Nieuwe Xbox bevat Avatar-graphics, aldus AMD

Grafisch zal de nieuwe Xbox even mooi zijn als de computeranimaties die te bewonderen zijn in de film Avatar, zo zegt Neal Robison van hardwaremaker AMD tegenover Official Xbox Magazine. Hoewel er nog geen bevestiging is dat Microsoft aan een nieuwe console werkt, denkt Robison wel dat wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.

(..) claims that the next Xbox will be capable of the level of graphical detail seen in James Cameron’s movie Avatar.
Ook is er bij hem de overtuiging dat de AI en physics een nieuwe revolutie zullen doorgaan. In games als Grand Theft Auto en Saints Row gelooft Robison dat iedere voetganger zijn of haar eigen mentaliteit kan hebben. Dit betekent dat ieder mens in een game anders reageert op een situatie.

Er zullen geen groepen mensen meer zijn die alleen maar schreeuwen en wegrennen, iedereen wordt individueel. Of Neal Robison gelijk krijgt, zullen we nog even moeten bezien. AMD heeft in ieder geval de chip voor de Xbox 360 ontwikkeld, dus hij zal redelijk weten waar hij over praat.

  1.   
    bender's avatar

    Yay, nieuwe xbox. Maar beter dan de pc verwacht ik niet: al zou het wel awesome zijn. 😀

  2.   
    FishHookz's avatar

    Laten we maar hopen he :3 zou we vet zijn ^^

  3.   
    ianyo's avatar

    O wat leuk, kan me xbox van 200 euro of meer bij t oud vuil omdat hij niet meer modern is…
    En word vast dan ook niet meer lang ondersteund…

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.

    i told you;()

  5.   
    7lotus94's avatar

    megasega schreef, "wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.
    i told you;()"

    Je trekt het nu een beetje uit zijn verband. Dit is de gedachte/ voorspelling van Dhr. Robinson. Of dit ook daadwerkelijk het geval gaat worden is uiteraard nog niet duidelijk.

  6.   
    xHouse's avatar

    ianyo schreef, "O wat leuk, kan me xbox van 200 euro of meer bij t oud vuil omdat hij niet meer modern is…
    En word vast dan ook niet meer lang ondersteund…"

    De oude xbox werd nochtans een lange tijd ondersteunt toen de xbox 360 uitkwam.

  7.   
    See4urSelf's avatar

    ” denkt Robison wel dat wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.”

    Dat meent hij niet he? Hij weet dat als je nu PC moet over stijgen in een console, dat je sowieso 2000 of meer kwijt bent. Wat een gek 😐

  8.   
    See4urSelf's avatar

    xHouse schreef, "

    ”ianyo” schreef, "O wat leuk, kan me xbox van 200 euro of meer bij t oud vuil omdat hij niet meer modern is…
    En word vast dan ook niet meer lang ondersteund…"

    De oude xbox werd nochtans een lange tijd ondersteunt toen de xbox 360 uitkwam."

    Niet echt. Was gelijk dood voor Microsoft. Geen games meer (alleen nog 3th party) en geen updates.

  9.   
    ProKillGhot's avatar

    als die nieuwe uitkomt lever ik deze xbox in met mn 60 spelle aan mijn oom (al afgesproken) voor 1000 , dan kan ik die nieuwe gelijk kopen

  10.   
    FioranoJC's avatar

    megasega schreef, "wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.
    i told you;()"

    U don’t know what you’re talking about. PC onderdelen die in een game pc zitten, zijn per stuk al duurder dan een xbox. Een grafische kaart of chip die in een xbox zal komen te zitten, zal tegen die tijd zeker goed zijn werk doen. Maar voor een prijs onder de 400 euro mag je nooit iets verwachten dat een game-pc kan overtreffen. AMD maakt ook nog grafische kaarten en chips die 3 levels hoger zijn dan console versies.

  11.   
    DonutsRocks's avatar

    Een console zal qua hardware de pc nooit overtreffen. want zodra er een supergoede graphics card word ontwikkeld die dus de avatar graphics kan realiseren word die kaart ook meteen beschikbaar voor de pc want die worden door third party developers gemaakt (nvidea en ati) en tenzij microsoft wel een hele goede deal sluit worden die dus ook beschikbaar voor de pc.

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zou wel vet zijn als er zulke grafix in de nieuwe consoles zouden komen we zullen zien 🙂

  13.   
    Relief's avatar

    Een console kan wel degelijk de pc overtreffen. Waarom? Omdat games voor consoles altijd geoptimaliseerd zijn wat bij pc games niet zo zijn. Hoe krachtig een pc is, een ontwikkelaar kan veel meer uit een console halen dan uit een pc.

  14.   
    DonutsRocks's avatar

    Relief schreef, "Een console kan wel degelijk de pc overtreffen. Waarom? Omdat games voor consoles altijd geoptimaliseerd zijn wat bij pc games niet zo zijn. Hoe krachtig een pc is, een ontwikkelaar kan veel meer uit een console halen dan uit een pc."

    dat is zeker waar maar dat ligt meer aan de developers en als je puur naar de mogelijkheden kijkt en ervan uitgaat dat de kracht van beide machines optimaal zal worden benut zal de pc de console het nakijken geven en op dit moment is geeft de pc betere3 prestaties dan de console want de pc heeft bv dx11 ondersteuning en door de nieuwste videokaarten die niet in de consoles zitten kan de pc ook al is de game niet voor de pc gemaakt betere resultaten levreen, toch zal de console altijd populair blijven omdat een console veel goedkoper is dan een computer en de computer alleen voor gamers zijn die optimaal willen genieten en er veel geld voor overhebben (of over kunnen hebben) en je ziet trouwens dat steeds meer developers de pc als het hoofd platform kiezen. het komt er aan het eind uitendelijk allemaal op neer wat je wilt en wat je ervoor overhebt.

  15.   
    marklin989's avatar

    tegen de tijd dat die nieuwe xbox zal uitzijn gaat de pc toch weeral veel voor staan 🙂

  16.   
    Sub-Zeuro's avatar

    FioranoJC schreef, "

    ”megasega” schreef, "wanneer de nieuwe Xbox op de markt verschijnt, er direct zulke graphics te creëren zullen zijn die momenteel nog niet eens op de PC te vinden zijn.
    i told you;()"

    U don’t know what you’re talking about. PC onderdelen die in een game pc zitten, zijn per stuk al duurder dan een xbox. Een grafische kaart of chip die in een xbox zal komen te zitten, zal tegen die tijd zeker goed zijn werk doen. Maar voor een prijs onder de 400 euro mag je nooit iets verwachten dat een game-pc kan overtreffen. AMD maakt ook nog grafische kaarten en chips die 3 levels hoger zijn dan console versies."

    AMD gaat een grafische chip specifiek voor de next gen xbox maken, zon video kaart word niet los verkocht waardoor een prijsvergelijking met een grafische kaart voor consument niet relevant is. En ontwikkelen van nwe chips kost ook geen miljarden. AMD kan de specifieke chips goedkoper aan MS leveren dan de pc grafische chips voor de consument en toch heel goed zijn en volgens meneer zelfs grafische beelden gaat laten zien die alle pc games van NU kan overtreffen. Maar of dat DAN nog steeds zo is lijkt mij onwaarschijnlijk;)

  17.   
    DutchFreeze's avatar

    Beter dan de PC, geloof je het zelf…
    En Avatar is inmiddels ook al wel weer achterhaald hoor.

  18.   
    DeAdSeYe's avatar

    DonutsRocks schreef, "
    Een console zal qua hardware de pc nooit overtreffen. want zodra er een supergoede graphics card word ontwikkeld die dus de avatar graphics kan realiseren word die kaart ook meteen beschikbaar voor de pc want die worden door third party developers gemaakt (nvidea en ati) en tenzij microsoft wel een hele goede deal sluit worden die dus ook beschikbaar voor de pc."

    ATI=AMD en zijn echt geen third party ontwikkelaars.

  19.   
    blackname's avatar

    beter dan de PC van nu zeker, en dan duurt het ook zeker nog 6jaar voordat die uitkomt :p. neej ik vind zn praatjes iets te overdreven.