Ubisoft: digitale release is de beste manier om een nieuwe IP te testen

From Dust is een half miljoen keer verkocht op het PlayStation Network en Xbox LIVE Arcade, en naar aanleiding daarvan heeft Ubisoft aangegeven wat de strategie was met betrekking tot de game. Het succes zou volgens het bedrijf namelijk liggen aan het feit dat het nieuwe spel digitaal is verschenen, in plaats van dat deze een plekje in de winkel heeft gekregen. Thomas Paincon, Digital publishing manager van Ubisoft, vertelde het volgende:

There is less risk releasing a new game digitally. At retail, if you don’t have a 90 Metacritic score and millions of fans, it’s very risky to launch a new game. Look at From Dust, we sold half a million units on XBLA and PSN. Why? Because the prices were lower, but also because it was a new experience and people using digital platforms are more willing to test a new IP.
Al zegt Paincon wel dat een score hoger dan 90 op Metacritic nodig is, heeft From Dust het gewoon ook qua cijfers goed gedaan. Overigens spreekt hetgeen de man heeft gezegd voor een groot deel voor zich, het zou wel kunnen betekenen dat Ubisoft van plan is vaker nieuwe reeksen te introduceren als downloadbare titels.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Ook al is het de beste manier om een nieuwe IP te testen, ik koop mijn games liever in de winkel.. Ik wil zo’n mooie doosje en een ronde cirkel erin.

 2.   
  Bones's avatar

  Ik snap best dat men het nog niet aandurft om games alleen via een digitale release uit te brengen, ikzelf heb ook liever een schijfje dan alleen een stukje software op mijn console, maar via digitale release heb je eigenlijk geen tussenhandel meer en zou in theorie de prijs van een game omlaag kunnen gaan, want 60/70 Euro is en blijft wel erg prijzig.

 3.   
  Jarek's avatar

  Bones schreef, "60/70 Euro is en blijft wel erg prijzig. "

  www.budgetgaming.nl

  OT : Ik koop de helft van mijn games digitaal en de helft koop ik fysiek. Het maakt mij niet zoveel uit.

 4.   
  toqeer's avatar

  ik koop mijn games ook veel liever in de winkel met doosje is gwn beter 🙂

 5.   
  huntedjohan's avatar

  ik koop tegenwoordig bijna alles gewoon lekker digitaal. wel voor de pc dan maar die doosjes kunnen mij persoonlijk gestolen worden. lekker digitaal, geen gezeik met dvd’s en beschadiging.

  na herinstall download ik steam en origin opnieuw en 95% van mn spellen heb ik er zo weer op staan zonder elke x weer die cd key te moeten opzoeken.

 6.   
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Het grootste nadeel is gewoon dat het veel geheugen kost. ik dacht laat ik eens switchen naar digitaal, had ik modnation racers gekocht. en het duurde echt lang dat downloaden. en gewoon 19 GB!

 7.   
  Martijn's avatar

  Ik zal wel onder een steen hebben gelegen de laatste tijd, maar waar staat IP voor?

 8.   
  Bones's avatar

  Martijn schreef, "Ik zal wel onder een steen hebben gelegen de laatste tijd, maar waar staat IP voor?"

  Intellectual property.

 9.   
  dmb97's avatar

  Bones schreef, "Ik snap best dat men het nog niet aandurft om games alleen via een digitale release uit te brengen, ikzelf heb ook liever een schijfje dan alleen een stukje software op mijn console, maar via digitale release heb je eigenlijk geen tussenhandel meer en zou in theorie de prijs van een game omlaag kunnen gaan, want 60/70 Euro is en blijft wel erg prijzig. "

  Als je een beetje zoek heb je nieuwe games voor 35/45 euro dus niet overdrijven jij koopt ze zeker bij 4lanch of zo

 10.   
  Bones's avatar

  dmb97″][quote=”Bones schreef, "Ik snap best dat men het nog niet aandurft om games alleen via een digitale release uit te brengen, ikzelf heb ook liever een schijfje dan alleen een stukje software op mijn console, maar via digitale release heb je eigenlijk geen tussenhandel meer en zou in theorie de prijs van een game omlaag kunnen gaan, want 60/70 Euro is en blijft wel erg prijzig. "

  Als je een beetje zoek heb je nieuwe games voor 35/45 euro dus niet overdrijven jij koopt ze zeker bij 4lanch of zo[/quote]

  Je kunt bijv Skyrim wel goedkoper krijgen dan 60 Euro, maar voor de PS3 heb ik hem niet kunnen vinden voor 35/45 Euro, als pre-order.

  Maar een link is altijd welkom.
  😉

  @Fanta$y, bedankt voor de link.