestuurd) bedoelden.
    Want dan klopt de vraagstelling ook. Maar volgens de tekst bedoelen jullie het downloaden?

  17.   
    Ramong's avatar

    fdennis schreef, "Tja beetje vreemde poll. Want digitaal kan via steam of psn/xbox live zijn maar het kan ook zoals ik de laaste tijd doe via Wehkamp. Maar dan heb ik wel een hoesje enzo. De laaste tijd Maar dat komt vooral omdat ik nu Skyrim voor de ps3 hebt besteld voor 50 euro inclusief verzendkosten waar ik normaal 60 voor betaal in de winkel. En Battlefield 3 Limited edition inclusief verzendkosten voor MAAR 45 euro op de ps3. "

    Ik doe precies hetzelfde. Ik ga niet naar de winkels, want dan is die uitverkocht. Gewoon gemakkelijk op internet bestellen. + 1
    ๐Ÿ˜€

  18.   
    Thundergamer's avatar

    Ik had graag een optie
    “Ik koop games het liefst online(fysiek)”
    gezien. Niet gestemd.

    Ik neem aan dat jullie met digitaal kopen ook een digitaal product bedoelen;
    En met winkels alleen fysieke winkels bedoelen en geen digitale(online is toch ook digitaal?)

  19.   
    Rijstekorrel's avatar

    Thundergamer schreef, "Ik had graag een optie
    “Ik koop games het liefst online(fysiek)”
    gezien. Niet gestemd.
    Ik neem aan dat jullie met digitaal kopen ook een digitaal product bedoelen;
    En met winkels alleen fysieke winkels bedoelen en geen digitale(online is toch ook digitaal?)"

    Dat is het zelfde uit eindelijk online vanaf bol.com je krijgt gewoon een schijfje met een hoesje erbij.

    Maar ik koop ze in de winkel liever oke ik games wel alleen op consoles maar zou het ook op de pc doen, Kijk effe maar starcraft moet je 12 gb downloaden als ik me schijfje erin doe en installeer ben ik veel sneller klaar dan dat ik dat moet downloaden.
    Verder gaan er dan nog meer spellen downloaden waar door het langzamer gaat allemaal en je met schijfje sneller ben.

  20.   
    cool ice's avatar

    RauserLuLz schreef, "

    ”martinschoon” schreef, "Tuurlijk is het leuker om iets tastbaars te hebben, toch koop ik meestal via Steam omdat het veel handiger is (je hoeft er niet op uit) en vaak ook nog goedkoper."

    Stel je voor je zal je stoel uit moeten komen ๐Ÿ˜ฎ "

    lol ๐Ÿ˜† +1. is wel zo, de luiheid slaat stevig toe bij sommige mensen. ๐Ÿ˜›

    OT: ik vind een complete game digitaal kopen (geen tastbare game dus) vreselijk. er is toch niks fijner dan naar de lokale gamestore gaan en daar zo’n mooi glimmend hoesje overhandigd te krijgen? ook vind ik het heerlijk om zo’n rij met games in mijn kast te zien staan. ๐Ÿ™‚ en dan heb ik het nog niet eens over de risico’s. stel je voor je console/pc sterft? virus op je pc? dan zit je volgens mij wel mooi met een probleem van formaat.

  21.   
    Michelman's avatar

    Ik koop mijn games liever digitaal ( Cd key’s ), is vaak nog veel goedkoper ook. Het gaat toch om het spel en niet om het hoesje / boekje en je krijgt de game dan direct ( En vaak eerder dan de release date )

  22.   
    Carcass's avatar

    Ik zal wel een ouwe lul zijn maar ik moet er toch echt niet aan denken dat ik mijn dvd’s/cd’s/games via de digitale weg moet gaan aanschaffen :o.

  23.   
    Rijstekorrel's avatar

    Black13″]

    ”RauserLuLz schreef, "[quote=”martinschoon” schreef, ".."

    Stel je voor je zal je stoel uit moeten komen ๐Ÿ˜ฎ "

    lol ๐Ÿ˜† +1. is wel zo, de luiheid slaat stevig toe bij sommige mensen. ๐Ÿ˜›
    OT: ik vind een complete game digitaal kopen (geen tastbare game dus) vreselijk. er is toch niks fijner dan naar de lokale gamestore gaan en daar zo’n mooi glimmend hoesje overhandigd te krijgen? ook vind ik het heerlijk om zo’n rij met games in mijn kast te zien staan. ๐Ÿ™‚ en dan heb ik het nog niet eens over de risico’s. stel je voor je console/pc sterft? virus op je pc? dan zit je volgens mij wel mooi met een probleem van formaat.
    [/quote]

    Idd en dan moet je al je spellen via steam downloaden al die gb aan data, Je steekt schijfje erin en je heb het veel sneller weer op je pc staan ๐Ÿ˜›

  24.   
    Sa.'s avatar

    ik heb liever een de winkel omdat op “Games On Demand” (en de PSN variant) de games stukke duurder zijn! Neem Bijvoorbeeld MW2 op Games on Demand is hij โ‚ฌ50 maar op een internet site kun je hem vinden voor โ‚ฌ30 dan heb ik liever wat wacht tijd of dat ik op de fiets moet stappen dan dat ik โ‚ฌ20 meer betaal! ๐Ÿ˜‰ Maar Steam daarintegen vind ik juist wel heel makkelijk omdat die soms hele gave aanbiedingen hebben! ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™„

  25.   
    nickykolkie's avatar

    Ik koop alle games op de pc via steam. Voor de xbox koop ik alles in de winkel.

  26.   
    Gajes859's avatar

    Ik koop geen games digitaal. Ik betaal liever een tientje meer voor de disc.

  27.   
    ms13694's avatar

    RauserLuLz schreef, "

    ”martinschoon” schreef, "Tuurlijk is het leuker om iets tastbaars te hebben, toch koop ik meestal via Steam omdat het veel handiger is (je hoeft er niet op uit) en vaak ook nog goedkoper."

    Stel je voor je zal je stoel uit moeten komen ๐Ÿ˜ฎ "

    bullshit, als je ver van gamewinkels woont is het gewoon veel fijner om dat thuis te regelen! Ook zijn er games digitaal te krijgen die nauwelijks nog in de winkel te vinden zijn!

  28.   
    Cyart's avatar

    oneens, want dan kom ik toch een keer buiten ๐Ÿ™„