id Software: Mobiele technologie haalt over twee jaar consoles in

De technologie maakt de afgelopen jaren een ongelooflijke progressie door. Zo ook de mobiele technologie, en dan met name smarthphones. En die progressie gaat alleen maar doorzetten stelt John Carmack, mede-oprichter van id Software, in een interview.

Volgens hem is het bijna schrikbarend hoe snel dat zelfs gaat. Hij vertelde dat toen men met de productie van de RAGE begon, het iOS-platform nog niet eens bestond. Gedurende de ontwikkeling van รฉรฉn game is er dus zo’n enorme stap gemaakt in de technologie. Volgens Carmack probeert de ontwikkelaar om die reden ook dan in de toekomst de ontwikkelingstijd zoveel mogelijk te beperken.

id Software kijkt bovendien de afgelopen paar jaar met toenemende belangstelling richting het ontwikkelen van mobiele games. Het gisteren gepubliceerde onderzoek van Nielsen maakt duidelijk dat games op de smartphones ongelooflijk populair zijn.

Dit ervaart Carmack ook zelf op de werkvloer, waar steeds meer medewerkers de iPad boven de PlayStation 3 en Xbox 360 prefereren als het platform om te gamen. Echter, dit betekent volgens hem niet dat mobiele games ook daadwerkelijk de huidige gameindustrie zullen vervangen.

It’s a different experience, though… It’s a diversion rather than a destination. And while they’re certainly powerful enough now to make destination titles, that’s still not really what’s doing particularly well there. But it certainly is a worry.
De mobiele technologie verbetert echter wel in een rap tempo. En waar de iPad 2 nog lang niet de kracht van een Xbox 360 evenaart, zal in het huidige tempo dat wel binnen afzienbare tijd bereikt worden. Carmack spreekt zelfs over een tijdspanne van twee jaar.

Dan zullen mobieltjes waarschijnlijk ook makkelijk gesynchroniseerd kunnen worden met de tv, waardoor ze de spelcomputer uit de woonkamer kunnen verdrijven.

  1.   
    desxeon's avatar

    Mochten ze willen. ๐Ÿ˜›

    Ik weet wel dat ze sneller worden maar qua batterij duur vallen ze zeker tegen die mobiele apparaatjes.

  2.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Doe mij maar een console, mobieltjes gaan stuk, je raakt ze kwijt enz. enz. einz!

  3.   
    MelvinK's avatar

    Ja ze zullen zeker wel veel sneller worden, maar idd de batterij zal wel altijd nog het probleem blijven. maar de consoles worden ook steeds sneller dus denk ut niet haha ๐Ÿ˜€

  4.   
    Cyb3rp3n0zah's avatar

    als t zover komt boycot k mobieltjes ๐Ÿ˜‰

  5.   
    ShadyXL's avatar

    Ik hou mijn games die ik thuis speel gewoon op de console of PC ๐Ÿ˜› Als ik buiten ben, dan speel ik of op mijn iPhone 4 of op mijn PSP/DS.

  6.   
    See4urSelf's avatar

    Toegegeven, die smartphones gaan echt snel. Er was net 3 maanden een 1 Ghz processor op de markt, en nu verschijnen er Dual Core 1,2 Ghz processoren in de smartphones, dat is rap mensen, dat is rap.

  7.   
    Nielobal's avatar

    Htc evo 3d hebt u het over?:)

  8.   
    ReinsNL's avatar

    Dit geloof ik wel.

    De De GPU van een GPCPU zijn heel klein en deze hebben al meer reken kracht dan de consoles.
    Deze zouden nu al passen in een Ipad of grote smartphone. Maar helaas zit je op dit moment nog wel met het stroom verbruik en de warmte. Los je dit op dan heb je de kracht om een console op zij te schuiven

    Waar wel rekening mee moet worden gehouden. Is dat de nieuwe Wii een veel sterkere GPU krijgt.
    Deze wordt dan zeg maar pas in 2015 of zo ingehaald. (wilde gok)

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit geloof ik dus totaal niet de consoles zullen echt blijven, Je heb wat spelletjes wat je op je mobiel kan spelen maar de meeste echt niet.

    Ik zie het echt niet voor me dat ik Gta op me mobiel ga spelen ๐Ÿ˜†

  10.   
    aimfinder's avatar

    hahah de reinste onzin, wie wil er nou de hele tijd op zo’n klein kut scherm freaken? ๐Ÿ˜†