Nieuw PlayStation 3-model mist HD met componentkabel?

Via een intern bericht van de Amerikaanse winkelketen GameStop is bekend geworden dat er mogelijk een nieuw 160GB PlayStation 3-model op de markt verschijnt, waarbij er geen ingang meer is voor een componentkabel. Dit zou betekenen dat wanneer je in HD wilt gamen en/of film kijken, je verplicht bent een HDMI-kabel te gebruiken op je HDTV.

All future models of the PS3, the memo continues, will require an HDMI cable for high definition output. Previous models will not be updated to require HDMI for high definition viewing.
Sony heeft nog niet gereageerd op dit rumoer en de werkelijke reden is niet bekend. Wel zou het te maken kunnen hebben met de AACS Final Adopter Agreement, een overeenkomst in verband met een beschermingssysteem dat gebruikt wordt op blu-ray schijfjes.

Het interne bericht meldt wel dat oudere PlayStation 3-modellen niet geüpdatet zullen worden. Bovendien zullen ‘add-on sales’ ervoor zorgen dat de verkoop van HDMI-kabels wordt bevorderd.

  1.   
    FishHookz's avatar

    HDMI is wel beter ja maar voor mensen die geen HD tv hebben is dit wel een probleem. Dat zou dan betekenen dat je een HD tv moet halen en die nieuwe PS3. Dure grap 😉

  2.   
    craz's avatar

    l DUTCH G3AR l schreef, "HDMI is wel beter ja maar voor mensen die geen HD tv hebben is dit wel een probleem. Dat zou dan betekenen dat je een HD tv moet halen en die nieuwe PS3. Dure grap 😉 "

    Het systeem komt met een AV-kabel, dus je hebt geen HD-tv nodig. Normaal kon je dus met een component-kabel ook in HD spelen, maar dat kan waarschijnlijk dus niet meer omdat ze het helemaal verwijderen.

  3.   
    fabiankok's avatar

    Hmm, sta op het punt een ps3 te kopen.. zal ik hierop wachten of niet, wat zeggen jullie?

  4.   
    DutchFreeze's avatar

    Maar… dan kan je dus ook geen HD meer opnemen met je PVR>?

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    fabiankok schreef, "Hmm, sta op het punt een ps3 te kopen.. zal ik hierop wachten of niet, wat zeggen jullie?"

    Heb je geen hdtv de huidige modellen hebben gewoon een componenten kabel erin zitten dus hoef je je geen zorgen te maken, Heb je wel 1 nou ja dan kan je het sowieso halen maar sowieso als ik 1 van deze 2 consoles zou halen als ik ze niet had had ik ook gelijk voor een hdtv gespaard.
    Al is het voor een hd ready tv maar sowieso een hdtv ik heb ook een oude tv eerst op me ps3 gehad, Toen ik een hd ready tv al had zo wat een verschil al.

    Je had sowieso al een hdmi kabel nodig voor hd beeld in spellen want op een oude tv was het tog echt niet in hd een spel, En ook bluray films als je die probeerde af te spelen kreeg ik op me tv zwart wit beeld toen ik nog een tv had zonder hmdi.

  6.   
    Exiardia's avatar

    fabiankok schreef, "Hmm, sta op het punt een ps3 te kopen.. zal ik hierop wachten of niet, wat zeggen jullie?"

    Nee hoor, de “oude” ps3 slim heeft gewoon een kabeltje meer. Het enige verschil is dat ze waarschijnlijk er een gratis hdmi kabeltje bij doen, die kun je ook nu voor een kleine 15 euro kopen.

    Als je een oude tv (niet hd/ niet hd ready) hebt, zou ik hem zo snel mogelijk kopen, anders zal je waarschijnlijk een nieuwe hdtv erbij moeten kopen.

  7.   
    cool ice's avatar

    ik gebruik toch al HDMI dus geen punt voor mij. natuurlijk wel vervelend als je geen zin heb in zo’n best prijzige kabel of geen HDtv heb.

    ik begrijp het wel van sony, zij moeten ook met de tijd meegaan.