Ook From Dust voorzien van DRM-beveiliging

Ubisoft noemde eerder haar DRM-beveiliging een succes. De methode waarbij je PC games met een constante internetverbinding moet spelen, blijkt illegale handelaren toch af te schrikken. Ubisoft maakte onlangs bekend dat Driver: San Francisco al van het controversiële systeem gebruik gaat maken en daar komt nu een game bij.

From Dust, die wij een prachtig cijfer gaven, zal immers het DRM-systeem bevatten, zo valt te lezen op de officiële productpagina van de game. De PC-versie van Driver: San Francisco zul je moeten spelen met een constante internetverbinding, maar From Dust krijgt met ‘3rd-party DRM’ opgeplakt dat het alleen gebruikmaakt van Ubisoft Online Service. Of je dan continu in verbinding moet staan met het internet is onbekend.

DRM is onder de gamers controversieel, omdat je een game als Assassin’s Creed: Brotherhood niet kunt spelen zonder internet. Valt je internet plots weg, dan kon het gebeuren dat je niet opgeslagen gegevens kwijt was. Ubisoft blijft echter aan het systeem sleutelen en probeert toch meer gemak bij de consument te krijgen.

  1.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik voel piraten aankomen, niemand zit toch te verwachten op iets met DRM waarbij je moet stoppen met spelen zodra je internet er even uit ligt.

  2.   
    fabiankok's avatar

    Ik download nooit games, maar serieus, de games met deze DRM download ik juist vanwége de DRM.
    Heel vervelend voor de ontwikkelaars, maar het zuigt gewoon als je niet een al te stabiele internetverbinding hebt.

  3.   
    ms13694's avatar

    Belachelijk ubi!

  4.   
    Codename_black's avatar

    DRM = No buy.

  5.   
    craz's avatar

    Maar laten we serieus wezen, wie heeft in deze tijd nou geen internet?

  6.   
    Defensie's avatar

    ik koop deze games dan download ik een offline crackgeen internet nodig

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het gaat niet alleen om internet ja of nee, maar het spel op zich loopt schijnbaar ook slechter en bracht ook genoeg bugs met zich mee.

    Je kon ook een virtual server aanleggen met een programma, moet je even iets aanpassen en kon je het spel alsnog spelen terwijl je geen internet had.

  8.   
    Moon-Hero's avatar

    D’oh.