‘PlayStation Portable kreeg te weinig unieke content’

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, heeft te kennen gegeven dat gamers de afgelopen jaren weinig unieks hebben gekregen op de PlayStation Portable. De beste man geeft toe dat Sony destijds ontzettend blij was met een handheld die de PlayStation 2-ervaring in het klein ter wereld bracht. De markt reageerde positief, maar als reactie was Sony niet gemotiveerd genoeg om de PSP verder te ontdekken.

We were too happy with ourselves, having a PS2-like experience on a portable at that time. We didn’t go too much further from there.
Yoshida zegt dat de games op den duur vooral visueel sterk moesten zijn. Consumenten vonden het cool met de PSPgo, maar iedereen raakt op een gegeven moment gewend aan mooie plaatjes. Als je daarnaast weinig unieks kunt bieden, wordt men het zat.
Some of the people in Japan insisted that Japan can wait longer for the Vita. The PSP is still so popular… Some of them fear that once we announced Vita, like we did in January, that we might lose momentum, but it didn’t.
Sony was bovendien bang dat de populariteit van de PlayStation Portable in Japan zou dalen na de aankondiging van de PlayStation Vita, maar dit is niet het geval. Yoshida is blij dat de ondersteuning van Japanse ontwikkelaars nog zo groot is en dat een game als Monster Hunter immens groots is in het land van de rijzende zon. Sommige mensen zouden zelfs gezegd hebben dat Japan best langer op de PlayStation Vita kan wachten, aangezien de PSP er nog steeds een topproduct is.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    ik ben helemaal met hem eens er hadden veel meer toffe games voor gemaakt moeten worden.
    na tijdje gebruikt ik ma psp ook bijna niet meer tot de mini kwamen en me vriendin aan de slag ging anders lag die nu weg te stoffen.
    hopelijk hebben van fouten geleerd en zo ziet wel na uit met toffe aangekondigde titels.
    ik ga de vita zeker halen.

  2.   
    Sarge's avatar

    Helemaal eens! Net daardoor vond ik de PS portable helemaal niet zo aantrekkelijk! Nouja de PSP koop ik sowieso niet meer, maar de PS Vita kan mijn aandacht misschien nog wel krijgen 🙂

  3.   
    DutchFreeze's avatar

    Ik heb er toch ruim 2 jaar met veel plezier mee gespeeld hoor 😉

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Idd ik heb maar 2 spellen eigen op de psp gezien die ik wou en dat was god of war de rest was ook op de ps2/ps3

  5.   
    WesterW's avatar

    Allemaal leuk en aardig, maar echt “unieke games” zijn nog niet echt laten zien voor de PS Vita. Uncharted, Resistance, LittleBigPlanet, ModNation Racers; allemaal titels die niet echt uniek zijn… Het is nog wachten op ècht nieuwe goede games… en niet deeltje zoveel… Iets waar de PSP dus ook mee te kampen had.