Ocarina of Time 3D eerste 3DS-game met meer dan 1 miljoen verkopen

De Nintendo 3DS is niet het beoogde succes geworden. Waar de originele DS binnen drie maanden bijna drie miljoen keer over de toonbank ging, bleef de 3DS steken op 710.000 exemplaren. Ook de verkoopcijfers van de software voor het apparaatje zijn zeer tegenvallend, want zelfs goed beoordeelde titels als Dead or Alive: Dimensions en LEGO: Pirates of the Caribbean hadden moeite om boven de 100.000 verkochte exemplaren uit te komen. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D brengt hier echter verandering in, want Nintendo kwam zojuist met het nieuws dat deze titel de eerste 3DS-game is die de magische grens van één miljoen verkopen is gepasseerd.

Tussen de release op 16 juni en het einde van juni is het spelletje maar liefst 1,08 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het overgrote deel (810.000 exemplaren) is in het Westen verkocht, terwijl er ‘slechts’ 270.000 exemplaren in Japan zijn aangeschaft.

Vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de 3DS besloot Nintendo eergisteren om een forse prijsverlaging door te voeren. Lees hier meer over in deze GN Actueel.

 1.   
  lassieman's avatar

  Hoe kan dat nou? Er zijn meer zelda’s verkocht dan 3DSen

 2.   
  Jarek's avatar

  lassieman schreef, "Hoe kan dat nou? Er zijn meer zelda’s verkocht dan 3DSen"

  Haha inderdaad. 😛

 3.   
  Hitman047's avatar

  lassieman schreef, "Hoe kan dat nou? Er zijn meer zelda’s verkocht dan 3DSen"

  Oude cijfers + niet de wereldwijde verkoopcijfers, in de eerste maand werden er wereldwijd al meer dan 1 miljoen 3ds’en verkocht. 😉

  Overigens was Nintendogs & Cats de eerste game die de grens van 1 miljoen verkopen overschreed…en Street Fighter de tweede… 😳

  Niet zo’n betrouwbare bron?